Jump to content

Guillaume86

Guillaume86

Member Since 02 Mar 2008
Offline Last Active Jun 17 2008 11:26 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: Battery/ Power management

04 March 2008 - 04:59 PM

where did you found that file? I'm looking for something like that... It looks like the search fonction of the forum always return the same useless topics for me...

In Topic: Troubles with NVidia 7400 go

03 March 2008 - 11:46 PM

hi guys,

i've created a topic dedicated to sony vaio internal display issues on another forum, could interest some people here: http://nvinject.free...topic.php?t=302
bye

In Topic: Trouble with Marvell Yukon 88E8036

02 March 2008 - 11:03 AM

Alright so i've tried multiple methods on to get my Marvell Yukon 88E8036 ethernet adapter to work, but to no avail. I tried Killerz method shown below and i've also tried another method with changing the kext and adding some lines of code (also shown below) I'm still not able to get it to work with Jas 10.4.8 SSE2 SSE3 cd. I installed Tiger fine and the only things that don't work are ethernet, wireless (4965agn) and my audio (pretty sure it's the sigmatel 9220) I'm wondering if anyone else has any insight on this topic. I posted my Ubuntu Hardware Information screenshot below with my ethernet device as the focus.

Also my sysinfo is:
Sony Vaio VGN-FZ290
Intel GM965 chipset.
Intel Core2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz
Marvell Yukon 88E8036 Ethernet Adapter
Intel 4965agn Wireless Adapter
Sigmatel 9220 audio chip.

Killerz Method

1) Get the device id of the ethernet controller.
Go into Windows -> Device Manager.

Find the ethernet controller and get Properties on it.
For mine, it is

vendor 11AB
Device 4351

it might be different between machines. please check!


Click the Details tab and read the vendor id and device id. The vendor id is going to be "11AB"

2) In OSX, go into Terminal and edit the following file:
sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon.kext/Contents/Info.plist
if u get an "Open with" dialog, right click the file and click "Show Package Contents"

Scroll down and find the following:
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x436211AB</string>
Replace the bold numbers with the device id you found above.

Save the file.
Exit the file.

3) Delete the following files. In Terminal, type (or copy and paste):
sudo rm -r /System/Library/Extensions.mkext
sudo rm -r /System/Library/Extensions.kextcache

4) Repair permissions. In Terminal, type:
diskutil repairPermissions /

5) Reboot


My device id is vendor 11AB (Same as Killerz)
and my product is 4351 (same as Killerz)

followed his directions. didn't work. I tried going through the Info.plist and changing the name of the device to match my 88E8036 too and that didn't do anything. Eventually I just changed my Info.plist to this and it still doesn't work. I'm wondering if someone can point me in the right direction.

<dict>
<key>CFBundleDevelopmentRegion</key>
<string>English</string>
<key>CFBundleExecutable</key>
<string>AppleYukon</string>
<key>CFBundleGetInfoString</key>
<string>Apple Yukon Ethernet 1.0.11b2, Copyright 2006 Apple Computer Inc, and Marvell</string>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.iokit.AppleYukon</string>
<key>CFBundleInfoDictionaryVersion</key>
<string>6.0</string>
<key>CFBundleName</key>
<string>Marvell Technology Group Ltd. 88E8036 PCI-E Fast Ethernet Controller</string>
<key>CFBundlePackageType</key>
<string>KEXT</string>
<key>CFBundleShortVersionString</key>
<string>1.0.11</string>
<key>CFBundleSignature</key>
<string>yukonosx</string>
<key>CFBundleVersion</key>
<string>1.0.11b2</string>
<key>IOKitPersonalities</key>
<dict>
<key>Yukon-88E8036</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.iokit.AppleYukon</string>
<key>DescriptorPollTimer</key>
<integer>250</integer>
<key>EED_Tickle_Off</key>
<integer>60000</integer>
<key>EED_Tickle_On</key>
<integer>2000</integer>
<key>EnableLowPwr</key>
<integer>1</integer>
<key>IOClass</key>
<string>yukonosx</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x435111AB</string>
<key>IODefaultMedium</key>
<string>Auto</string>
<key>IOProbeScore</key>
<integer>100</integer>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>IOUserClientClass</key>
<string>yukonosx_ioc_uc</string>
<key>InitialWaitForLinkUp</key>
<integer>60000</integer>
<key>InputQueueMax</key>
<integer>100</integer>
<key>LowPwrClockDivide</key>
<true/>
<key>LowPwrD1</key>
<true/>
<key>LowPwrPeerMax</key>
<integer>240</integer>
<key>LowPwrPeerMin</key>
<integer>60</integer>
<key>Model</key>
<string>Marvell Technology Group Ltd. 88E8036 PCI-E Fast Ethernet Controller</string>
<key>RxRingSize</key>
<integer>256</integer>
<key>TxRingSize</key>
<integer>256</integer>
<key>Vendor</key>
<string>Samsung Electronics Co Ltd</string>
<key>WaitForLinkUp</key>
<integer>6000</integer>
<key>WaitToCheckDelay</key>
<integer>5000</integer>
</dict>
</dict>
<key>OSBundleLibraries</key>
<dict>
<key>com.apple.iokit.IOACPIFamily</key>
<string>1.2.0</string>
<key>com.apple.iokit.IONetworkingFamily</key>
<string>1.5.1</string>
<key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key>
<string>2.1</string>
<key>com.apple.kpi.bsd</key>
<string>8.7.2</string>
<key>com.apple.kpi.iokit</key>
<string>8.7.2</string>
<key>com.apple.kpi.libkern</key>
<string>8.7.2</string>
<key>com.apple.kpi.mach</key>
<string>8.7.2</string>
</dict>
<key>OSBundleRequired</key>
<string>Network-Root</string>
</dict>
</plist>



Also I figured i'd post my device info as well from the Ubuntu Device Manager in the image below.

http://forum.insanel...t...st&id=22068


same problem here on my vaio C2Z...

In Topic: Marvell Yukon 88E8036 PCI-E Fast Ethernet FIXED

02 March 2008 - 11:00 AM

My device id is vendor 11AB (Same as yours)
and my product is 4351 (same as yours)

followed your directions. didn't work. I tried going through the Info.plist and changing the name of the device to match my 88E8036 too and that didn't do anything. Eventually I just changed my Info.plist to this and it still doesn't work. I'm wondering if someone can point me in the right direction.

<dict>
<key>CFBundleDevelopmentRegion</key>
<string>English</string>
<key>CFBundleExecutable</key>
<string>AppleYukon</string>
<key>CFBundleGetInfoString</key>
<string>Apple Yukon Ethernet 1.0.11b2, Copyright 2006 Apple Computer Inc, and Marvell</string>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.iokit.AppleYukon</string>
<key>CFBundleInfoDictionaryVersion</key>
<string>6.0</string>
<key>CFBundleName</key>
<string>Marvell Technology Group Ltd. 88E8036 PCI-E Fast Ethernet Controller</string>
<key>CFBundlePackageType</key>
<string>KEXT</string>
<key>CFBundleShortVersionString</key>
<string>1.0.11</string>
<key>CFBundleSignature</key>
<string>yukonosx</string>
<key>CFBundleVersion</key>
<string>1.0.11b2</string>
<key>IOKitPersonalities</key>
<dict>
<key>Yukon-88E8036</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.iokit.AppleYukon</string>
<key>DescriptorPollTimer</key>
<integer>250</integer>
<key>EED_Tickle_Off</key>
<integer>60000</integer>
<key>EED_Tickle_On</key>
<integer>2000</integer>
<key>EnableLowPwr</key>
<integer>1</integer>
<key>IOClass</key>
<string>yukonosx</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x435111AB</string>
<key>IODefaultMedium</key>
<string>Auto</string>
<key>IOProbeScore</key>
<integer>100</integer>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>IOUserClientClass</key>
<string>yukonosx_ioc_uc</string>
<key>InitialWaitForLinkUp</key>
<integer>60000</integer>
<key>InputQueueMax</key>
<integer>100</integer>
<key>LowPwrClockDivide</key>
<true/>
<key>LowPwrD1</key>
<true/>
<key>LowPwrPeerMax</key>
<integer>240</integer>
<key>LowPwrPeerMin</key>
<integer>60</integer>
<key>Model</key>
<string>Marvell Technology Group Ltd. 88E8036 PCI-E Fast Ethernet Controller</string>
<key>RxRingSize</key>
<integer>256</integer>
<key>TxRingSize</key>
<integer>256</integer>
<key>Vendor</key>
<string>Samsung Electronics Co Ltd</string>
<key>WaitForLinkUp</key>
<integer>6000</integer>
<key>WaitToCheckDelay</key>
<integer>5000</integer>
</dict>
</dict>
<key>OSBundleLibraries</key>
<dict>
<key>com.apple.iokit.IOACPIFamily</key>
<string>1.2.0</string>
<key>com.apple.iokit.IONetworkingFamily</key>
<string>1.5.1</string>
<key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key>
<string>2.1</string>
<key>com.apple.kpi.bsd</key>
<string>8.7.2</string>
<key>com.apple.kpi.iokit</key>
<string>8.7.2</string>
<key>com.apple.kpi.libkern</key>
<string>8.7.2</string>
<key>com.apple.kpi.mach</key>
<string>8.7.2</string>
</dict>
<key>OSBundleRequired</key>
<string>Network-Root</string>
</dict>
</plist>


Also I figured i'd post my device info as well from the Ubuntu Device Manager in the image below.


Same problem on my sony vaio -_-
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy