Jump to content

Swiftie

Swiftie

Member Since 23 Apr 2013
Offline Last Active Jul 07 2014 07:13 AM
-----

Topics I've Started

Clover configuration

09 November 2013 - 01:38 PM

Hello everyone!

 

After several days i got my laptop running OS X 10.9 with full acceleration Intel HD4000

But i can't use Chameleon as primary bootloader (currently i boot from USB stick with Chameleon).

I installed Clover, but i need help to "port" my Chameleon configuration to Clover.

 

DSDT in \EFI\CLOVER\acpi\patched

 

org.chameleon.Boot.plist

Spoiler

 

Here my Clover config i'v made, but after boot i get no acceleration and my LCD detected as external monitor

config.plist

Spoiler

ASUS X55VD DSDT Edit

08 November 2013 - 08:53 PM

Hello everyone!

 

I've made DSDT for my laptop:

 - Disabled Nvidia GT510 (i think so)

 - Patches used: DTGP, FN KEYS (modded, device changed to ATK3001), SMBUS, RTC, PNLF SB, LPC

 

For battery i use RehabMan ACPIBatteryManager.kext, v1.40

But battery always 0%

 

And i need some help.

DSDT patch for battery and check if i correctly applied FN KEYS patch (i can switch display, turn off display, go to sleep, but no sound and backlight control)

HD4000 10.9 ASUS X55VD

06 November 2013 - 05:20 PM

Hello guys! Just installed fresh OS X 10.9 to ASUS X55VD.

Removed NV* and GeForce* kexts (i have Optimus and don't have edited DSDT).

Currently i can boot into safe mode. I can boot only with USB stick, because chameleon don't work on my system.

Clover EFI can't be installed since it need msdos kext, which not loaded in safe mode.

 

Any ideas how to get HD4000 working.

Using MacBookPro9,2 SMBIOS.

Custom /S/L/E/:

AppleIntelCPUPowerManagement.kext, ApplePS2Controller.kext, ApplePS2ElanTouchpad.kext

In USB Stick/Extra

smbios.plist, org.chameleon.Boot.plist (i don't know which keys i should use to get HD4000 working)

 

Attached fixed DSDT

ASUS X55VD Boot Problem

05 November 2013 - 11:27 AM

Hello guys!

I have ASUS X55VD, just installed OS X 10.9, then booted OS X using flash drive and installed Chameleon 2.2

But i can't boot HDD directly (only from USB), because my BIOS doesn't see HDD in boot menu after OS X installation. Secure Boot turned off, CSM turned on.

I can connect HDD to my PC, and there i can boot it without problems.

I think it's BIOS restriction or something like that.

 

I have AMIBCP for editing menu entries.

BIOS link

Some screens

http://i.piccy.info/...reenshot_4_.png

http://i.piccy.info/...reenshot_5_.png

http://i.piccy.info/...reenshot_6_.png

Can someone help figure out this problem?

10.8.2 on ASUS X55VD Problems

23 April 2013 - 12:20 PM

Hello forum users!
I have ASUS X55VD, 210Gb HFS+ partition.
Installation (from DVD) was successful, but i only can boot OS X (but touchpad don't work and also if i connect any device to USB system stucked) only with -x boot key.
Loading (i tried GraphicsEnabler=No but it has no effect) stuck at this step:
Posted Image
Which information i need to provide?
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy