Jump to content

bigboss_

bigboss_

Member Since 10 Jun 2008
Offline Last Active Jan 17 2009 10:33 PM
-----

Topics I've Started

Dual Video Card Help

05 July 2008 - 07:56 AM

I have setup a hackintosh with Kalaway 10.5.2 on an Intel 975bx2 board. This board has 3 x16 PCIe slots (that run at x8 when you have multiple cards inserted). I have 4 21" wide screen monitors hooked up via DVI. I would like all 4 of these monitors to be working on the hackintosh. I can currently get 2 working fine using one video card but as soon as I add the other card, I get a boot kernel panic with the "You need to hold power to reset your computer" message.

I currently have two Nvidia 8600 GT cards and am using NVKush to install the driver. I have also installed Leopard Graphics update. When I remove the 2nd Nvidia 8600, the system boots up and I get full HW accelerated dual monitor video support. When I add the 2nd card in, the system will not boot. I have also tried using PC_EFI 8.0 and adding the appropriate string to my com.apple.Boot.plist file and the results are the same..

I have also at my disposal, two ATI x1600 dual DVI cards. I have also tried removing one of the NV 8600 GT's and replacing it with the ATI x1600 then using maclover's patched driver to get the card working. Here are the results using a combination of cards:

NV 8600 slot 1 - both DVI ports working
ATI x1600 slot 2 - card recognized in system profiler as ATI x1600 but no monitors attached, no video on these monitors.

ATI x1600 slot 1, NV 8600 slot 2 - System will not boot.

ATI x1600 slot 1 - first DVI port works full HW acceleration 1680x1050, 2nd DVI no monitor attached
ATI x1600 slot 2 - all ports no monitor attached, no video.

NV 8600 slot 1, NV 8600 slot 2 - System will not boot.

I am looking for any solution to get 4 monitors working via DVI. Anyone have any ideas?

BigBoss
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy