Jump to content

314TeR

314TeR

Member Since 09 Dec 2007
Offline Last Active Yesterday, 10:19 PM
*****

Posts I've Made

In Topic: EFI Variable Store on Aptio V (Haswell-E and up)

06 January 2018 - 06:22 PM

As said in vit's comprehensive post, ASUS implemented a whitlelist. This is not some macOS issue, this is intended.

 

Will it be possible to fix this error in the future?

In Topic: EFI Variable Store on Aptio V (Haswell-E and up)

06 January 2018 - 05:21 PM

None of the above versions of AptioFIX work with me on Z97 ASUS Maximus Impact VII (BIOS 3003).

 

I tested thoroughly the clover r4368, OsxAptioFix2Drv-WTF.efi, OsxAptioFix2Drv-WTH.efi and OsxAptioFixDrv-WTB.efi.

In Topic: EFI Variable Store on Aptio V (Haswell-E and up)

15 November 2017 - 11:35 AM

I have the ASUS Maximus VII Impact (Z97). Version 0217 UEFI firmware allows for writing to NVRAM, 0412 and later no longer works.

I extracted nvramsmi from version 0217. I replaced nvramsmi module in UEFI 0412 with older version from 0217 and the saving to NVRAM started working. In this way I have been able to successfully modify many firmwares, in different versions and different motherboards.

I tried to disassemble these modules and compare what changed between version 0217 and 0412, but unfortunately I'm not a programmer, the assembly is already over me. Maybe someone would try to disassemble these modules, compare them and see something relevant.

I attach to the post both versions of nvramsmi modules.
0217 - NVRAM saving OK Attached File  0217-body.bin.zip   4.6KB   11 downloads
0412 - NVRAM broken Attached File  0412-body.bin.zip   5.42KB   7 downloads

In Topic: [pre-release] macOS High Sierra

19 August 2017 - 01:58 PM

Where can I get proper values for iMac16,1 (for my Intel nuc with i5-5250U)

can I extract them somehow from "Firmware.scap"?

Thanks

 

I will join the question. Where can I find the correct FM FFM for iMac14.2. Posted in 2600 post sems incorect, does not work on my Haswell.

In Topic: [pre-release] macOS High Sierra

19 August 2017 - 11:49 AM

Same error


Sent from my iPhone using Tapatalk
e31c4a86ceb971644c4d82ffc0ffb2d9.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

I have the same problem.
 
Fresh installation HS DP6.
 
Clover 4173, several times I checked all the SMBOS data and I have set this according to the previous info from here post 2600:
 
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>BiosReleaseDate</key>
<string>08/08/2017</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>IM142.88Z.0122.B00.1708080739</string>
<key>BoardSerialNumber</key>
<string>***CENSORED***</string>
<key>FirmwareFeatures</key>
<string>0xe00fe137</string>
<key>FirmwareFeaturesMask</key>
<string>0xff1fff3f</string>
<key>ProductName</key>
<string>iMac14,2</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>***CENSORED***</string>
<key>SmUUID</key>
<string>***CENSORED***</string>
<key>Trust</key>
<true/>
</dict>
SMC is also correct: 2.15f7
 
There is definitely something wrong with the SMBIOS data or DP6 installer for identification iMac14,2 (iMac (27-inch, Late 2013). 
© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy