Jump to content

bongo

bongo

Member Since 24 Apr 2007
Offline Last Active Jul 21 2010 06:19 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: New ALC861VD ALC268 ALC660/660VD

22 October 2008 - 07:23 PM

Hello again MadTux, I just tried your new driver - getting better, but still no internal mic. I don't have an external one to try it. Output is definitely better - has volume control working. Here, I'm attaching to you again the newest codec dump from Ubuntu 8.04 with latest updates.



Lenovo 3000 C200 originally with Windows XP, without updating BIOS.

In Topic: Difference between rm -r and rm -rf

01 March 2008 - 01:53 AM

http://unixhelp.ed.a.../CGI/man-cgi?rm

In Topic: AppleHDA Solution - Work in progress

29 December 2007 - 07:42 AM

Hi Bongo, I use an ALC268. Do you mean this ALC862 installer might work for me?


If I remember correclty, MadTux told me that he has read on ALSA project that both chipsets (ALC862 and ALC268) are similar and he has able to provide working solution from latest alc268testing.

In Topic: AppleHDA Solution - Work in progress

28 December 2007 - 07:27 PM

Hi Taruga
I have tried TarugaALC862Installer1, no Apple HDA is getting fixed. So Manually followed your steps.
I can see Speakers and Microphone detected, but cant make out sound from speakers. It says selected device has no output controls.
(ALC 861 VD on Leopard 10.5.0)

Attached is the screenshot.


Hello Taruga, I can confirm in Lenovo c200 with ALC861-VD (ALC862) that situation is exactly the same - the installers themselves don't work. Only from second installer after manual copy of both kext I see the same pictures... and no, there is no output comming. Input most likely is working, despite I didn't record anything, but can see some pics from mic comming in.
Recently MadTux, was able to patch ALC268, which is obviously similar to ALC862 and internal speackers were working perfect. The problem there is with microfon - no input at all. I hope it will helps for further investigation.

In Topic: ALC861-VD (0x10ec0862) working

27 December 2007 - 04:16 PM

This is a new kext, based on 268test kext. Please post a result.
Again big thx to great Taruga.



MadTux, As I told you on PM, it is working with some exceptions: Mic is present, but nothing coming from microfon. Output is perfect. Can you tell me what is the situation with you? And probably some hint will be highly appreciated. Thanks in advance.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy