Jump to content

N One

N One

Member Since 31 Mar 2010
Offline Last Active Jan 26 2015 12:04 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Dell T3500 Xeon W3680 Clover Shutdown problem

26 January 2015 - 12:04 PM

No, the USB specs are:

 

Eleven USB 2.0: two on front panel, six on back panel, three internal (UDOC) on motherboard; eSATA: one rear; one serial; one parallel; two PS/2; one RJ-45; stereo line-in and headphone line-out on back panel; microphone and headphone connector on front; IEEE 1394a ports are provided with optional 1394 PCIe card 

 

Can you have a look at DSDT from Post 1 ?

In Topic: Dell T3500 Xeon W3680 Clover Shutdown problem

25 January 2015 - 11:08 PM

I have found that checking "inject Nvidia" in cloverconfig fixes shutdown.
Only sleep is still wonky- it takes some minutes to wake up.
the pwr button does not wake, its unresponsive only when pressed some seconds does full/forced shutdown.
And the dreaded usb not ejectrd properly is still alive.
Geekbench 32 is around 13950, i have not managed to improve this using an ssdt over clovers auto generate p and c states.
Voodoo does sound and nic works.
So mostly its all fine - any advice on fixing usb and wakeup timing ?

In Topic: Dell T3500 Xeon W3680 Clover Shutdown problem

26 December 2014 - 12:19 PM

DELL

 

Reg. Model DCTA

Reg. Type 08055

 

Board:

E139765

NB0508

In Topic: Dell T3500 Xeon W3680 Clover Shutdown problem

25 December 2014 - 10:56 PM

Thanks, I think I already applied shutdown I think - in my DSDT there is:

 

   Scope (\)

    {
        Name (SSTX, Zero)
        Method (_PTS, 1, NotSerialized)
        {
            If (LEqual (Arg0, 0x05)) {}
            Else
            {
                PSKM (Arg0) <dont know about that
            }
        }
    }
 
I am also trying to fix my Powerbutton - there is no PWRB in DSDT, but it looks like this is it:
 
   Scope (\)
    {
        Device (_SB.VBTN)
        {
            Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C"))
            Name (_PRW, Package (0x02)
            {
                One, 
                0x04
            })
        }
 
Anything I could try with that ?
Thanks again

In Topic: Dell T3500 Xeon W3680 Clover Shutdown problem

24 December 2014 - 03:02 PM

Some (strange) progress: I moved the Geforce 640 to the upper PCI slot and tried the yellow DVI-out.

It seems to shutdown now - I´ll test how stable this is now.... (sleep still takes minutes to wake up)

 

The T3500 is an X58 system, I use a W3680 six-core, 12 Gig ECC Ram (MacPro5,1 smbios) GT 640, some SDD Drive

ADI 198x Integrated HD Audio Driver (havent tried patching, maybe voodoo should do it) 

BIOS 8MB flash memory for system BIOS; SMBIOS 2.5 support

Network Controller: Integrated Broadcom® 5761 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP and PXE support 

Intel® Xeon® 3600 or 3500 series processors with up to six-cores and up to 6.4GT/s (Intel QuickPath Interconnect) and up to 12MB shared cache; Turbo Boost Mode on select processors; All processors are 64-bit, support Intel DBS (demand-based switching) and Intel VT (Intel Virtualization Technology)

Note: Intel TXT is not supported. Turbo Mode and HyperThreading technology on select processors 

 

Some things I noticed from bootlog:

 

AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=0 Enabled

ACPI: sleep states S3 S4 S5

CPUSensors: CPU family 0x6, model 0x2c, stepping 0x2, cores 6, threads 12, TJmax 101

CPUSensors: setting platform keys to [k74     ]

CPUSensors: base CPU multiplier is 25

CPUSensors: started

pci (build 00:11:20 Sep 19 2014), flags 0xe3000, pfm64 (36 cpu) 0xf80000000, 0x80000000

AppleIntelCPUPowerManagement: Turbo Ratios 111122

AppleIntelCPUPowerManagement: (built 00:11:36 Sep 19 2014) initialization complete

SMC: successfully initialized

Sleep failure code 0xe7f32080 0x06c20500

mcache: 12 CPU(s), 64 bytes CPU cache line size

Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>

AppleIntelCPUPowerManagementClient: ready

[ PCI configuration begin ]

console relocated to 0xf91000000

The TimeOut key is no longer respected. It never did anything anyway.

24/12/14 14:57:35,000 kernel[0]: [ PCI configuration end, bridges 7, devices 19 ]

 SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x7901, Winbond sequence ID=0xffff

Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/pci8086,3a22@1F,2/AppleAHCI/PRT0@0/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/SSD2SC240G5LC709B121-511 Media/IOGUIDPartitionScheme/

kernel[0]: SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x7901, Winbond sequence ID=0xffff

24/12/14 14:57:36,000 kernel[0]: NVDAGK100HAL loaded and registered

kernel[0]: [AGPM Controller] unknownPlatform 

 

Thanks for reading

merry x-mas...

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy