Jump to content

MacOlifa

MacOlifa

Member Since 30 Oct 2012
Offline Last Active May 02 2014 11:28 PM
-----

Topics I've Started

Dell Inspiron N7010 - ATI Mobility Radeon HD 5470 Issue

01 February 2013 - 08:00 PM

Hello.
I have a "little" problem. I installed sucessfully Mountain Lion (very easy) on my Dell Inspiron 17R (N7010) but I can't boot with GraphicsEnabler=Yes, so my Graphic Card doesn't work.
At first here are my Laptop and Hackintosh Specs:

Laptop:
Processor: Intel Core i3 350M
RAM: 4GB Shared Dual Channel DDR3
Chipset: Mobile Intel 5 Series Express Chipset (HM57)
Graphic Card: ATI Mobility Radeon HD5470 (1024MB)

(I guess the rest isn't important for my issue - otherwise please ask for it.)


Hackintosh:
Operating System: OS X Mountain Lion (10.8.2)
System Definition: MacBook Pro 8,1
Bootloader: Chimera v1.11.1 r1394
Kexts:
com.apple.kpi.bsd
com.apple.kpi.dsep
com.apple.kpi.iokit

com.apple.kpi.libkern
com.apple.kpi.mach
com.apple.kpi.private
com.apple.kpi.unsupported
com.apple.kpi.corecrypto
com.apple.iokit.IOAPCIFamily
com.apple.iokit.IOPCIFamily
com.apple.driver.AppleACPIPlatform
es.osx86.driver.EvOreboot

org.tgwbd.driver.NullCPUPowerManagement
com.apple.driver.AppleKeyStore
com.apple.iokit.IOStorageFamily
com.apple.driver.DiskImages
com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagement
com.apple.security.TMSafetyNet
com.apple.kext.AppleMatch

com.apple.security.sandbox
com.apple.security.quarantine
com.apple.nke.applicationfirewall
com.apple.driver.AppleAPIC
com.apple.driver.AppleSMBIOS
com.apple.iokit.IOSMBusFamily
com.apple.driver.AppleACPIEC
com.apple.driver.AppleHPET
com.apple.iokit.IOHIDFamily

com.apple.driver.AppleACPIButtons
com.apple.driver.AppleRTC

org.netkas.driver.FakeSMC
com.apple.driver.AppleEFIRuntime
com.apple.driver.AppleEFINVRAM

com.apple.iokit.IOUSBFamily
com.apple.driver.AppleUSBEHCI
com.apple.iokit.IOAHCIFamily
com.apple.driver.AppleAHCIPort

com.apple.iokit.IONetworkingFamily
com.insanelymac.ALXEthernet
com.apple.iokit.IOUSBUserClient
com.apple.BootCache
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib

com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless
com.apple.driver.AppleUSBHub
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage
com.apple.driver.XsanFilter
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily
com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI
com.apple.iokit.SCSITaskUserClient
com.apple.iokit.IOCDStorageFamily
com.apple.iokit.IODVDStorageFamily
com.apple.iokit.IOBDStorageFamily
com.apple.iokit.IOSCSIMultimediaCommandsDevice
com.apple.driver.AppleUSBComposite

com.apple.driver.AppleUSBMergeNub
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice
com.apple.iokit.IOUSBHIDDriver

com.apple.iokit.IOGraphicsFamily
com.apple.kext.AMDSupport
com.apple.kext.AMD5000Controller

com.apple.iokit.IONDRVSupport
com.apple.driver.AppleSMC
com.apple.driver.AppleGraphicsControl
com.apple.driver.ApplePolicyControl
com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X
com.apple.iokit.IOBluetoothFamily
com.apple.iokit.IOSerialFamily

com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager
com.apple.iokit.IOSurface
com.apple.iokit.IOUserEthernet
com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily

com.apple.AMDRadeonAccelerator
com.apple.driver.AppleSMBusController
com.apple.driver.AppleMCCSControl
com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient
com.apple.driver.IOPlatformPluginFamily

com.apple.driver.IOPlatformPluginLegacy
com.apple.driver.ACPI_SMC_PlatformPlugin
com.apple.driver.AppleSMCPDRC
com.apple.driver.AppleUSBOpticalMouse
com.apple.kext.triggers

com.apple.filesystems.autofs
com.apple.driver.AGPM
com.apple.driver.AppleHWSensor
com.apple.filesystems.ntfs

com.apple.filesystems.smbfs

Plist:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>AtiConfig</key>
<string>Hoolock</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1600x900x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>SMBIOS</key>
<string>/Extra/smbios.plist</string>
<key>Theme</key>
<string>Choose_Your_OS</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>

(I guess the rest isn't important for my issue - otherwise please ask for it.)


So now to my Problem:

I already add the "0xDeviceIDVendorID" of my ATI Mobility Radeon HD 5470 (which is: 0x68e01002) in the ATI5000Controller.kext, AMDRadeonAccelerator.kext and ATISupport.kext.

Here are the kextstats:
63 1 0xffffff7f8148b000 0x1ea000 0x1ea000 com.apple.kext.AMDSupport (8.0.0) <62 10 9 7 5 4 3 1>
64 0 0xffffff7f81675000 0x49000 0x49000 com.apple.kext.AMD5000Controller (8.0.0) <63 62 10 9 5 4 3 1>
79 0 0xffffff7f81c84000 0x3ce000 0x3ce000 com.apple.kext.AMDRadeonAccelerator (1.0.0) <78 65 62 7 5 4 3 1>


I also inject the EDID of my Internal Screen/LVDC.
But I can't change the resolution, even if I add a new child-item in the Display.plist.
I guess, because I'm starting with GraphicsEnabler=No ML I can't change the resolution (maybe?)
Here is a picture:
Attached File  EDID.png   586.65KB   46 downloads


I did nothing with DSDT-Stuff, maybe that could be the fix, but I have no idea how to do that and I even don't see something for my ambition. If you have a good guide how to make a DSDT file, please share it. :D

So, I don't know how to continue the way to get my graphic card working and I hope you have the superior knowledge to solve my issue. :rolleyes:


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I'm sorry for some gramma mistakes, I'm not a native speaker. I hope you can still get the idea/issue.

Thank you.
MacOlifa
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy