Jump to content

Benjan

Benjan

Member Since 29 Sep 2008
Offline Last Active Jun 08 2014 07:17 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: Xcode startup error

16 June 2010 - 12:10 PM

wutever, created a new account and solved it.

In Topic: GMA X4500 QE/CI Open Forum.

17 April 2010 - 12:12 PM

Some source for coders: Pity I can't help.

Apple IOGraphic:
http://www.opensourc...Graphics-363.9/

newest linux driver:
http://xorg.freedesk...l-2.11.0.tar.gz

In Topic: GMA X4500

14 April 2010 - 01:25 PM

the same for me, system will not boot with modded drivers, even though I am not sure if I edited the correct values. I am no professional either, just a hobbyist programmer with no experience in hardware. Judging by the filenames of the kexts indicates that IF we get this thing going, we will get QE and CI(AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle & AppleIntelHDGraphicsGA.plugin are for OpenGL)


Once I read somewhere, once get CI, you'll get QE.

I believe more code work need to be done, not just adding device id .We need real programmer like Netkas.

However, I think playing with x3100 drivers is more likely to succed. I got Agpm error with x3100 drivers, so I guess it has sth to do with QE/CI.

kxld[com.apple.driver.AGPM]: The following symbols are unresolved for this kext:
Apr 13 20:55:43 -MacBook-Pro kernel[0]: kxld[com.apple.driver.AGPM]:  __ZN13IOFramebuffer28getAttributeForConnectionExtElmPm
Apr 13 20:55:43 T-MacBook-Pro kernel[0]: kxld[com.apple.driver.AGPM]:  __ZNK13IOFramebuffer25getGraphicsSystemWorkLoopEv
Apr 13 20:55:43 T-MacBook-Pro kernel[0]: Can't load kext com.apple.driver.AGPM - link failed.
Apr 13 20:55:43 T-MacBook-Pro kernel[0]: Failed to load executable for kext com.apple.driver.AGPM.
Apr 13 20:55:43 Tobeys-MacBook-Pro kernel[0]: Kext com.apple.driver.AGPM failed to load (0xdc008016).
Apr 13 20:55:43 T-MacBook-Pro kernel[0]: Failed to load kext com.apple.driver.AGPM (error 0xdc008016).

In Topic: GMA X4500

14 April 2010 - 12:33 PM

i will try hexediting the files as soon as i get back from school and post back my findings.


I tried and system hang.



Waiting for your good news considering I'm not professional.

In Topic: X4500 Brightness Control Achieved

08 April 2010 - 11:56 AM

Yeah, it works for you because you have the brightness controlled by the BIOS, not by ACPI. I know that the first eeepc was also like that. All in one: Lucky you!

@benjan: why is the brightness slider disabled?



Since you have uneven brightness control with slider if you have framebuffer loaded. And I'm guessing this is to give control back to ACPI. Sorry if I'm wrong, sometimes.

Guys,

Here I attached my kext files. Make it yours accordingly.


Added it
Attached File  X4500.zip   539.77KB   99 downloads
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy