Jump to content

sg

sg

Member Since 22 Feb 2006
Offline Last Active Sep 18 2014 09:08 PM
-----

Topics I've Started

kernel panic on boot after being in Windows

14 July 2012 - 09:37 AM

Starting with ML (this never happened in 10.7 or any previous version), I will get a kernel panic if i boot after restarting from Windows. i'm attaching the image of the panic, all I have is my DSDT, SSDT, FakeSMC really. i believe i might have gotten the panic once or twice when rebooting from OSX. my specs are :

Gigabyte Z68X-UD3H-B3, 2500K, 570GTX.

the panic happens really early before any kexts are loaded:

Posted Image

NullCPUPM

12 July 2012 - 09:46 AM

I just installed the GM build and noticed the helper files included a NullCPUPowerManagement kext and chose to ignore it on my Z68X-UD3H-B3 Gigabyte board since I haven't had to use it at all with 10.7. Once I booted into my ML Installer drive the I got a panic really early in the boot. Rebooting in single user mode did nothing, so I then tried to boot into my Lion drive and it was also doing a panic with the same early CPU faults.

At first I thought I must have messed up some file copies and when I tried booting into Windows 7, it also started to blue screen right away. shutting down the machine for 30 seconds and turning it on didn't solve anything, it wasn't until I reset my CMOS to default values that everything started working.

I dropped in NullCPUPM in my ML installer disk and it booted. So the question is, is anyone else seeing something like this? What's the deal with ML PM and is there a way to get PM working again?
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy