Jump to content

rbonon

rbonon

Member Since 01 May 2009
Offline Last Active Oct 23 2011 06:36 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Z68X-UD3H-B3 Sleep NOT working

09 September 2011 - 12:13 AM

Not working for me as well, have asked some help on the posting discussing AppleRTC patching here

In Topic: CMOS Resets on Restarts after Sleep and Wake in 10.7 (Lion)

08 September 2011 - 07:24 PM

I can confirm that AppleRTC.kext 1.3.1 from 10.6.8 works with 10.7/10.7.1 and takes care of the CMOS issue on my z68X-UDH3-B3 with a DSDT installed.


Hello,

I have a Z68X-UD3H-B3+MSI 9850 Cyclone+16Gb RAM. I have a perfectly working Snow Leopard in one partition (sleeps working flawlessly except autosleep). I then had a try installing Lion on a separate partition, following tonymacx86 xMove method.

Under Lion I was experiencing the expected CMOS reset and sleep not working (blank screen, fans and LEDs on)

I then patch Lion AppleRTC like this

sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x44\x89\xf8|\xeb\x30\x44\x89\xf8|; s|\x75\x3d\x8b\x75\x08|\xeb\x3d\x8b\x75\x08|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

Now CMOS reset is gone. But sleep is not yet quite working. I can sleep the machine once. Upon awakening, I loose the USB keyboard (Apple Aluminum wired keyboard) no matter which USB port it is attached to. Also, the machine sleeps only once, the second time an further it just blank the screen with LEDs and fans on.

Am I missing the addition of any Kexts? I am using a DSDT patched from my system under Snow Leopard with Mald0n's DSTDPatcher and I have the following kexts under /Extra/Extensions:
ACPIMonitor.kext
FakeSMC.kext
IOAHCIBlockStorageInjector.kext
IntelCPUMonitor.kext
NVClockX.kext
RadeonMonitor.kext
SuperIOFamily.kext

Besides that, just the installation of Realtek drivers under /System.

Any clues? No sleep is a dealbreaker to me.

In Topic: [Guide] Vanilla Retail 10.6.x with Chameleon v2 for Gigabyte GA-EP45-DS3L

24 July 2011 - 09:54 PM

Hello all,

I am probably facing a hardware issue, just need to check with you if it is the case.

My board is showing a strange reboot problem. Everytime I reboot the machine, or power it on, the machine would try to boot, get stuck after the message "Memory runs at dual channel interleaved" and reboots itself, sometimes going as far as powering off (no fans, no PHASE LED) to power it back (alone!) and try it again.

Eventually, the machine boots, loads Snow Leopard without a problem and works with no problem.

I fear it may be the first signs of death for my MoBo.

Anyone ever saw something similar?

PS: blackosx: cheers and a big thank you for all your support given in this thread. I would say better support I ever saw in my 20+ years in computing :rolleyes:. Have fun and luck with your new setup.

In Topic: [Guide] Vanilla Retail 10.6.x with Chameleon v2 for Gigabyte GA-EP45-DS3L

22 July 2011 - 03:48 PM

Got this bluetooth dongle http://amzn.to/oAWNol.

I thought I could simply hook it up, do a reboot and get ir reconized by may Hackintosh. I did not go like that. Do I need specific kexts, DSDT configs to enable bluetooth?

I currently am running 10.6.7, following blackos install instructions.

Tks!
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy