Jump to content

Svenmike

Svenmike

Member Since 27 May 2010
Offline Last Active Jun 09 2011 04:12 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: ATI Radeon HD 4650 - any support QE/CI?

13 January 2011 - 01:54 AM

Someone can post me the kext for the sapphire ATI 4650 1Gb?
thanks! I do a mistake! I upgrade to 10.6.6 and I install a ATI4600Controller.kext and ATIRadeonX2000.kext whith id bat didn't work! so I installed the framebuffer.kext (10.6.3)!!
Now my hackintosh dosen't work!


Scuse me for the english..


Just boot into single user mode and move the two kexts out of System/Library/Extensions, but don't delete them!! Then reboot so you can get into the desktop. I'm guessing you've gotten it to work before? When you say you installed 4600... and x2000... did you use older kexts? Just use the ones from 10.6.6 and copy them to desktop, add ID and then reinstall using "Kext Utility"
If you use older kexts you may get dependency issues, but you don't need older kexts, the new ones from 10.6.6 work just fine.

In Topic: ATI Radeon HD6000, HD5000 and HD4000 series support in Chameleon

12 January 2011 - 04:52 AM

Hi Kabyl! Thanks for the hard work!

I can't seem to get this one to work. If I use "AtiConfig = Flicker" then it gives me "Unsupported card" and OS X wont finish booting as if my framebuffer is wrong although it's the one I'm currently using. If I change "kNull" to "kFlicker" for my card (which is a XFX hd 4650) then it seems to load the card and the bios properly... but gives me black screen.
The subsystem ID for my card is correct, maybe changing it to "kFlicker" isn't the only thing I need to change? Ideas?

I've included ioreg dump and lspci dump.

In Topic: ATI Radeon HD 4650 - any support QE/CI?

12 January 2011 - 04:18 AM

hey svemike... i have eulemer working dual screen with dvi vga adaptors....
can you tell me how to enable dvi dvi ports ....


Just realized that I never responded to you... Sorry... You can use "Zonalis" as the framebuffer to get dual display dual DVI support, although if you use "Sleep" then only one screen will wake up and you have to reboot to get the other one back on.


are you guy's experiencing full qe/ci support with your installations?

one other thing my com.boot.apple.plist looks like this

8 keys total

boot graphics: yes
graphics mode: 1680x1050x32
graphics enamber: yes
kernel mach: kernel
quiet boot: no
kernel flags:
timeout: 5
arch: i386


Yes. Looks like you have the same card as me. Use the boot file I have attached which gives you DVI port 1 fully working, including waking from sleep. Otherwise read my previous posts on how to get the source code and edit it to use a different framebuffer.
Make sure you have "GraphicsEnabler=Yes" not "graphics enamber=yes" in com.apple.Boot.plist.
BTW: The versions of kexts and OS X version does not matter. If you update to 10.6.6 then you'll have to add ID to ATI4600Controller.kext and ATIRadeonX2000.kext again.

1. use this boot file
2. make sure boot.plist is correct
3. add ID's to kexts
4. reboot
Everything should be working fine then

In Topic: ATI Radeon HD 4650 - any support QE/CI?

10 December 2010 - 03:52 AM

Well I tried with every framebuffers, but all does the same. Mac boots fine, and the card is recognized as a ATI Radeon HD 4650 Series, with 1024 MB of VRAM, but there is no QE/CI support and the only resolution possible is 1024x768. I don't think the problem is with the framebuffer, I think is more with the driver. Maybe the driver doesn't load correctly. I added my device ID in both kexts, ATI4600Controller and ATIRadeonX2000. But it's the same. Maybe too could be the DSTD, I never edited that.
Any advice?
Thank you. Bye


Your right it's not the framebuffer. If you always boot to the desktop and never have a black screen whatever framebuffer your using, then the ATI kext's are not loading. Unfortunately I don't have an answer for you. I don't know the compatibility with AGP cards nor what driver is supposed to be used... You'll have to ask around the different forums

In Topic: Dual displays with XFX Radeon HD 4650!

06 December 2010 - 05:45 AM

i just installed iatkos 10.6.3 and updated ..installed ati radeon 4650..got dual mirrors right away.\
with qeci... so your whole bios thing with eulemur is not what giving dual mirrors.. i have mot mot
listed now... i had peregrine in 10.6.4 hazard but only single screen.. the boot files are what affect what ports are activated... so whoever makes those should know how to enable scereen 2 goddamit


The only thing that the boot file does is tell inject OS X with what framebuffer to use for your graphics card. The framebuffer is what determines what connections work. You can manually change this with Chameleon source code and edit "ati.c". Read my reply to you on the other HD4650 thread.



Excellent!

Now running dual displays on my dual dvi xfx 4650 1gb on 10.6.5, full qe/ci. and it's fast!
Also monitor detection is fully working, I also cant test sleep, as my intel dq35j0 does not work with sleep presently.
I also had to change the device ids in the usual 4600 & x2000 kexts, but i worked a treat!

Thank you so much, for sharing your method!


Which framebuffer are you using and what connections are you using? i.e. dvi on both ports, or dvi on one port and vga adapter on the other
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy