Jump to content

zurie

zurie

Member Since 25 Jun 2008
Offline Last Active Aug 07 2012 07:12 PM
-----

Topics I've Started

GTX 590 - Single PCB - Dual Cores - lets get it working!

27 July 2011 - 08:01 PM

Prerequisite:

  • Chimera 1.4.1
  • Graphics Enabler = Yes
  • Device ID (1088) in NVDAGF100Hal.kext
  • npci=0x2000 in com.apple.Boot.plist

So doing the above steps gives us a working GTX 590 card, but we are unable to get 2 Cores working. IE: System Information / Graphics Displays / 1 x Display / 1 x GTX 590 (instead of 2 x GTX 590)

Posted Image

Posted Image

Now I have created a plist which can be converted into a EFI string that will replicate this method.

GTX 590 .plist

and the EFI string generated from the above PLIST

Pastie for EFI STRING


Experiments:

ok now using this thread as an example... GTX 295 discussion

that is a 2 core Single PCB card (also a dual model) that was made to work on previous OSX installs... perhaps we can replicate some of their progress but with the GTX 590..

Here is a plist that I whipped up, but for me, it doesn't work. it just reboots at the last step....

GTX 590 Dual Core - Single PCB - not working

If someone can take a look at that PLIST and wants to try and get it to work... maybe you see something I am not doing right.

Please post back any relevant info you find. (new builds of Chimera, or other booters that work, other injectors that work, better EFI strings, etc)

Lets get this thing working with BOTH CORES!!!

[Installer] X58A-UD3R v 2.0 FF

14 July 2011 - 04:20 AM

https://rapidshare.c..._2.0_FF.pkg.zip

Here is a package I created to ease in the installation of a X58A-UD3R v 2.0 FF motherboard.

This package enables sound, ethernet, USB 3.0, installs a customized DSDT, SMBIOS (MacPro 4,1), and a com.apple.boot.plist

This package does not install chameleon, so you still have to do that on your own, but it should take care of everything else.

This was tested in LION GM:

Shutdown = works
Sleep = (manually works through apple menu, self sleep doesn't seem to fully work. - fans and computer stays on, display turns off - but everything restores properly)
Restart = works
QE/CI = works
PCI Configuration Begin = fixed

please respond and let me know if you run into any issues or if you'd like to see anything else added? I know ##### is a great tool for most, but this one is tailored for our specific board. Also if you have any improvements on kexts or any edits please let me know! :) thanks!

GIGABYTE G1.Guerrilla

16 March 2011 - 06:06 AM

I want one...
GIGABYTE G1.Guerrilla
but does anyone have one and can they confirm that it will give ethernet with a "Bigfoot Killer E2100" built in ethernet.

also wonder about other compatibility issues.

anyone ever tried to hackintosh one out? what kind of problems did you run into?

Thanks!

[HELP] RAID1 (Mirror) 10.6.x Chameleon RC5 / Panics / ACPI

20 January 2011 - 02:53 PM

I have a beautiful working EP35-DS3P with a DSDT that is so tuned that I only need two kexts (FakeSMC, and a Realtek dummy 889a kext). I originally put my extras in a EFI partition and booted flawlessly from there.

Recently I just purchased 2TB x 2 drives and created a Raid1 Mirrored Set. I then proceeded to do a byte clone of my previous HD. Everything is successful.

So i attempted to install Chameleon on both raid members Disk0s3 and Disk1s3 (The macos X boot section of each raid device) I followed quite a few tutorials and ended up erasing my EFI partitions of my raid volumes and rendering them as active visible partitions (terrible advice) I even went as far as deleting the EFI partitions completely from my drives and removing them from the partition map completely... so now I have Disk0s1 is the 2TB section of a slice and Disk0s2 is the Mac Boot section of the slice (rather than Disk0s3) EFI is totally gone.

Now assuming EFI isn't really used anyway I proceeded. I can get chameleon to boot but when the countdown timer starts to run on my raid boot volume if I hit any key it freezes the counter and never brings up the menu. Also, if i let the timer continue I see that it loads my DSDT and then next screen is a immediate KP "unable to find driver for this platform: ACPI"

now if i put chameleon on a USB stick and boot up with the stick and point the UUID of the stick to my raid it works perfectly. 100%

so i can easily just boot off the USB stick and keep it as a boot drive (its also got a system on it that doesn't boot but if i use ##### or another boot CD i can get the USB stick to boot fine) Maybe this is a blessing in disguise? I'd just like to solve why can't i get my raid1 to boot. I've been doing hackintosh's for 4 or 5 years now and have built 7 hackintosh's for friends and family and always gotten a 100% build. never had problems like this before?

Anyone have any RAID1 experience and chameleon - most tutorials are for Leopard, or Striped Raids.. haven't seen a perfect tutorial yet.

in my Raid Slice #1 and #2 in my extra / com.apple.boot.plist

I have this:

DSDT
hd(0,2)/DSDT.aml

this gets recognized... also it seems Apple makes a folder called

com.apple.boot.S and puts mach_kernel inside it, but if i try and add that to my kernel in the .plist it doesn't like it. if i delete that folder and kernel on reboot its back added by apple.

also my kernal flags have my boot-uuid.

I can boot off a USB stick and in that stick i added the boot-uuid to the mem stick and it will successfully boot my main drive.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy