Jump to content

bluntknife

bluntknife

Member Since 08 Sep 2008
Offline Last Active Aug 16 2011 12:09 PM
-----

Topics I've Started

Empire EFI 1.085 boot cd settings - apply to SL once installed?

13 August 2010 - 08:27 PM

Hi,
I have installed vanilla SL on my laptop using the Empire EFI v1.085 (chameleon) CD and as far as I can tell 90% of what should work is working. This includes the battery charging status and the icon in the menu bar.

However, I want to boot from my hard disk not from the Empire EFI boot CD so I used myHack 1.1.4 to install the boot loader. This works up to a point but now the battery isn't recognised and a few other nice bits are now gone.

How do I install the EXACT settings that the Empire EFI boot CD uses to my hard disk please?

I hope someone can help. I have searched lots of forums but have not found a conclusive answer which is why I am now asking.

Many thanks.

[SOLVED] Core 2 Duo detected as Core 2 Solo

26 June 2010 - 09:03 AM

Hi,

Thought I'd share this as I've not seen it in the forums anywhere else.

I installed Snow Leopard from original DVD onto my Shuttle XPC Prima, only needed to install the IONetworkingFamily.kext to enable the onboard Marvell gigabit NIC as well as NVEnabler 64.kext for my NVidia gfx card. Other than that no hacks at all.

Anyway I'd noticed that my Core 2 Duo CPU was detected as a Core 2 Solo, and I wasn't going to settle for that ;) but I also didn't want to start hacking my clean build. Started changing CPU BIOS settings one-by-one until finally I found that setting 'Limit CPUID MaxVal' to disabled worked and my CPU is now detected by SL as Core 2 Duo. :)

Hope this helps some peeps.

TTFN
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy