Jump to content

artix123

artix123

Member Since 23 Jan 2008
Offline Last Active Jan 13 2014 06:21 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: [HOW TO] enable HDMI DP DVI output on ATI 4890 4870 4850 4830 series (TESTING)

23 June 2013 - 04:37 AM

Hey guys, I'm trying to get dual DVI working on my Sapphire 4870, in Mavericks DP1. (It should be roughly the same as ML)

 

I've tried various kexts available through this thread, but all to no avail.

Specifically, the ATIFramebuffer.kext on the first post will make my screen display gibberish black and white after the Apple logo during bootup (computer still runs fine, I can hear the volume adjustments)

As for the exotic QE/CI patch, I get kext load errors when booting in verbose.

 

Is there any manual editing of the kexts I need to do to get dual DVI to work? If so, will anyone kindly point in the right direction? Thanks!

In Topic: [GUIDE] Lion 10.7 on Asus X58 (LGA 1366) i7 9xx

02 October 2012 - 09:03 AM

I'm not very sure about this, but my computer has sleep issues even on windows, appears to be an issue with X58. But my motherboard is R2E so it might differ.

In Topic: [GUIDE] Lion 10.7 on Asus X58 (LGA 1366) i7 9xx

08 September 2012 - 01:00 PM

If it's getting stuck on the line "IOAPIC: Version 0x20 Vectors 88:111" then replacing AppleACPIPlatform.kext with an older version (I'm using 1.3.5) fixed the slow boot issue for me.


That did the trick. Thank you very much!

In Topic: [GUIDE] Lion 10.7 on Asus X58 (LGA 1366) i7 9xx

03 September 2012 - 05:26 PM

Just wanna say I managed to get Mountain Lion working on my R2E.

I replaced the DSDT in the Mountain-Lionize package with the one maltba uploaded in Page 35, and after installation I ran finalize before the installer restarted the computer (I chose not to install Chameleon). Booted from the USB stick to the HDD install, dropped AppleHDA.kext (uploaded by maltba) into Kext Utility, installed r2042 Chameleon, and restart, voila! sound.

But boot time is extremely slow, takes up to 1.5 minutes. Haven't ran with verbose mode yet so I'm not sure what's the issue..
Use an older version of AppleACPIPlatform.kext (I used 1.3.5 as suggested by Sennen).

EDIT: Updated to 10.8.1, no tweaking required.

EDIT: Dual monitors not working! :(

EDIT: Updated to 10.8.2, I reinstalled AppleACPIPlatform.kext and AppleHDA.kext through Kext Wizard.

In Topic: [GUIDE] Lion 10.7 on Asus X58 (LGA 1366) i7 9xx

18 August 2012 - 12:27 PM

i've just took the installation stick and booted up the Mountain Lion Partition with it.I think your problem is dual booting related. are you on a mbr drive? if not try to unconnected all other drives beside the mac os x drive and then try booting up with the installation usb stick(just choose the Mountain Lion Partition when Chameleon appears) and if it boots then try reinstalling chameleon. also make sure you select the correct drive in bios boot orders.


I'm on GUID and I always only have 1 hard disk installed when I attempt an installation, I'm sure I booted up the correct partition (through the Chameleon on my Mountain-Lionized install stick), and I'll always get errors pertaining to SMC (if I don't run finalize), and booting freezes here:

Posted Image

I'm on 4870 and video works oob. :)

for the audio. make sure you install the kext with the Kext Utility app i've provided. Also make sure you've installed the DSDT.aml i've provided.Furthermore make sure you don't use that one they've inserted into my post. download this one:

http://freakshare.co...A.kext.zip.html
and install it with the Kext Utility App


Yep I'm using your file, I've installed DSDT.aml.

I think I need to figure out how to make my ML boot up without running finalize.
Did you select the options pertaining to making an ASUS X58 install when making the USB stick through Mountain-Lionize?

It's ok btw, I wanna try to figure it out too haha.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy