Jump to content

pepto

pepto

Member Since 11 Sep 2008
Offline Last Active Dec 07 2014 11:35 AM
*****

#2089128 [Guide] Mavericks 10.10.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 25 November 2014 - 10:19 AM

Thanks guys i will change it as soon as possible

#2088882 [Guide] Mavericks 10.10.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 24 November 2014 - 03:41 PM

Run OSX Yosemite on a Dell Optiplex 780 This tutorial will describe the steps to install Yosemite on a Dell Optiplex 780 (this will also works on a 760). The installation goes to the latest version of 10.10, and when there is a new update i will change the tutorial as soon as possible. If you find any mistakes or have something to improve then please send me a PM and i will update the tutorial. I have also included the PDF file of the guide and the zip file to install OSX Yosemite. A special thanks goes to Brian from Tech Erra for using parts of their tutorial. I am from The Netherlands so sorry for my bad English. 1. Credits/Sources Everything OSx86-related is a collaborative effort amongst people who enjoy doing these things, as well as those of us who enjoy tweaking and experimenting with things. Below are a list of sources used to compile this guide:Tech ErraOSX86 WikiInsanelyMacAnd all other forum members who have posted in my topic and helping out the community.2. Requi...

#2086717 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 18 November 2014 - 09:36 AM

Oke Guys i have finished my install guide, i will make a new topic when some people have used my guide and they are satisfied.Use it and let me now if you encounterd some problems. Attached Files  run os x Yosemite 10.10.pdf 678.05KB 32 downloads

#2079933 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 02 November 2014 - 10:33 AM

@pepto "vendor and device ID system profiler" What do you mean by that? If I just choose right model as you suggest there are some other tricks I should be aware of?No not other tricks but what i describe in my tutorial you can use i have also a 5450 from dell and he had a different vendor ID not the one i describe in my tutorial. So always check in system profiler thats all.The tutorial for Yosemite will take longer, i have tested also with Chameleon but i will switch to clover because its now more stable. And i am also sick this week the flu caught me.And i also celebrate the 100.000 views this weekend amazing :)

#2078184 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 29 October 2014 - 02:51 PM

Please be patience, i have finished the tutorial but i must test it if everything works what i discribe and if the files are correct. Maybe saturday or sunday will be the day that the tutorial is online.

#2075967 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 25 October 2014 - 04:07 PM

Oke i have it running now Yosemite on a Optiplex 780. The tutorial will come later for who wanna install it now here are some links and files. For the tutorial to make a USB drive and install clover read this http://forum.osxlati...-finalgm-3pb-4/ Also i have put my clover directory, copy the folder to the EFI wich are mention in the tutorial and merge the files.Don't use the files from the tutorial in place of that use my files.Also the optiplex must be connected to the internet but choose after first boot this computer is not connected to the internet. This is a quick guide for now i will be working for a tutorial as soon as possible. Attached Files  CLOVER.zip 6.35MB 45 downloads

#2074505 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 23 October 2014 - 11:24 AM

Oke guys here some news about Yosemite.I have Yosemite running on my Dell Laptop E6320 and i will start as soon as i can to the 760/780 and after that the 790/990.I will make use of clover or maybe chameleon depends when MyHack V4 will be released, so be patience.

#2070860 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 17 October 2014 - 09:03 PM

I am working now on my Dell E6320 and have 10.10 running, later i will switch to the 780

#1970766 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 23 November 2013 - 08:58 AM

He Lukin sorry i was forgot to attach the config.plist but here he is. Greetzpepto Attached Files  config.plist.zip 1.63KB 50 downloads

#1970199 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 21 November 2013 - 07:39 AM

for those who prefer staying on chameleon - its not possible with chameleon atm, but there is a detour. i installed vmware fusion - installed mavericks virtual machine - installed iWork, iLife, Aperture in the VM, after that links appeared in AppStore on hackintosh.I have done 2 installtions on the Dell780 1 with Chameleon and 1 with Clover after installing clover i was able to update iLife, iWork and aperture, i have also created a recovery disk and with clover the option in icoud find my mac works.Clover is doing more things than chameleon thats why i preffered Clover but with my 4K HDD i can't boot with clover only with a standard HDD with 160GB and 512 KB cache.First i have a boot 0 error and after sloving the boot 0 error i get a boot1 error with clover.

#1969952 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 20 November 2013 - 11:05 AM

Hello i am at the moment busy with the install of Mavericks to make it 100% stable, i have found some issue's and i will also improve the performance of the Dell Optiplex 780 and 760.I am also testing some new kext files wich have been posted in this thread to see what they do extra outside the kext i have used in the install109.zip. The problems i have discovered with my kext files are.Volume adjust doesn't work (already have a new kext file that works, not in the install109.zip) Sleep/Wake up problem (No problems with the kext i delivered in the zip.) Update iWork, iLife and Aperture doesn't work message about appleID (fixed with clover) Boot1:error with Clover on a 4K HDD (trying to use Clover bootloader because the appleID error with updating iLife, iWork and Aperture)When all issue's are solved i will rewrite the tutorial and put the new files in the zip.

#1968238 [Guide] Mavericks 10.9.X - Dell Optiplex 780 (760)

Posted by pepto on 15 November 2013 - 03:19 PM

@Grim Reaper, "Patched_10.7_AppleRTC.kext" from Myhack should fix the Bios reset issue, keep us posted. @pepto, feel free to include whatever you want, in fact I`m so sorry we`ve hijacked your thread, didn`t mean to...I`m still investigating why my system would`t boot if it weren`t for a fixed "AppleACPIPlatform.kext"...I`m stumped, other than that, and maybe a more elaborate DSDT (sorry, almost forgot), our "OptiPlex" is very hackintoshable...let me know if you need anything else, I`d be more than pleased to help, and thank you so much for everything.Hello Lukin no problem that you hijacked my post, i love it that we all make progress with the optiplex 780.I wanna use all of your files which helped the sleep so i can use it in the install files.

#1963068 Get iLife, iWork & Aperture for free

Posted by pepto on 03 November 2013 - 04:35 PM

Yes even my life 😎👍

#1962928 Get iLife, iWork & Aperture for free

Posted by pepto on 03 November 2013 - 10:16 AM

ok.. I don't have the boardserialnumber -> MAS error with Chameleon I switch to clover (currently on USB stick)  still no boardserialnumber as my capture shown -> MAS error vanished ... Aperture update fine. So goodbye Chameleon after 4 years of use ; hello to CloverSame for me did a clean install but now with clover boot loader and also no boardserialnumber but my life, aperture and iWork's is now updating :) 

#1960378 Get iLife, iWork & Aperture for free

Posted by pepto on 29 October 2013 - 01:00 PM

Well, that's strange because it immediately worked perfectly when I booted with clover. Did you configured your serial number and stuff in config.plist? Do you have "Serial Number (processor tray)" line in "system profiler > hardware page" when you boot with clover, or just "Serial Number (system)"? I have used the Clover configurator to edit my config.plist, i use the setting iMac 9.1 for smbios and see that some fields in the configurator are not filled in about uuid and firmware but serial is filled in. I will check tonight in my config.plist of the serial is filled in.

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy