Jump to content

AkimoA

AkimoA

Member Since 08 Dec 2008
Offline Last Active Today, 07:57 AM
****-

#2414703 HELP TOPIC - [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra)

Posted by AkimoA on Today, 04:46 AM

For starters kernel belongs in his respective path in the OS or needs to point a value where it placed in the bootloader config. boot file goes into root / and Rest of the bootloader lifes in usr/standalone/i386 ( u normaly shouldnt be touching at all  if not mentioned somewhere by a dev )  do not forget to disable SIP  ( csr config )  no kext summary most likely points to that  hope this helps a bit ;) 

#2411519 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 25 April 2017 - 04:16 AM

:ph34r: congrats Giga, took a whole learning curve for ya ! ( sounds like u live inside a Hardware Store :D  )

#2411298 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 24 April 2017 - 06:09 PM

remove GPU Sensor Plugins from FakeSMC !!

#2411115 [AMD] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Testing & Release (for help use the H...

Posted by AkimoA on 24 April 2017 - 01:43 PM

Вот запуск установщика 10.12.4 с клевером на apu и ванильный интеловским ядром ! This installer 10.12.4 on apu with clover efi & vanilla intel kernel ! So you booted a Sierra Installer on an AMD APU  with a Vanilla kernel and Clover ? did you spoof your CPU in Clover ?  Wanna share how u did it ? Did i miss something ? 

#2409132 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 21 April 2017 - 04:54 PM

by going thru Enochs Branch http://forge.voodoop...6/libsaio/ati.c all i found was { 0x6604,0x00000000, CHIP_FAMILY_OLAND,"AMD Radeon R7 M265",kNull       }, // Mobile{ 0x6900,0x00000000, CHIP_FAMILY_TOPAZ,"ATI Radeon R7 M260/M265",  kExmoor},see if u find a device id match in the link above if not , thats the reason why it doesnt work on Chameleon ,cause it  doesnt know it ;) k back to Kernel Topic !

#2409117 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 21 April 2017 - 04:18 PM

for tomorrows tests -> concentrate on one bootloader and dont mix them up since most of the flags etc are different from each other, safes u alot of buggin around ...just my 5 cents ;)

#2409062 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 21 April 2017 - 03:26 PM

spakk he got it right. he infact either booted in 32bit mode ( arch=i386 ) as gils mentioned, or the patcher is faulty ...  @gils bash-3.2# rm -f /Volumes/lio/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernelbash-3.2# chmod -R 755 /Volumes/lio/System/Library/Extensionsbash-3.2# chown -R root:wheel /Volumes/lio/System/Library/Extensionsbash-3.2# touch /Volumes/lio/System/Library/Extensionsbash-3.2# kextcache -u /Volumes/lio  maybe that does the trick !

#2409045 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 21 April 2017 - 03:00 PM

@ gilsmore like incorrect permissions on S/L/E in my opinion  did u chmod / chown S/L/E before u try to build new cache ? maybe something messed up your permissions when installing thru Pacifist    @ giga 32bit problem ?  Bronya needs to clarify that one !

#2408994 [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Research&Development Thread

Posted by AkimoA on 21 April 2017 - 01:21 PM

@gigamaxx is SIP (csr-config) disabled  on both of your Bootloaders configs ? just curious !  in Chameleon :<key>CsrActiveConfig</key><string>103</string> and maybe your last hurdle ;)  cause it stops before any kext loading (fakesmc) or the decrypter of the Kernel jumps in ( btw both do the same so there is not really need of a fakesmc since it happens inside the kernel, same goes for NullCPU* since AIPM is blacklisted inside the kernel as far as i am aware) since your DL seems corrupted atleast for me .. i would have checked myself  and Chameleon needs a kernel.plist ( from 10.10.5 on )  as mentioned by Bronya,  inside the Extra folder  with this content below <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"><plist version="1.0"><dict><key>KernelBo...

#2401634 HELP TOPIC - [RYZEN] macOS 10.12.x (Sierra)

Posted by AkimoA on 10 April 2017 - 05:16 AM

This Ryzen Thing gets  more ridiculous  by the day ...  U either communicate u wanna build a crowdfunded kernel upfront ( from the beginning ) and share it with the community after.. but not build one let it sit one day and than cry like a cup if nobody donates to it .  Why would u tease others with it , how old are u  ? Why do u have to be such a di** in behaviour ? !  ( rethorical questions no answer needed u wont change my opinion on it   )  bye bye AMD Comm  it was fun while it lasted .

#2399096 [AMD] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Testing & Release (for help use the H...

Posted by AkimoA on 05 April 2017 - 03:14 PM

But color glitch was very severe for AMD/ATI HD Radeon 5770 card ( Colors flickering of Radeon <7000 in 10.12.4) !  Maybe just to let u know regarding the fllckering Problem ... even Intel Machines suffer from it   a good and easy workaround for this without editing any Kext is getting  SwitchResX 4 and setting Color of Depth to 16.7 Billions Millions and it should be gone . Found out its editing for sure the /your Username/Library/Preferences/ByHost/com.apple.windowserver(yourUUID).plist but than i stopped digging  since the app above is much quicker  to solve the issue. If you wanna go all crazy on it play around with the settings in the plist or compare when patched to see whats changed  to avoid using an extra app.

#2321219 [AMD] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Testing & Release (for help use the H...

Posted by AkimoA on 18 November 2016 - 11:25 AM

did anyone consider patching corecrypto  like it was done by AnV ... in Yosemite when it came out or was that takin into the kernel itself ? just throwing guesses in !

#2307622 weird clover delay

Posted by AkimoA on 27 October 2016 - 05:05 PM

Glad i could help have fun ! :wink_anim:

#2307598 weird clover delay

Posted by AkimoA on 27 October 2016 - 04:42 PM

out of the frying pan ;) have u got a bluetooth usb dongle plugged in your machine ?... cause my old belkin usb bt dongle caused the exact same delay as u are mentioning. if so ,check booting without it  just throwing my exp in 

#2294467 [AMD] macOS 10.12.x (Sierra) Kernel Testing & Release (for help use the H...

Posted by AkimoA on 06 October 2016 - 06:05 PM

mi amigo , make sure ur smbios is also higher than a MacPro3,1 infact a iMac14,1 or 14,2 otherwise the installer will always deny the installation, or u ll have to modify coreservice etc to allow the MacPro3,1 model.

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy