Jump to content

E-Live

E-Live

Member Since 05 Nov 2008
Offline Last Active Sep 08 2012 06:33 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: CPU temperature in iStat

17 April 2010 - 03:37 AM

Maybe Windows shows temp in Celsius and iStat is configured to use Fahrenheit? Check the iStat prefPane.

About the difference, SpeedStep may not be working properly in Mac.


Maybe Windows shows temp in Celsius and iStat is configured to use Fahrenheit? Check the iStat prefPane.

About the difference, SpeedStep may not be working properly in Mac.


You're absolutely right, I checked RealTemp in W7 and it's (Cel vs Fah).

How can I check to make sure SpeedStep if configured correctly? If you have time I can upload my DSDT file, or if can point me to the correct forum to read.
I got the DSDT from a EX58-ud5 user, but everything seems to work on my GA-X58a-UD5 except for sound. I know it's the difference between the 889a vs 889 audio on the boards.
I have to learn more about DSDT so I can correct the differences (id stuff, audio etc. ) between the EX58 and GA-X58a in the DSDT file I'm using. Slowly but surely I'm reading and tweaking my system.

Thanks for your help.

In Topic: Please Help Me Get Realtek ALC889 (Non-A Version) Working in 10.6.2 via DSDT

16 April 2010 - 02:40 AM

Hi all,

I am a noob when it comes to hackintosh and I managed to install SL on my gigabyte GA-X58A-UD5 from an external USB HDD. Unfortunately the sound doesn't work for me and I suspect I am facing the same problems listed in the thread. I understand what Kexts are but I am not sure how to load them. Could someone give me or point me to an introduction on Kexts and what I need to do to get this to work?

Appreciate any help greatly. Thanks.



Hi Fzkl,

I have the same board (x58a-ud5) and no sound. Did you get sound to work, if so how?

Thanks

In Topic: CPU temperature in iStat

16 April 2010 - 02:13 AM

Is is possible for iStat to report incorrect temperatures in 10.6.3 ? I have readings of 99-100deg across all 4 cores during idle in SL 10.6.3, and 39 to 42deg in Windows 7 during idle.

Any help would be appreciated.

Thanks

Gigabyte GA-X58A-UD5 (Bios F5)
Intel Core i7-930 @ 3.8ghz
OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) DDR3-2000 (PC3 16000) 10-10-10-30 (1.65v)
Noctua NH-U12P SE2 120mm Cooler
Cooler Master ATCS 840 Case
Corsair TX 950W Power Supply BFG GeForce GTX 260 O.C. 896MB
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy