Jump to content

N!tr@m

N!tr@m

Member Since 01 Feb 2010
Offline Last Active May 06 2011 04:28 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: 10.6.6 released

07 January 2011 - 12:53 PM

Help! I updated from 10.6.4 to 10.6.6. I didn't use the sleepenabler kext. Now I cannot boot in OSX. There is always the "USBMSC Identifier - Still waiting for root device" error. I tried to boot in single user mode, in safe mode and nothing works.

In Topic: chameleon boot order "default partition" not working

28 October 2010 - 03:09 PM

I assume you're using Windows 7?

Does Windows' "System Reserved" partition appear in the list of bootable partitions? You must set that as default partition if you want to autoboot Windows.

What version of Chameleon are you using? Make sure it's not too old to support the default partition flag. You can check the docs over at the Voodoo Projects forum.

Anyway;

Open Terminal.app, type diskutil list and post the output here.


Where should "System Reserved" partition appear? In the boot screen only "OS" (which is Windows 7) appears. This is the partition I want to boot in. It's the version 2.0-RC4 of chameleon. Default partition flag should be supported.

This is what diskutil list says:

/dev/disk0
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *500.1 GB disk0
1: 0xDE 82.2 MB disk0s1
2: Windows_NTFS RECOVERY 16.1 GB disk0s2
3: Windows_NTFS OS 379.1 GB disk0s3
/dev/disk1
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *160.0 GB disk1
1: EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS Mac1 49.5 GB disk1s2
3: Apple_HFS Mac2 26.0 GB disk1s3
4: Apple_HFS Mac OS 84.0 GB disk1s4

Anything wrong I did before?

Here's my current com.apple.boot.plist-file. Maybe it helps:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>

Thanks,
N!tr@m

In Topic: windows parameters for default partition

07 July 2010 - 12:15 PM

Fixed, I used a program on windows to enable HFS+ and edited the com.apple.boot.plist file this way, but I've the problem with windows as default partition further on.

In Topic: windows parameters for default partition

06 July 2010 - 03:53 PM

doesn't work :(

In Topic: windows parameters for default partition

06 July 2010 - 03:24 PM

HELP :o !

I deleted <string>Default Partition</string> <key>hd(0,3)</key> and added <string>rd=disk0s3</string> instead and now I'm not able to start OSX anymore:

Can't load kext com.apple.driver.AppleRTC link failed
[....]
USBMSC Identifier (non-unique ...
still waiting on root device

Single and Safe Mode don't work, too.

??? What can I do ???
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy