Jump to content

hotshotharry

hotshotharry

Member Since 17 Jan 2009
Offline Last Active Jan 03 2011 12:20 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: 9800 GTX working in OSX86

02 December 2009 - 10:20 PM

Could someone who got their 9800gtx+ 512mb working in 10.6.2 post what they did ...

I had mine working with dsdt for 10.6.1 but after the update i cant get qe/ci working as well as displays! (0612) I tried the same efi strings for the boot.plist but it doesnt seem to make any difference either. Most of the info I find relates to 10.5.6 ! LOL

im using chameleon rc3 with a q9550 quad core and an ep45ds3l board.

In Topic: 9800 GTX working in OSX86

01 December 2009 - 06:42 PM

I can't seem to get my 9800gtx working since the .2 update of snow leopard. I had it working in .1 using dsdt strings and simulating it as an 8800gt ...

Could someone who has got it working give me some pointers, right now I have no qe/ci and no display resolutions.

I have been trying to enable the card using efi strings like i did in 10.5.7 but no go... I'm stumped!

NVIDIA GeForce 9800 GTX DDL:

Chipset Model: NVIDIA GeForce 9800 GTX DDL
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: PCI
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0612
Revision ID: 0x00a2
ROM Revision: 3172a
Displays:
Display:
Resolution: 1280 x 720
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Display Connector:

In Topic: No Audio on a Gigabyte GA-EP35-DS3L with alc888

25 September 2009 - 03:12 AM

Hi all. I tried hard to search through your forums and files, and am still stuck with no Audio. :(

Setup:
Gigabyte GA-EP35-DS3L (with the Realtek ALC888 Audio)
Intel e4600 2.4ghz
2gb DDR2 800 Corsair
Seagate 750mb

I have 10.6.1 installed and everything is working nice and smooth except the audio.
I have tried the ALC888 driver from this thread:
http://www.insanelym...showtopic=34075

I have also tried the VoodooHDA and the ALC889.Fix.kext drivers with no luck. I am at a stand still here. If anyone has any suggests, I am all ears! By the way, I installed one driver after the other. Does that matter, or am I supposed to somehow uninstall a driver before putting in another one?


I'm in the same boat! lol i had audio but it popped all the time and after mucking with it i now have no audio! lol I ordered a usb audio dongle to get me through these hard times !!!!

I am trying everything i can find, not having much luck though!

In Topic: 10.5.7 Released

13 May 2009 - 03:01 AM

10.5.7 upgrade went flawless!, used the standalone updater, had to repatch the alc888 driver though http://www.mediafire.com/?yuzdzx60epe (this one fixes the popping and enables the rear audio ports :-) )

ep45-ds3l using ipc 10.5.6 final vanilla

9800gtx+ 512 mb
4GB
:-)

In Topic: How to enable QE with 9800 gtx 512 mb

02 February 2009 - 11:40 PM

OK so after a fresh install I got it working by taking a fresh look and retracing my steps! ( why does it always come to me after i post for help! lol )

1) generate your efi strings and add to com.apple.boot.plist ( i used uinstaller )

2) install the 9xxx series driver, post 4 thanks to filosofem
http://forum.insanel...p;#entry1055167

3) Run installer nvinstaller v.52 as per google

BADABING :-)

Quartz extreme supported :-) Happy Days
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy