Jump to content

dta

dta

Member Since 14 Jun 2012
Offline Last Active May 19 2013 06:29 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

23 July 2012 - 01:46 PM

I fixed the sleep issue with the monitor staying black and not powering back on after wake!
It was USB related. I compared DSDTs from Apple's new MacBookAir5,2 and MacBookPro9,2 as well as the IOREGs.
You have to use a known USB fix and edit your DSDT and put the following DSM methods inside your USB devices (mine where EHC1, EHC2, XHC):


Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
	Store (Package (0x09)
		{
			"AAPL,current-available",
			0x0834,
			"AAPL,current-extra",
			0x0898,
			"AAPL,current-extra-in-sleep",
			0x0640,
			"AAPL,max-port-current-in-sleep",
			0x0834,
			Buffer (One)
			{
				 0x00
			}
		}, Local0)
	DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
	Return (Local0)
}

Please let me know if this fixes your wake issues.

In Topic: HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

20 July 2012 - 03:24 PM

I found some additional device properties from MacBookAir5,2 and MacBookPro9,2 on this site http://tdev.me/2010/...ardware-dumps/.
Not sure if something is useful.

MacBookAir5,2:

<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<string>0x01660009</string>
<key>boot-gamma-restored</key>
<data>
AAAAAAAAAAA=
</data>
<key>graphic-options</key>
<string>0x0000000c</string>
<key>saved-config</key>
<data>
VQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEAAgAJAGYBAAAAAgDSAPoAQAAAACYCEAeoBAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEDAwEA
BhDwnAIBYAAAAAAAAAABApBaTAWgBYQDoAAAABoAAAAwACAAAwAGAKAFhAMA
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAA=
</data>
</dict>

MacBookPro9,2:

<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<data>
AwBmAQ==
</data>
<key>AAPL00,DataJustify</key>
<data>
AQAAAA==
</data>
<key>AAPL00,Dither</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,DualLink</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,InverterFrequency</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,LinkFormat</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,LinkType</key>
<data>
AQAAAA==
</data>
<key>AAPL00,PixelFormat</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T1</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T2</key>
<data>
AQAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T3</key>
<data>
yAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T4</key>
<data>
yAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T5</key>
<data>
AQAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T6</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>AAPL00,T7</key>
<data>
kAEAAA==
</data>
<key>boot-gamma-restored</key>
<data>
AAAAAAAAAAA=
</data>
<key>graphic-options</key>
<data>
BAAAAA==
</data>
<key>saved-config</key>
<data>
VQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEAAgADAGYBAAAAAADIAMgAAAAAAF4BEAcPAQAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEBAgUA
BhDFnAIBAAQAAAAAAAAAACBDUgQABSADjwAAAC4AAAAwACAAAwAGAAAFIAMA
FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAA=
</data>
</dict>

In Topic: bluetooth 4.0

18 July 2012 - 10:38 AM

They are all pretty much the same ... I have a Digitus DN-30210, you get it in Germany, it's basically the same as Delock or this one here: http://www.ebay.de/i...item43b1ccbc10. But there are a lot more that look exactly the same.

They are not going to work OOB in Lion, you have to edit the kext file ... also there are some issues if you want to use it to wake up from sleep. But they are definitely working OOB in Mountain Lion.

Mountain Lion has official OOB support for these 2 dongles:

http://www.amazon.co...1/dp/B007GFX0PY
http://www.amazon.co...y/dp/B004LNXO28

But as I said a lot more are working if they have the same device id (for example Delock, Digitus).

In Topic: HWSensors

17 July 2012 - 02:13 PM

Hey, thanks for all your work put into this.

This is on my MSI Z77A-G43 (Fintek F71868AD):

Posted Image

Everything is working except for the voltages. I couldn't find my chip in the .plist file (Fintek F71868AD), it is being recognized as:

SuperIODevice: found Fintek F71869A on port=0x4e address=0x290

Would you add it?

In Topic: HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

17 July 2012 - 11:12 AM

Is someone also experiencing that deinterlacing in DVD player is not working correctly? No matter what settings, it's doing nothing. Switched back to my Geforce 8600GTS to check if it's a bug in ML but it's working there.
Also Safari crashed on me twice with an error message from WindowServer in logs.

I am currently on my 8600GTS again and no crashes so far.
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy