Jump to content

danill2008

danill2008

Member Since 14 Feb 2010
Offline Last Active Apr 23 2014 09:56 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: Sapphire 6870 on Lion?

26 January 2012 - 03:06 PM

Hi,

Just to let you know. Today I got the Sapphire Active Display-port to Single-Link DVI Adapter (SKU# 44000-02-40R)

With my system already been booted with GE=Yes (wanted to check something on Geekbench) and with only my main screen running, I plugged in the adapter and immediately my second screen worked without a hassle. I'm very happy!

It really seems that getting an active adapter solves this problem on 6870 for now. Even if it gets corrected, I will always have the adapter for another screen. Already wondering how to get a third screen to work (little greedy of me Posted Image )

So if you are seeking a solution (for now) as to how to get your second screen up and running on a Sapphire 6870 1Gb running Lion 10.7.2, just get an active Display-port adapter. It really isn't a waste, since you might up end up using it again in the future.


Thanks for your all your help TH3L4UAGH1NGM4N, as well as BALDY_MAN !

In Topic: Sapphire 6870 on Lion?

24 January 2012 - 11:20 PM

Hi,

Thanks for the info, I have tried almost all framebuffers imaginable and looks like the easiest solution so far, is to get an active Displayport to > DVI or HDMI adapter. So I'm going to give this a try and hope it works.

Regards

Btw, Bulrushes made my mouse lag most of the time and still didn't give me both screens. Duckweed does the same, but works perfect otherwise.

In Topic: Sapphire 6870 on Lion?

22 January 2012 - 09:09 PM

Hi,

For me its the other way around. If I run "GraphicsEnabler=No", both my screens work, but apps crash (like GB). I don't care about using GB, but I do play games like Mafia 2 and that also crashes with "GE=No" and to reboot each time to play a game, can become quite annoying. If I run with GE=Yes, I can play without a hitch, but as mentioned, I only have one screen then (main).

I tried this, but had no luck: http://tonymacx86.co...t=sapphire 6870

Perhaps I should switch one screen to Display Port?

Regards

In Topic: Sapphire 6870 on Lion?

22 January 2012 - 10:35 AM

Hi BALDY-MAN,

I tried that, my Geekbench still crashes, but works when GE=Yes. Is there anything else I must do?


UPDATE: I installed ATY_init, but only get one screen (main) with GE=No or GE=Yes.

In Topic: Ati 4650mobility LVDS Shrike for Lion 10.7.3 FINAL

21 January 2012 - 09:46 PM

Hi,

Will this work for a normal Sapphire 4650 512mb? I am currently running iAtkos 1.0.7.2 and have installed various kexts (including ati4000).
Unfortuntely it crashes and shows a ("Turn off or restart" screen). I tried with GE=No and GE=Yes, as well as AtiConfig=Eulemer (gives a system error/halted). Unfortunately nothing works. Any suggestions?

Regards
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy