Jump to content

lionheartk

lionheartk

Member Since 30 Sep 2006
Offline Last Active Oct 01 2012 05:25 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Triple monitors on 6870 - doesnt enable all three at boot?

06 August 2012 - 11:45 PM

hey guys, maybe you can help me with this problem:

Card:

PowerColor Radeon HD 6870 AX6870 1GBD5-2DH Video Card with Eyefinity
Chipset Manufacturer: AMD
Core Clock: 900MHz
Stream Processors: 1120 Stream Processors
Effective Memory Clock: 1050MHz (4.2Gbps)
Model #: AX6870 1GBD5-2DH

I'm on a hackintosh Asus P8Z68V-Pro with unlocked bios 3402, core 7 2600k, 16gb ram

On boot, I get garbled screen on the monitor linked to displayport 1 (with active adapter). The other 2 work fine.

Sleep/Wake or disconnecting/reconnecting one of the displayports fixes the borked display. Setup is: monitors working in DVI1, DVI2, displayport 1 (with active adapter).

I´m on Mountain Lion GM.

chameleon just have GE=yes, Gibba (modded to fix the other ports, bug already occurred before the modding with original kext) and ATIPorts=5.

Any clues on whats wrong?

In Topic: [Guide] Getting XFX HD6850 connectors to work

04 August 2012 - 08:33 PM

Thanks for the good guide (rewritten). After I read this topic, I thought to get all working connectors of my PowerColor HD6870 (AX6870 1GBD5-2DH) last night. Finally, I got all connectors today.

ATOM BIOS Rom:SubsystemVendorID: 0x1787 SubsystemID: 0x2305IOBaseAddress: 0x0000Filename: B6A25BCA.HGZBIOS Bootup Message:BARTS XT 1GB GDDR5 BIOS B6A25BCA.HGZ								  PCI ID: 1002:6738Connector at index 0Type [@offset 44499]: DisplayPort (10)Encoder [@offset 44503]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)	---- DP1i2cid [@offset 44627]: 0x90, OSX senseid: 0x1Connector at index 1Type [@offset 44509]: DisplayPort (10)Encoder [@offset 44513]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)	---- DP2i2cid [@offset 44654]: 0x91, OSX senseid: 0x2Connector at index 2Type [@offset 44519]: HDMI-A (11)Encoder [@offset 44523]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20)	 ---- HDMIi2cid [@offset 44681]: 0x93, OSX senseid: 0x4Connector at index 3Type [@offset 44529]: DVI-D (3)Encoder [@offset 44533]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20)	---- DVI 2i2cid [@offset 44708]: 0x95, OSX senseid: 0x6Connector at index 4Type [@offset 44539]: DVI-I (2)Encoder [@offset 44543]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e)	---- DVI 1i2cid [@offset 44745]: 0x94, OSX senseid: 0x5Connector at index 5Type [@offset 44549]: DVI-I (2)Encoder [@offset 44553]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15)	---- DVI 1i2cid [@offset 44745]: 0x94, OSX senseid: 0x5

Physical layout:

|__DVI 1__| /_HDMI_\ |_DP2_| |_DP1_|

|__DVI 2__|

Based on Chameleon Boot loader, it will use Duckweed as default when GraphicsEnabler is yes. Duckweed supports DVI 1 + HDMI + DP1 + DP2 natively. However, Dvi 2's not working at all.

Based on 10.7.2 combo update:

Personality: Duckweed
ConnectorInfo count in decimal: 4
Disk offset in decimal 523688
0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 12 04 04 01
0000010 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 22 05 05 02
0000020 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 00 00 11 02 03 04
0000030 00 02 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 00 00 06 05
0000040

I looked personalities and got Gibba that is similar to Duckweed. Gibba has 5 connectors while Duckweed has 4 connectors. I booted with AtiConfig=Gibba and got DVI 1 and HDMI working. So, I tried to change as following

from

Personality: Gibba
ConnectorInfo count in decimal: 5
Disk offset in decimal 523928
0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 12 04 05 01
0000010 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 22 05 04 02
0000020 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 00 00 11 02 06 04
0000030 00 02 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 00 00 03 05
0000040 04 00 00 00 04 02 00 00 00 01 00 00 11 02 01 03
0000050

to

Personality: Gibba
ConnectorInfo count in decimal: 5
Disk offset in decimal 523928
0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 12 04 04 01 ---- DP 1
0000010 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 22 05 05 02 ---- DP 2
0000020 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 00 00 11 02 06 04 ---- HDMI
0000030 00 02 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 00 00 03 05 ---- DVI 1
0000040 04 00 00 00 04 02 00 00 00 01 00 00 11 02 01 06 ---- DVI 2
0000050

Then, I could use combination of either DVI 1 + DVI 2 + DP 1 + DP 2 or DVI 1 + HDMI + DP 1 + DP 2 as maximum four connectors. Also, I could use DVI 1 + DVI 2 or DP 1 + DVI 2 or DP 2 + DVI 2, for example. All connectors can be plugged and unplugged (detectable).

Note: DVI 2 will be disable when HDMI is active. I was using HexEdit to edit the personality. Using PowerColor active mini DisplayPort / DisplayPort to DVI adaptors.


----------------------------------------------------------------------------
Update: 2012-01-05
Another ATi HD5770 Sapphire vapor-x


Before patching:

Personality: Vervet
ConnectorInfo count in decimal: 4
Disk offset in decimal 485112
0000000 00 04 00 00 00 04 00 00 00 71 00 00 12 04 04 02 got black screen on DP2DVI
0000010 04 00 00 00 14 00 00 00 00 71 00 00 01 12 01 04
0000020 00 02 00 00 14 00 00 00 00 71 00 00 00 00 06 03
0000030 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 22 05 05 01
0000040


After patching

OK --- change only 71 to 01 for DP line
Personality: Vervet
ConnectorInfo count in decimal: 4
Disk offset in decimal 485112
0000000 00 04 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 12 04 04 02
0000010 04 00 00 00 14 00 00 00 00 71 00 00 01 12 01 04
0000020 00 02 00 00 14 00 00 00 00 71 00 00 00 00 06 03
0000030 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 22 05 05 01
0000040

Got maximum working three monitors properly.

DP2DVI + HDMI + DVI
DP2DVI + DVI + DVI
DP2DVI + DVI2VGA + DVI2V, etc.
must use DP to get the third monitor.
also
DP2DVI + HDMI
DP2DVI + DVI, etc


I tried this on AMD6000Controller on Mountain Lion GM, using a PowerColor just like yours, but the DVI2 port still wont work. Anyone have a clue on why?

In Topic: GUIA: instalación de ATI Radeon 6850 en Lion

25 June 2012 - 10:45 PM

Hola Hard233, hay news?
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy