Jump to content

KatieBug

KatieBug

Member Since 29 Jul 2012
Offline Last Active Aug 29 2012 04:40 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: 10.8.2 Has updated Nvidia OpenGL kexts

27 August 2012 - 10:43 AM

The 1,5gb Video RAM is an error in Chameleon's GraphicsEnabler, but is only cosmetic. OSX reads the ROM on your video card for operating purposes, so I would not worry about that. You can overcome that by using DSDT injection or EFI strings - Either with Graphics Enabler=No in boot.plist
I have managed to overcome the sleep & display freeze problem as well as the full creen freeze in certain apps - with some out of the box thinking, but need to get my head around explaining it. It's not 100% as there are artifacts on the screen ( the odd coloured square placed randomly) when exiting some games & wake from sleep, but they disappear when you open an app (any one) fullscreen and then minimize it.(Weird) There are none of the usual OpenGL NVDA Channel exception errors in Consol, but 1 or 2 OpenGL errors I have not seen before - so it seems to be on the right track - needs specialist tweaking which I am not. I merely borrowed and stole to create a workaround - NOT A FIX. A fix is permanent. I will also need someone to create a script to perform all the actions from a resource folder because an update will break things again and to go through all the motions to fix the issues are a bit tiresome. Anyways, I am not using the card on my main system anymore, but just wanted to know the 550 could be fixed. It's just not worth the effort though. The machine it is on does not need sleep or fullscreen apps, so I could just as well have left it.

In Topic: Graphics acceleration not working on GTX 550 Ti with 10.8

23 August 2012 - 07:10 PM

Seemed to be one or two people having issues with 560's, which didn't fill me with confidence. And the 560 ti 448 needs more juice, rather than get a 560ti 448 and a new power supply I just paid for the overpriced 660 ti :/

Need to get opencl working yet though.

Seeing your bright red sig reminded me to update mine.


Fixed Sig! WhooHoo! By the way, noticed you have 2GB RAM . Did you apply the Netkas's fix for cards with 2GB & more? Aparrently OpenCL does not work OOB with 2GB or more so he posted a fix on his website.

In Topic: Graphics acceleration not working on GTX 550 Ti with 10.8

22 August 2012 - 05:36 PM

Same here! Or 560 actually. Was going cheap at an old stock clearance sale to make way for the 660, which is way overpriced where I live. Actually glad I was forced to to be honest. The 550 was only just cutting it anyway. If any 'fix' had to be found, it would be pointless anyway, since 'fixes' are broken most of the time after an update. Just hope Apple don't drop Fermi support completely in the near future or I will need to 'work the streets' to upgrade again! (Joking!)

In Topic: Graphics acceleration not working on GTX 550 Ti with 10.8

14 August 2012 - 11:16 AM

I have 3 sets of edited AGPMs. Been trying them to see which one suits me better. They range between 3 aggressive power states to 2 that are a smoother transition. But none of that affects the cards main issues with sleep/wake etc.

In Topic: Graphics acceleration not working on GTX 550 Ti with 10.8

13 August 2012 - 08:05 PM

550Ti has worked well since install in normal mundane tasks. Only had to patch GeForceGLDriver.bundle to get OpenCL working, patched AGPM to get decent power states. BUT... Freezes when wake from sleep, freezes when coming out of monitor standby and in most fullscreen games and some apps which are OpenGL intensive. Most of us * thought the card was working 100% until we tried to use sleep (which not everyone needs) or tried to play games or fullscreen apps like Parallels. Try UnigineHeaven (as an example) in full screen mode and see what I mean. Check the log in Consol after having to force a reboot. NVDA OpenGL channel timeouts and errors are logged as soon as you hit fullscreen. These games and Unigine work 100% in window mode, but as soon as you enter a fullscreen space, (ML makes extensive use of spaces) the display freezes on a black screen. I posted a bit more under the Graphics Card section. This applies to all GF108 & GF116 cards. 550Ti has a GF116 GPU. Unfortunately, no-one has any advice or has come any closer to a solution. So until a solution is found, this card cannot be considered as 100% working.

*By "us", I am referring to other forums besides this one (sigh! yes 'that one' too) Not much responses to issues on here lately so I end up where Google takes me... which has not been much use.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy