Jump to content

boullusgoullus

boullusgoullus

Member Since 06 Feb 2010
Offline Last Active Jan 04 2014 06:06 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Mavericks only boots in safe mode - Asus N56VB

02 January 2014 - 11:20 AM

Hello,

 

HD4000 graphics are working now. It could help others, so here is what I done :

- Clean Vanilla install of Mavericks

- Install latest Chameleon on hard drive, and put into org.chameleon.Boot.plist

<key>IntelCapriFB</key>
<string>3</string>

- Boot with a proper DSDT for my laptop

 

Audio is working with the latest VoodooHDA kext (I just had to patch the device ID)

Webcam is working (but not in Photo Booth)

Ethernet is working

Wifi will probably never work

Trackpad and multimedia keys don't work well, I'm always looking for a fix (if someone has an idea).

 

Thanks to iFire for the help (don't know why it didn't work before, I did exactly what you said, I maybe broke some kexts)

I mark the problem solved, but if someone can help with trackpad and multimedia keys I would appreciate.

In Topic: Mavericks only boots in safe mode - Asus N56VB

29 December 2013 - 08:12 PM

I'm not especially in favour of Chimera and Tonymac, I've just realized today (thanks to your help, that's what I was here for) that it brought the graphics to work. If I could find a solution without it would be great.
I'm also looking for workarounds for Wifi and Audio, also what I'm here for.

Thank you for your previous help though.

In Topic: Mavericks only boots in safe mode - Asus N56VB

29 December 2013 - 05:35 PM

The DSDT makes the system hangs at boot (at the same point as before). Did you patch the graphics in the DSDT ? It isn't needed since the key IGPlatformID in Chimera fixes the issue.

 

What is not working is :

- Wifi

- Audio (VoodooHDA doesn't work)

- Webcam (the lights switches on when Photo Booth is launched but it doesn't work)

- FN keys (not very important if not working)

- the trackpad is working but not the 2-digits-scrolling, although it is activated in System Prefs (not very important as well if not working)

 

I launched lspci manually in Terminal, here's the response :

pcilib: 0000:01:00.0 64-bit device address ignored.
pcilib: 0000:01:00.0 64-bit device address ignored.
pcilib: 0000:00:02.0 64-bit device address ignored.
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Unknown device 0154 (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Unknown device 0151 (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Unknown device 0166 (rev 09)
00:14.0 USB Controller: Intel Corporation Unknown device 1e31 (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Unknown device 1e3a (rev 04)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation Unknown device 1e2d (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Unknown device 1e20 (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Unknown device 1e10 (rev c4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation Unknown device 1e12 (rev c4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Unknown device 1e16 (rev c4)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation Unknown device 1e26 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Unknown device 1e59 (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Unknown device 1e03 (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Unknown device 1e22 (rev 04)
01:00.0 3D controller: nVidia Corporation Unknown device 0fdf (rev a1)
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. Unknown device 0032 (rev 01)
04:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Unknown device 1091 (rev 10)

In Topic: Mavericks only boots in safe mode - Asus N56VB

29 December 2013 - 01:59 PM

Should I restore these kexts ?

 

EDIT : I do have these kexts in /S/L/E in fact...

In Topic: Mavericks only boots in safe mode - Asus N56VB

29 December 2013 - 01:38 PM

Here it is, I re-made it in normal mode

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy