Jump to content

FredWst

FredWst

Member Since 18 Oct 2009
Online Last Active 6 minutes ago
*****

Posts I've Made

In Topic: Sierra hd6450 (R5 230) 2gb

17 January 2017 - 09:19 PM

Bonsoir,

 

L'un d'entre vous utilisant clover avec une carte AMD et Injection activée pourrait-il poster la partie bdmesg correspondant à ce qui suit ? par avance merci .

29:949  0:000  Framebuffer @0xE0000000  MMIO @0xF7420000 I/O Port @0x0000E000 ROM Addr @0xF7400000
29:949  0:000  PCI region 1 = 0x00000000, region3 = 0x00000000, region5 = 0x00000000
29:949  0:000  BIOS_0_SCRATCH=0x00000004, 1=0x00000003, 2=0x00000000, 3=0x00000000, 4=0x00000000, 5=0x00000000, 6=0x00000000
29:949  0:000  RADEON_CRTC2_GEN_CNTL == 0x00000000
29:949  0:000   card posted because CONFIG_MEMSIZE=0x800
29:949  0:000  ATI card POSTed, 
29:949  0:000  Set VRAM for Caicos =2048Mb
29:949  0:000  ATI: get_vram_size returned 0x80000000

Fred

In Topic: Sierra hd6450 (R5 230) 2gb

17 January 2017 - 07:36 AM

Salut,

 

J'ai déjà essayé sans DSDT avec ou sans InjectATI, même résultat. 

C'est vraiment un plantage hardware, car j'ai une session distante paramétré et je ne peux même pas me connecter par ce biais.

 

Le seul moyen de la faire fonctionner c'est d'inject un id qui n'est pas reconnu par AMD6000Controler.

 

Fred

In Topic: Ozmosis

22 December 2016 - 07:23 PM

Hello to all ! My computer is working good on Sierre 10.12.2, but I was using the Intel GPU HD 4600 since the beginning. Actually I bought a second hand graphic card, Zotac GTX 650 1gb to solve the problem of the freeze on Safari.

 

As they said, the GTX 650 was OOB, but unfortunately, it doesn't work for me... I disable the IGPX from the Bios to activate the PCIe 2 where my card is located... the boot is starting, but in the middle of it, I get a blank screen and nothing... need to come restart and come back to the HD 4600.

 

Actually my Screen is connected by DisplayPort, I tried with DVI and HDMI from the graphic card... always the same... need a help !!! Could you help me please ?

 

Thanks in advance !

 

Hi,

 

Can you tell us what hardware are you emulating (SmBios) ?

Edit:

iMac15,1 is what you're using so you need to patch AppleGraphicsDevicePolicy.

Or change your SMBIOS with iMAc14,2.

 

Fred

 

Fred

In Topic: AppleGraphicsDevicePolicy "on the fly" patching - impossible? (altern...

20 December 2016 - 06:59 PM

Thank you Fred for your reply, unfortunately I think it is beyond my skills.

 

So, unless someone can provide some kind of tutorial, I will stay with shilohhh's AGDPfix script... 

 

Thanks anyway   ;)

 

 

Attached File  patch.jpg   64.73KB   7 downloads

 

Fred

In Topic: AppleGraphicsDevicePolicy "on the fly" patching - impossible? (altern...

20 December 2016 - 07:39 AM

Hi,

 

Happy to see it works for many people.

 

Did you try AppleALC way, it works fine and boot from recovery install without nv_disable. ;)

 

Fred

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy