Jump to content

LexHimself

LexHimself

Member Since 29 Sep 2006
Offline Last Active Dec 20 2016 12:48 AM
*****

#2255523 Cant using Webcam

Posted by LexHimself on 21 July 2016 - 12:25 AM

Hi,​​Start by removing CamTwist. Might need some fixing on the USB2.0 to USB3.0 ports. I have been gone too long to give you a solution.Please assist.

#2250328 new to the x86 scene, Installing OS X on NuC Skull Canyon

Posted by LexHimself on 09 July 2016 - 10:05 PM

​The EmuVariableUefi-64.efi should either be removed or installed. Depends on if it is present or not.​​Bashing on RehabMan, not knowing what you're talking about, is not ok imo.

#2246400 new to the x86 scene, Installing OS X on NuC Skull Canyon

Posted by LexHimself on 29 June 2016 - 01:50 AM

Hi and welcome. The Intel wireless will not work, period. If possible, replace the card or buy an USB dongle. You should start with a generic installation, if any error occurs you have found the right community to support you. The guides section can be found here: http://www.insanelym...the-genius-bar/ Perhaps there is already an installation guide for your system, you can search for it here: http://www.insanelym...e&module=search

#2240460 Mate Ubuntu 16.04 LTS responsive and no hang for weeks...

Posted by LexHimself on 26 May 2016 - 05:13 PM

LexHimself Yes, I like Arch and its reactivity. I tried Chakra linux, and it's good.Only one problem...If you leave and don't boot you pc for one month, if you update it you have to format! :hysterical:I can't be a slave of pc, updating it everyday! :DThis is nonsense. If you have time to browse, you can give in your password to update daily :x Even after a month of not updating, you should be able to update. If any error occurs, it can be fixed. Arch is not for the mainstream user. Never heard of Chakra, got a spare laptop and will definitly check it out. I want try use Ubuntu-minimal. Some guys said that's very good.I think it's called Lubuntu.

#2240421 Mate Ubuntu 16.04 LTS responsive and no hang for weeks...

Posted by LexHimself on 26 May 2016 - 03:38 PM

I suggest you to install Debian from minimal ISO and install Mate (or DE you prefer) while installing.Much faster and light than every ubuntu. And rolling, no more re-installI started out with Debian :) Rock solid OS. But the i found Arch Linux, which suits my needs more.

#2236358 Is there a reason to use device ID over device label?

Posted by LexHimself on 06 May 2016 - 01:10 AM

Indeed, just what is easier for you.  I must note, for example Lable PIC is DSDT(hardware) specific, where HID is not. Went a bit retard on my previous post. 

#2236355 Is there a reason to use device ID over device label?

Posted by LexHimself on 06 May 2016 - 12:54 AM

Hi, Both your examples are equal. "Search for xxx and xxx"  The difference is, one searches for the name of a device, the other for the device id. I would not search by device, but by code tbh. 

#2232055 DSDT patching - a DSDT patching noob needs advice

Posted by LexHimself on 13 April 2016 - 04:23 PM

Hi, So your mainboard and cpu will be replaced? When loading Clover, pres F4, this will extract all your ACPI tables to /EFI/CLOVER/ACPI/ORIGINAL. I do not recommend booting from the old DSDT, but if it works... From there you can patch the new DSDT and replace it eventually.

#2215346 Zijn hier ook nederlanders?

Posted by LexHimself on 13 February 2016 - 01:50 PM

3 jaar later.... Moet direct aan kabouter Wesley denken :P

#2215073 HELP patch DSDT to disable nvidia ASUS N551JM

Posted by LexHimself on 12 February 2016 - 11:33 AM

Hi, Post all ACPI tables. You can try adding this, but i doubt it will work.... Device (NVOF) { Name (_ADR, 0x00010000) OperationRegion (RPCI, PCI_Config, Zero, 0xF0) Field (RPCI, DWordAcc, Lock, Preserve) { Offset (0xB0), ASPM, 2, , 2, LNKD, 1 } OperationRegion (SGOP, SystemMemory, 0x9CF88F18, 0x50) Field (SGOP, AnyAcc, Lock, Preserve) { EBAS, 32, HLRS, 8, PWEN, 8, GBAS, 16 } OperationRegion (GPIO, SystemIO, GBAS, 0x60) Field (GPIO, ByteAcc, Lock, Preserve) { Offset (0x0C), LVL0, 32, Offset (0x38), LVL1, 32, Offset (0x48), LVL2, 32 } OperationRegion (VGAR, SystemMemory, EBAS, 0x0100) Field (VGAR, DWordAcc, NoLock, Preserve) { VRE...

#2199212 [INTEL] Clover Stuck

Posted by LexHimself on 20 December 2015 - 10:03 PM

Hi, Replace OsxAptioFixDrv with OsxAptioFix2Drv, and remove EmuVariableUEFI in the drivers64UEFI folder.Solved this issue for me on the Toshiba and Acer.

#2186853 OS X 10.11 question about rootless=0

Posted by LexHimself on 09 November 2015 - 03:50 AM

Hi, These boot flags are obsolete. I use clover myself, and you need to set CSRActiveConfig to a value when kexts need to be loaded/injected.  <key>RtVariables</key> <dict> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x67</string> <key>ROM</key> <string>UseMacAddr1</string> </dict>0x67 Disables al protection. To just enable unsigned kext loading, 0x03 will be enough (same as kext-dev-mode=1)

#2174196 OS X El Capitan Test Thread

Posted by LexHimself on 06 October 2015 - 06:32 PM

Certainly the users are pretty buggy too. :D Umm its been released for how long? This is normal for early adoption, i will not install it until 10.11.2 or .3 at the earliest.1 Thing i learned about Service Desk work, it's never the user's fault! (Let them think that  :hysterical: ) 10.11.1 beta runs fine here, only had trouble installing because of kext injection, outdated Clover version.  Schermafbeelding 2015-10-06 om 20.27.42.png 76.51KB 7 downloads My HD4600 script still works for mobile versions using ID 0416, attached.  My nvram is flooded though: p70:~ Lex$ nvram -pefi-apple-payload0 <array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>6DD36EF2-16F9-4C3E-B95F-0BA03672FC2F</string></dict></dict><k...

#2165574 Sempron 2800+ Tiger 10.4.11 Stuck After Update

Posted by LexHimself on 04 September 2015 - 08:16 PM

"JAS Tiger AMD" as a search query should get you to 10.4.8. The kernel for 10.4.11 needs modification, all i could find. 

#2165182 Restore Clover after windows 10

Posted by LexHimself on 02 September 2015 - 06:07 PM

Hi, Had this same problem with Windows 10. Somehow my bios settings, boot order is not recognized as before.I used easyUEFI to edit the boot order. Had to add Clover manually. 

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy