Jump to content

RobertX

RobertX

Member Since 24 Sep 2005
Offline Last Active 49 minutes ago
-----

Posts I've Made

In Topic: Graphics Tests

Today, 04:49 AM

Here are two screenshots of my test. Higher one is for 10.9 GM. Lower one is the 10.10.0 

Same default setting except that I checked fullscreen option.

..and, here...in yosemite

 

                                                                    Attached File  opengl(not hidden)2.png   81.78KB   0 downloads Attached File  opengl (hidden)1.png   82.16KB   0 downloads

 

first image results fullscreen not hidden...second image results when hidden :smoke:

In Topic: Clover General discussion

Yesterday, 06:27 PM

.... :blush: I see my issue is an old one..see here http://www.insanelym...r-leopard-1057/ and here http://www.insanelym...ot-usb-trouble/ ...I may try only rolling back IOUSBFamily.kext from yosemite to mavericks version as it worked/does work on that system...

edit: perhaps not...i see this in the plist of appleusbehci.kext this:

 

    <key>IOKitPersonalities</key>
    <dict>
        <key>AppleUSBEHCI</key>
        <dict>
            <key>CFBundleIdentifier</key>
            <string>com.apple.driver.AppleUSBEHCI</string>
            <key>IOClass</key>
            <string>AppleUSBEHCI</string>
            <key>IOPCIClassMatch</key>
            <string>0x0c032000</string>
            <key>IOPCIPauseCompatible</key>
            <true/>
            <key>IOPCITunnelCompatible</key>
            <true/>
            <key>IOProviderClass</key>
            <string>IOPCIDevice</string>
            <key>IOUserClientClass</key>
            <string>IOUSBControllerUserClient</string>
        </dict>
    </dict>

...while the version of mavericks contains this:

<key>IOKitPersonalities</key>
    <dict/> blank...    bundle name and executable file are also different...

...so I apologize for posting here in clover as this may be a yosemite issue... :smoke:

 

...was neither...it was my bad syntax in writing the config file parameters....all good now...

 

                                               Attached File  usb2.png   159.85KB   3 downloads

 

...and here is my config file incomplete probably..but this problem is solved...

Attached File  config.plist.zip   823bytes   0 downloads

In Topic: Clover General discussion

Yesterday, 04:26 PM

Did you set Devices/USB/FixOwnership=true?

 

 

...hi, in the example i gave, usb fix and ownership are enabled...with or without the flags i still have max. bus speed 12mb/sec, not 480mb/sec

...here's my registryexplorer...shows nothing loaded under esb1 or esb2

Attached File  RustyBalls’s Mac Pro.zip   1.36MB   0 downloads

 

 

In Topic: Clover General discussion

Yesterday, 06:42 AM

 

 

 

Did you check out these keys? http://clover-wiki.z...ion/Devices#USB

...this is what i see during boot if i inject usb.

 

2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.483    EHCI controller unable to take control from BIOS
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.483    AppleUSBEHCI:: unable to obtain ownership: 0xe00002be
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.484    AppleUSBEHCI::UIMInitialize - Error occurred (0xe00002be)
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.485    EHCI controller unable to take control from BIOS
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.485    AppleUSBEHCI:: unable to obtain ownership: 0xe00002be
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.485    AppleUSBEHCI::UIMInitialize - Error occurred (0xe00002be)
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.740    EHCI controller unable to take control from BIOS
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.740    AppleUSBEHCI:: unable to obtain ownership: 0xe00002be
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.740    AppleUSBEHCI::UIMInitialize - Error occurred (0xe00002be)
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.741    EHCI controller unable to take control from BIOS
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.741    AppleUSBEHCI:: unable to obtain ownership: 0xe00002be
2014-10-21 12:43:26.000 PM kernel[0]: USBF:    1.741    AppleUSBEHCI::UIMInitialize - Error occurred (0xe00002be)
 

In Topic: Clover General discussion

Yesterday, 01:06 AM

...hi, i have yosemite installed, using clover from my install usb stick...got most hardware working, but, my usb ports are not showing as highspeed(usb2) as they did in mavericks using chameleon...I'm including my boot log...just in case someone wants to look

Spoiler

 

                            Attached File  usb.png   125.94KB   4 downloads

 

...using  AHCIPortInjector  and   IOAHCIBlockStorageInjector in /S/L/E

 

...once i have this , I'll install clover to hdd...first time with clover...so go easy on me... :smoke:

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy