Jump to content

Jonathan Chiapas

Jonathan Chiapas

Member Since 17 Mar 2010
Offline Last Active Apr 16 2011 12:07 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: Geforce 7x00 series and update to 10.6.3.

22 April 2010 - 06:56 PM

I was searching this forum for any experience about the NVidia Geforce 7300 cards. When I did the update from 10.6.1 to 10.6.2 I had issues with that card (Kernel Panic, before loading the desktop, it worked in safe mode in vesa mode). I found here the solution, just replace all the NV***.kexts with these one from 10.6.1. I tried this method now, but I got a blue blank screen.
If is someone here who could fix this, let me know please. Don't say to buy a new graphic card.

Thank you in advance.


Hello Friend How are you, I hope good. Well I will start.

First let me tell you that I have the same card you have. and I do not use any kext to activate the Graphics acelarator, I just added Graphics Enabler Y on the apple.boot.plist that i have on my Extra folder and on the first reboot after the installation i have the quartz extreme and everything working.


This is for the first installation, then when i update to 10.6.3 I am still running the Graphics aceleration but the x64 it semms like gonne because the stabilish of the system its a litlle poor. So if it is for your help there is the information. Also Righ now im looking for a solution to do not lost the x64 after update.

In Topic: LEER Y ESCRIBIR NTFS

25 March 2010 - 04:58 AM

siiiii!!!!!!!!!

software libre.

http://softs.whine.f...file=SLNTFS.pkg

instalar y activar en "preferencias de sistema"

saluti.

Excelente aporte amigo, de verdad muchisimas gracias, para los que venimos de windows y tenemos particiones nos ayudara bastante. (Y)

In Topic: Ayuda, Problema con Resolucion es lo unico que me falta!

21 March 2010 - 04:52 PM

Hola Jonathan Chiapas:

El archivo com.apple.Boot.plist es donde Snow "lee" para arrancar como tu lo hayas configurado. Pero solo "lee" por lo que es necesario que tengas los kext adecuados de la gráfica para que funcione. Es como si fuera una "receta" pero debes tener los "ingredientes" para que trabaje.

Te digo todo esto porque sospecho que tu problema esté en los kext para el video.
¿Que tarjeta tienes? ¿Que Snow instalaste y como? (Nativo o una iso de Hazard, si es esta última ¿que marcaste en la parte gráfica?)

A modo de ejemplo yo tengo instalado Snow de forma nativa (instalado con el CDBOOT para Snow) y tenía una Nvidia 9400 que me daba muchos dolores de cabeza para configurarla y solo podía hacerlo instalando NVEnabler.kext.

Luego la cambié por una Nvidia 8600 y la agregué al DSDT.aml y borré el NVEnabler.kext y funciona perfecto.

Espero que esto te ayude un poco.

Un saludo.

Hola bueno muchisimas gracias por contestar, y te cuento cual es la configuracion de la instalacion: La instalacion la hice con el Disco Nativa de Snow leopard y Efi empire todo funciono muy bien.Mi Tarjeta de video es una Nvidia 7200 de 512 MB , ahora para el video no tenia ningun kext porque al agregarle al archivo com.apple.Boot.plist esta cadena de comandos GraphicsEnabler=y se activa la aceleracion de hardware bueno entonces luego decidi hacerlo sin activar esta opcion y hacerlo via kext y baje esa que dices tu y otra por ahi. pero daba los mismos resultados.

TAmbien estuve leendo algo sobre DSDT.aml, pero no logre entenderle que dicen que eso hace que leopard reconozca tu hardware Nativamente. pero no pude hacerlo. Crees tu que puedas ayudarme con esto? otro problema que estaba pensando esque talvez no reconozca bien mi monitor porque es un RTC de 15" pulgadas con entrada normal.

Gracias por tu ayuda

In Topic: Problema de resolucion de pantalla

18 March 2010 - 04:25 AM

Buenas a Todos pues al fin de tantas eh logrado configurar mi Snow Leopard 10.6 retail. lo de la resolucion considero era que no me aparecia 1024*768*32 porque no se mira bien el sistema con esa configuracion alfin utilize la de 1280*768*32 y ajuste en los botonos de mi monitor el tama;o y listo,

Cualquier duda o comentario como hice correr al gatito de nieve no duden en preguntar

In Topic: [Guide] Snow Lepard Retail on Asrock G31-M S and GS

18 March 2010 - 02:40 AM

Delete NVinject.kext and create a EFIstring with EFIstudio or OSX86 tools, cooy the string and paste it in the com.apple.Boot.plist (see in the forum the Topics related to Efi String)

Another procedure is with almost PC-EFI 10.5 to activate GraphicsEnabler in the com.apple.Boot.plist

(but this is a problem not correlated with the Guide, is a problem reguarding the Videocard)

Giorgio

Excellent thank you for all your support, I could activate the Graphics Enabler with a tool on the efi empire disk, and its working the audio superb with the HDAenabler, and the ethernet its working with Realtek1000 that its on your package. Now the only thing its that on the screen resolution i cant to select 1024*768*32 as was on the begining its just to add i guess to the boot.plist. How can i do that and i think that was the last question. I'm sorry and thank you.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy