Jump to content



Member Since 19 Feb 2013
Offline Last Active Feb 03 2016 02:32 AM

Topics I've Started

HP Zbook 15 G2

12 January 2016 - 03:47 AM



i am trying to install os x on an HP Zbook 15 and while i found posts that got it installed on the regular zbook 15, G2 is the newer version. I am stuck at root device uuid.  I copied those people's clover folders and config files but it doesnt seem to work for me


my cpu Intel® Core™ i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz × 8 

graphics is hybrid intel hd4600 and quadro k1100m but i have the option to disable hybrid graphics in bios which i did but it doesnt say which of the two cards it disables.


Can anyone help? im booting in uefi with clover.

USB and VIDEO after El Capitan upgrade

17 December 2015 - 03:32 PM



i have an issue with USB ports not working anymore after the El Capitan upgrade. First let me tell you about a video issue i have when upgrading to a new OS version. Everytime i do an update, It's not a big issue, i can boot with nv_disable=1 and then use those instructions below i found in another forum and then i get video back.



In this file you look for Mac-F60DEB81FF30ACF6 = Config1 line and you replace it with Mac-F60DEB81FF30ACF6 = none



In this case, i have the same problem and when i rebooted with nv_disable=1 i found out that no usb ports is working anymore. 


I saw a post about usb ports in el capitan here but couldn't make sense of it. His instructions are way to advanced for me. 


usb el capitan post http://www.insanelym...l-capitan-1011/



I'm using clover and my PC boots without much as it is pretty close to a real mac hardware. 


i'm using the latest version of clover, i copied all the needed kexts in the 10.11 clover folder. I have the latest versions of fakesmc, voodoohda, etc. 




I can access the OSX drive from my Windows 10 installation and i can edit system files and the clover efi partition but without accessing os x i am not sure how to rebuild cache after making changes to system files. 



So i would need just a simple explanation of how to fix my issue or a link to a post that is easier to understand.



Here's my HW


HP Z420 desktop


CPU: xeon e5-1620 v2

RAM: 16 GB 1600 mhz

Samsung Evo 840 500GB SSD

VIdeo: Nvidia Quadro K4200 HP version (works fine with Nvidia web drivers)


Clover boot flags needed. npci=0x3000, nvda_drv=1 and kext-dev-mode=1  are the only ones i need to boot.


Board is a generic HP/Intel board that comes with the desktop Z420. It has both usb 2.0 and 3.0 and the board doesn't have a model number as far as i know and is branded intel. 



EDIT: I forgot to mention, after i added this line to the clover playlist i get a circle with a bar in the middle when booting without nv_disbale=1. Without those lines added i just get the black screen which means the OS booted but has no video since i need to edit that system file after the upgrade.




Creative Recon3D help

12 March 2015 - 11:08 PM

HI everyone,


I'm either looking to get my Recon3d fatal1ty PCI-E card to work (it currently shows up in devices with voodoohda but no sound when selected) or buying a new sound card with spdif 5.1 output. I tried googling it and found nobody who got the Recon3d to work. I thought it would be possible since Creative has another creative Recon3d card who has Mac support and i believe they are based on the same chipset. 


My card




The OS X supported card




can anyone recommend a good usb sound card with spdif output? Something not too expensive but with good quality too. 



© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy