Jump to content

PunkNugget

PunkNugget

Member Since 04 Jun 2010
Offline Last Active Today, 03:00 AM
*****

Topics I've Started

ULTRABEAST! 2 x 980Ti's / 2 x E5-2697v2 CPUs / Geekbench 59,104 Fastest System?

18 June 2017 - 03:18 AM

Hi Everyone, it's been about 5 years since The HACKINBEAST (my prior hackintosh Dual CPU / Triple GPU PC build). Introducing The ULTRABEAST! It was a 2+ year project that was finally finished about 3 months ago. Unfortunately for whatever reason it has now stopped working. The initial install when Andrew Kern (RampageDev.com) and I used (El Capitan) worked fine. The only problem though was it would freeze every 2 to 3 hours and I'd have to retstart my system. It only happened when I used all 3 x 28" 4K monitors that are caused the freezing issue. When I ran one 28" 4K monitor it never froze, using El Captain, but when using 3 x 4K monitors together, it when the freezing issue happened every 2 to 3 hours. After several months of going back and forth figuring out what the issue was, Andrew felt it may be a possible memory leak in the 980 Ti GPU's. We had to wait for an Nvidia to supply an update. Andrew reached out me to let me know about the update (in April). We installed it and also updated to Sierra, the screen went black after seeing the Apple logo and stop working altogether. 

 

Andrew was tied up with work and couldn't get back to me until a week later, then emailed me a text that he got from someone saying: "I fixed the Nvidia problem, it was BIOS related, in the video op ROM. I had selected UEFI, thing is if you put it back to Legacy the GPU work and now I'm running on Nvidia drivers again." I went into my BIOS to try to find where my OpRoM was. It was located in my PCIe/PCI/PnP Config menu. This is what I saw:

 

Launch Storage OpROM Policy [UEFI only]

Launch Video OpROM Policy [UEFI only]

 

and set them BOTH on Legacy.

 

Launch Storage OpROM Policy [Legacy only]

Launch Video OpROM Policy [Legacy only]

 

Looking at it NOW (and I do mean now) that may have been my issue, as I probably should've only changed the Video OpROM and not the Storage OpROM, but didn't realize that until I just now saw this as I was writing it. In any case with many attempts to get this working properly Andrew hasn't responded to me yet. Until I find a resolve to this issue, I'm pretty much stuck with an $8500 system, but with simple case and fan cooling setup, you can build it yourself for around $2,500 to $4,000.

 

As you can probably tell by the photos, quite a bit of time went into this build. This was the first PETG tubing build I ever did. I'm also wondering if maybe it's the GPU's that need to be updated to the 1080 TI's or Titan X (Maxwell) GPUs? I don't even know if the 980Ti's, 1080 Ti's or Titans X's can work together and in SLI mode. I've seen builds with them working (as you can find completed builds to purchase on eBay).

 

It doesn't matter now as my Mobo was giving a "B2" (error) that won't allow me to go back into my BIOS to change anything. Supermicro's tech support (and it was quite a few guys I spoke with in that dept) said it could be a RAM module or issue with an external part (i.e., GPU, CPU), or it could be one of the module RAM or GPU slots not working anymore. I have since packed up my Mobo and shipped it to their repairs dept. I will be receiving my Mobo back within about 2 weeks. Here's my system set up:

 

Motherboard : SuperMicro X9DAi-O

RAM: 128GB (16 x 8GB) DDR3-1333 MHz PC3-10600R ECC (Uprgraded to Samsung 128GB DDR3-1600 ECC RAM that were tested for this particular Mobo)

CPU: 2 x E5-2697 v2 Intel (Water Blocked)

GPU: 2 x 980 Ti 6GB (Water Blocked) (Upgraded to 2 x Titan X Maxwell 12GB)

PSU: EVGA 1600 P2

Monitors: 3 x Asus MG28UQ 28" 4K

 

Thanks for taking the time to read this and please let me know if any of you have any thoughts about any of what I just shared. Hope you like the Geekbench as well as the Cinebench Scores. Now all I care about right now is that the machine works. Can't wait to get the Mobo back to test everything out. Here's a video link showing the ULTRABEAST, enjoy the vid and throw a like on it, and subscribe to my YouTube channel, thanks…  :)

 

 

Attached File  CINEBENCH OSX OpenGL-64.67fps CPU-2869cb.jpg   209.38KB   4 downloads

 

Attached File  GeekBench PunkNugget 59104.jpg   67.78KB   6 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 1.jpg   207.04KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 2.jpg   101.67KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 3.jpg   90.61KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 4.jpg   112.18KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 5.jpg   134.01KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 6.jpg   106.54KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 7.jpg   162KB   4 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 10.jpg   141.71KB   3 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 11.jpg   136.76KB   3 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 12.jpg   121.84KB   3 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 13.jpg   116.51KB   3 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 14.jpg   108.84KB   3 downloads

 

Attached File  ULTRABEAST 15.jpg   113.21KB   2 downloads

 

[attachment=245175:ULTRABEAST 16.jpg]

 

Attached File  ULTRABEAST 18.jpg   108.98KB   2 downloads

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy