Jump to content

toleda

toleda

Member Since 17 May 2010
Offline Last Active Yesterday, 11:03 PM
*****

#2062929 Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

Posted by toleda on Yesterday, 11:02 PM

 I will re-install 10.9.4 to the drive, then patch using the 10.9.2 command, then bin patch?Use audio_realtekALC-90_v2.command.zip; detects your codec, asks for your confirmation and makes all necessary edits to AppleHDA.kext. After a Software Update, run the script again to restore audio; no AppleHDA.kext installation needed.  

#2060928 Intel HD 4600 QE/CI Yosemite

Posted by toleda on 15 September 2014 - 09:00 PM

dp8/Desktop/HD4600/Azul/0d220003 - working.

#2060924 OS X Yosemite DP's builds!

Posted by toleda on 15 September 2014 - 08:57 PM

dp8/Desktop/HD4600/Azul/0d220003 - working.

#2060663 Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

Posted by toleda on 14 September 2014 - 09:33 PM

After sleep there are no I\O devices in Sys. Pref. and no sound.Documented, see Post #344. v2.2 - 9/14/2014 - C610/X99 Realtek ALC onboard audio on Mavericks AppleHDA.kext currently does not support C610/X99 Intel High Definition Audio.  Patching the 8 series device_id enables X99 Realtek ALC onboard audio on Mavericks, Hex editor: AppleHDA.kext/Contents/Plugins/AppleHDAController.kext/Contents/MacOS/AppleHDAController binary find:20 8Creplace (4X):20 8D

#2058773 Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

Posted by toleda on 08 September 2014 - 04:54 AM

dp7 HD4600 HDMI audio patch fixed; download from repo.
  • jsl likes this

#2058749 Toxic 290x HDMI audio not working..

Posted by toleda on 08 September 2014 - 03:24 AM

 can't get the audio to work through HDMI.No native OS X HDMI audio.Need HDMI audio edited dsdt or HDMI audio ssdt; framebuffer edits likely required.See Mavericks AppleHDA HDMI Audio - OSx86 10.9 (Mavericks)

#2058503 Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

Posted by toleda on 07 September 2014 - 04:59 AM

Any chance this might have something to do with the patch itself? Also, you didn't answer on the noise you get whenever the sound is initiated in 5.1 setups.I test with most configurations; stereo, aggregate, soundflower, AU Lab, HDMI, DP, DVI, AirPlay, USB, optical, encoded digital, etc. Sound interruptions occur on some 8 series motherboards, cause unknown.  AU Lab reports "Audio Overload" with no explanation. The problem can occur on one audio output device or with an aggregate audio device. The problem occurs much less often with USB. HDMI audio and AirPlay do not have the problem and are the only known permanent solution. Work arounds include killing coreaduiod, unload/load AppleHDA.kext, SystemPreferences/switching audio output devices and switching back, changing Audio MIDI Setup/audio device Format/Frequency, etc.  "Patching" does not change a single line of AppleHDA code; patching configures the codec to support defined audio devices per Intel High Defin...

#2057620 Easy Yosemite 10.10 USB Installer - *Updated 9-2-2014

Posted by toleda on 03 September 2014 - 04:44 PM

"Is the above command only for real macs (or using clover?) and for chameleon the old way must be used?For DP, Terminal/restore creates the installer  (current script and v2 script)For PB, Terminal/createinstallmedia creates the installer (v2 script) Using the incorrect method results in an unbootable installer.  With Clover and createinstallmedia (PB) installer, drivers64UEFI/HFSplus.efi driver is required; VBoxHfs-65.efi does not support installs.

#2056634 Mavericks AppleHDA HDMI Audio

Posted by toleda on 30 August 2014 - 02:52 AM

how to proper get the amd hd 5450 0x68f91002 to get hdmi sound to work? using Eulemur FBSee HD5570/[Case_Studies]_AMD-HD5xxx-HD6xxx_HDMI_Audio_v2.pdf/[Guide]_AMD-hdmi_audio_v2.pdf.zip, 

#2055602 Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

Posted by toleda on 26 August 2014 - 05:59 PM

I copied that realtek kext to Yosemite's S/L/E,Set config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YESInstall EFI/CLOVER/kexts/10.10/realtekALC.kextRemove S/L/E/realtekALC.kext

#2055252 OS X Yosemite DP's builds!

Posted by toleda on 25 August 2014 - 03:25 PM

That means I can only apply one of them exclusivelyALC1150 PinConfigs are wrong.Not solved.  Second time, realtekALC for Chameleon and Clover, cloverALC for Clover only.For Yosemite/realtekALC, post to Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

#2055241 Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

Posted by toleda on 25 August 2014 - 02:57 PM

1. Can I update from the older Clover patching method to this one (with the interactive scripts)? 2. If so, do I need to remove/revert anything before doing this?3. Do I only need the audio_cloverALC-90_v2.0.command file?4. Do I still need the realtekALC.kext in Clover/kexts/10.10? If yes, do I need to redownload it? Is there a new version of it?5. Will the script download the necessary patch depending on my selection or do I still need to download it manually from somewhere?6. Will the same script work on Mavericks as well? The issues are:1. The sound randomly stops working.2. When trying to create a 5.1 surround sound configuration (using the MIDI setup), the volume of the sound coming from each pair of speakers is not equalI wish that Apple would think about global volume for surround sound.1. Yes. 2. Before running the new script, delete the existing KextToPatch AppleHDA edits.3. Yes4. Yes, the script will install the latest5. The script downloads everyt...

#2054757 OS X Yosemite DP's builds!

Posted by toleda on 24 August 2014 - 03:02 AM

[Waiting for Solution]If booted by Clover I need disable Intel HD4600 at first, otherwise unable to enable HDMI audio from AMD Radeon HD7950 after applying Toleda's audio_cloverALC-90_v2.0.command and adding 1 to /EFI/Clover/config.plist/Devices/Audio/inject.No such a bug if booted by Chameleon 2.2 2380 V3.Need figuring out how to solve it by proper Clover settings.Do not use Clover/Chameleon injection when using dsdt injection.  If you boot both Chameleon and Clover on the same install, use the realtekALC script not the cloverALC script.  The cloverALC script, as the name implies, only works in Clover.

#2054610 Mavericks AppleHDA HDMI Audio

Posted by toleda on 23 August 2014 - 05:01 PM

Now using 01. No HDMI audio.01 has HDMI connector on Port 0x5, require HDMI connector on Port 0x7Suggest 03Hex editor:AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS/AppleIntelFramebufferCapri binaryFind:03 00 66 01port 0x7 DP>HDMIFind:04 06 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00Replace:04 06 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Save, install, restart.

#2054437 Mavericks AppleHDA HDMI Audio

Posted by toleda on 23 August 2014 - 01:21 AM

With ig-platform-id 01660000, 01660001 or 01660003 the graphics work flawlessly but the HDMI audio doesn't work.Laptop framebuffers with LVDS, means only one display supported.  01 has a HDMI connector.  Reply with IOReg.

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy