Jump to content

X-TRiAL

X-TRiAL

Member Since 07 Jul 2012
Offline Last Active Yesterday, 07:00 PM
-----

Topics I've Started

FaceTime can sign in but not actually connecting

04 December 2013 - 06:36 PM

Hi, 

My FaceTime seems to work fine but doesn't actually connect. I can use my iPhone and then try to connect to it, it rings but never seems to connect correctly. 

Is that a common issue to everyone? 

Only HDMI Audio on one kext and only HDMI Video on other kext

11 October 2013 - 12:26 AM

Hi, 

 

I have Intel HD 3000 and want to get HDMI audio and video working, I have two patched AppleIntelFBGraphicsSNB.kexts but one gives me audio but no video and the other gives me video with no audio. 

 

I guess I need to mix these two together? I'm not sure how to do this though.

 

Here they both are:

 

Only Audio: Attached File  AppleIntelSNBGraphicsFB - Audio.kext.zip   106.89KB   14 downloads

Only Video: Attached File  AppleIntelSNBGraphicsFB - Video.kext.zip   117.77KB   13 downloads

 

Thanks

 

EDIT: Here is Vanilla: Attached File  AppleIntelSNBGraphicsFB.kext.zip   106.64KB   16 downloads

Installing fresh 10.8.5 via Clover

28 September 2013 - 12:55 AM

Hi,

 

I have used Clover for a while now and I did have 10.8.4 installed along with Kubuntu and Win8, on a triple boot which was working fine. I then updated Clover and started to get a message popping up when logging in, saying that OS X did not shutdown correctly. I think that this was a Clover problem as I've cleaned that partition and no longer have 10.8 installed but upon booting 10.9 (which I now have installed) I still get this error message saying OS X did not shutdown correctly. It points to a log which then shows which kernel version, it says 10.8.4 (I no longer have this installed) so not sure what is going on there, all I can think of is its a Clover issue. 

 

Anyways bit off topic there... I'm trying to install 10.8.5 now from a fresh USB as I couldn't install 10.8.3. The reason I couldn't install 10.8.3 is because on the second stage of installing (after the reboot) it would just hang, I would get the OS X GUI with a progress bar that will go on forever. My system is not loading or anything at this stage (but the mouse moves) which comes to conclude that its not installing. When I reboot back into 10.9 and check that partition to see if anything has been changed, the only difference is that I now have install files which were inserted upon stage 1 of the install. 

 

So with 10.8.5 I'm getting the same issues and quite frankly can't install 10.8... 

When installing 10.9 it works fine with no issues, but on the DP it doesn't have 2 stages where the system reboots. 

 

Does anyone know what I can do or why it keeps hanging? 

 

Thanks.

No battery after DP6

01 September 2013 - 12:00 PM

Hi, I have installed 10.9 and installed all of the DP's one by one, upon DP6 I now get no battery detected. On the log in screen I get a battery icon with a cross through it. I was working in DP5 but now its not, I have tried reinstalling kexts, rebuilding cache. 

I have tried RehabMan's branch of AppleSmartBatteryManager.kext and also I have tried AppleACIPBattery.kext but battery is still not being recognised. 

 

Anyone else have this issue or a solution? 

 

Thanks.

Installation hanging

01 September 2013 - 11:54 AM

Hi there, I was getting a message popping up every time I was booting OS X it was a KP: 
Anonymous UUID:       58750775-EF53-FD51-1AC1-FBF17F064017
 
Sat Aug 31 22:52:07 2013
panic(cpu 6 caller 0xffffff80002b8655): Kernel trap at 0xffffff8000643edd, type 13=general protection, registers:
CR0: 0x0000000080010033, CR2: 0x00007fb01c00b1fe, CR3: 0x000000000af61005, CR4: 0x00000000000606e0
RAX: 0x00ea6766e7ff0cc4, RBX: 0xffffff80117ab000, RCX: 0xffffff8011ab7800, RDX: 0xffffff8011964940
RSP: 0xffffff80eb28bdd0, RBP: 0xffffff80eb28be10, RSI: 0xffffff8011964940, RDI: 0xffffff8011902c40
R8:  0x00000000000000de, R9:  0x0000000000000001, R10: 0xffffff8011783c00, R11: 0x0000000000000206
R12: 0xffffff8011902c40, R13: 0xffffff8011964940, R14: 0x0000000000000057, R15: 0xffffff8012d65900
RFL: 0x0000000000010282, RIP: 0xffffff8000643edd, CS:  0x0000000000000008, SS:  0x0000000000000010
Fault CR2: 0x00007fb01c00b1fe, Error code: 0x0000000000000000, Fault CPU: 0x6
 
Backtrace (CPU 6), Frame : Return Address
0xffffff80eb28ba70 : 0xffffff800021d626 
0xffffff80eb28bae0 : 0xffffff80002b8655 
0xffffff80eb28bcb0 : 0xffffff80002ce17d 
0xffffff80eb28bcd0 : 0xffffff8000643edd 
0xffffff80eb28be10 : 0xffffff8000643fa6 
0xffffff80eb28be40 : 0xffffff8000667fee 
0xffffff80eb28be50 : 0xffffff8000296711 
0xffffff80eb28be80 : 0xffffff8000220b3d 
0xffffff80eb28beb0 : 0xffffff8000210448 
0xffffff80eb28bf00 : 0xffffff800021961b 
0xffffff80eb28bf70 : 0xffffff80002a6536 
0xffffff80eb28bfb0 : 0xffffff80002ce9e3 
 
BSD process name corresponding to current thread: kextd
Boot args: npci=0x2000 slide=0 darkwake=0 
 
Mac OS version:
12E55
 
Kernel version:
Darwin Kernel Version 12.4.0: Wed May  1 17:57:12 PDT 2013; root:xnu-2050.24.15~1/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: 896CB1E3-AB79-3DF1-B595-549DFFDF3D36
System model name: MacBookPro8,2 (Mac-942459F5819B171B)
 
System uptime in nanoseconds: 358986121037
last loaded kext at 358985419219: com.apple.driver.AppleUSBCDC 4.1.23 (addr 0xffffff7f81def000, size 16384)
last unloaded kext at 155026311414: com.apple.driver.AppleUSBXHCI 5.6.0 (addr 0xffffff7f80bc4000, size 102400)
loaded kexts:
com.nvidia.CUDA 1.1.0
org.rehabman.voodoo.driver.PS2Trackpad 1.8.5
org.rehabman.voodoo.driver.PS2Keyboard 1.8.5
net.osx86.kexts.GenericUSBXHCI 1.2.4
org.hwsensors.driver.ACPISensors 243
org.rehabman.voodoo.driver.PS2Controller 1.8.5
org.hwsensors.driver.CPUSensors 249
org.netkas.driver.FakeSMC 480
com.apple.driver.AppleUSBCDC 4.1.23
com.apple.filesystems.msdosfs 1.8.1
com.apple.filesystems.exfat 1.3
com.apple.driver.AppleHWSensor 1.9.5d0
com.apple.driver.AudioAUUC 1.60
com.apple.filesystems.ntfs 3.10
com.apple.driver.AGPM 100.12.87
com.apple.filesystems.autofs 3.0
com.apple.driver.AppleHDA 2.3.0f2
com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient 3.5.10
com.apple.iokit.IOUserEthernet 1.0.0d1
com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager 4.1.4f2
com.apple.driver.AppleIntelHD3000Graphics 8.1.2
com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X 7.0.0
com.apple.driver.AppleBacklight 170.2.5
com.apple.driver.AppleSMCPDRC 1.0.0
com.apple.driver.AppleLPC 1.6.0
com.apple.driver.ApplePolicyControl 3.4.5
com.apple.driver.AppleMCCSControl 1.1.11
com.apple.driver.ACPI_SMC_PlatformPlugin 1.0.0
com.apple.driver.AppleIntelSNBGraphicsFB 8.0.0
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless 1.0.0d1
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib 1.0.0d1
com.apple.BootCache 34
com.apple.iokit.SCSITaskUserClient 3.5.5
com.apple.driver.XsanFilter 404
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage 2.3.1
com.apple.driver.AppleUSBHub 5.5.5
com.apple.driver.AppleSDXC 1.4.2
com.apple.iokit.AppleBCM5701Ethernet 9.2.5b3
com.apple.driver.AirPort.Atheros40 600.72.2
com.apple.driver.AppleAHCIPort 2.5.2
com.apple.driver.AppleUSBEHCI 5.5.0
com.apple.driver.AppleEFINVRAM 1.7
com.apple.driver.AppleACPIBatteryManager 1
com.apple.driver.AppleACPIEC 1.3.6
com.apple.driver.AppleACPIButtons 1.3.6
com.apple.driver.AppleRTC 1.5
com.apple.driver.AppleHPET 1.8
com.apple.driver.AppleSMBIOS 1.9
com.apple.driver.AppleAPIC 1.6
com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagementClient 196.0.0
com.apple.nke.applicationfirewall 4.0.39
com.apple.security.quarantine 2.1
com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagement 196.0.0
com.apple.kext.triggers 1.0
com.apple.driver.DspFuncLib 2.3.0f2
com.apple.iokit.IOAudioFamily 1.8.9fc11
com.apple.kext.OSvKernDSPLib 1.6
com.apple.iokit.IOSurface 86.0.4
com.apple.iokit.IOSerialFamily 10.0.6
com.apple.iokit.IOBluetoothFamily 4.1.4f2
com.apple.driver.AppleBacklightExpert 1.0.4
com.apple.driver.AppleHDAController 2.3.0f2
com.apple.iokit.IOHDAFamily 2.3.0f2
com.apple.driver.AppleSMBusPCI 1.0.11d0
com.apple.driver.AppleGraphicsControl 3.4.5
com.apple.iokit.IONDRVSupport 2.3.7
com.apple.driver.AppleSMBusController 1.0.11d0
com.apple.driver.AppleSMC 3.1.4d2
com.apple.driver.IOPlatformPluginLegacy 1.0.0
com.apple.driver.IOPlatformPluginFamily 5.3.0d51
com.apple.iokit.IOGraphicsFamily 2.3.7
com.apple.driver.AppleUSBComposite 5.2.5
com.apple.iokit.IOSCSIMultimediaCommandsDevice 3.5.5
com.apple.iokit.IOBDStorageFamily 1.7
com.apple.iokit.IODVDStorageFamily 1.7.1
com.apple.iokit.IOCDStorageFamily 1.7.1
com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI 2.5.1
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily 3.5.5
com.apple.iokit.IOUSBUserClient 5.5.5
com.apple.iokit.IOEthernetAVBController 1.0.2b1
com.apple.iokit.IO80211Family 530.4
com.apple.iokit.IONetworkingFamily 3.0
com.apple.iokit.IOAHCIFamily 2.3.1
com.apple.iokit.IOUSBFamily 5.6.0
com.apple.driver.AppleEFIRuntime 1.7
com.apple.iokit.IOSMBusFamily 1.1
com.apple.iokit.IOHIDFamily 1.8.1
com.apple.security.sandbox 220.3
com.apple.kext.AppleMatch 1.0.0d1
com.apple.security.TMSafetyNet 7
com.apple.driver.DiskImages 345
com.apple.iokit.IOStorageFamily 1.8
com.apple.driver.AppleKeyStore 28.21
com.apple.driver.AppleACPIPlatform 1.3.6
com.apple.iokit.IOPCIFamily 2.7.3
com.apple.iokit.IOACPIFamily 1.4
com.apple.kec.corecrypto 1.0
Model: MacBookPro8,2, BootROM MBP82.0047.B27, 4 processors, Intel Core i7, 2.00 GHz, 8 GB, SMC 1.70f5
Graphics: Intel HD Graphics 3000, Intel HD Graphics 3000, Built-In, 512 MB
Memory Module: BANK0/DIMM0, 4 GB, DDR3, 1333 MHz, Micron Technology, 16KTF51264HZ-1G4K1K1
Memory Module: BANK1/DIMM0, 4 GB, DDR3, 1333 MHz, Micron Technology, 16KTF51264HZ-1G4K1K1
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x168C, 0x8F), Atheros 9287: 4.0.74.0-P2P
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0
Serial ATA Device: TOSHIBA MK6465GSX, 640.14 GB
Serial ATA Device: HL-DT-STDVDRAM GT34N
USB Device: Hub
USB Device: 1.3M HD WebCam
USB Device: Hub
USB Device: USB Flash Memory
Thunderbolt Bus:
 
So I saw the kernel was 10.8.4 and related to USB kexts but didn't know how to solve it, so I decided to do a clean install. I already had Clover installed to my system via UEFI and it is working fine, apart from now. I am trying to reinstall 10.8.3 from a vanilla USB and then use Clover which is already installed to boot it. 
I can install 10.8.3 with kexts and no cache, but upon where the system restarts I choose the new OS X install in Clover and it gets stuck at the screenshot which is attached. I know this installer is created correctly because I have installed from it before. On that screen my trackpad and keyboard doesn't work so it feels like Clover is not injecting the kexts correctly. However something must be right because I can get to that screen which means that FakeSMC is being detected and used? 
 
Attached File  IMG_5228.jpg   75.35KB   1 downloads
 
Not sure what else to do, any help?
I have already previously installed 10.8 so I know its possible I just don't understand why its hanging. 
 
EDIT: I also have 10.9 installed on another partition but when booting that, I still get that message each time I boot, even though 10.8 is not installed, also the kexts within that report are not correct. Some were removed a long time ago.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy