Jump to content

ATI Mobility HD 2400 XT "94c8"


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#21
LEMON80

LEMON80

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
nothing of new?

#22
tsmac

tsmac

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
:D God Help me !!!

#23
LEMON80

LEMON80

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
i think there are no ways :-S

#24
LEMON80

LEMON80

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
no chance

#25
LEMON80

LEMON80

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
here how to solve problem with mobility hd 2400 xt ati !!!


yuppy ! ! !

here how to solve problem with mobility hd 2400 xt ati !!!


yuppy ! ! !


http://forum.insanel...hp/t130399.html

#26
Clark971

Clark971

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
No that's not true. There are no solutions to get QE/CI in internal monitor. 2 cases.

QE/CI with external monitor. (with Natit.kext AND ATIRadeonX2000.kext)
No QE/CI with internal monitor. (and no kext OR Natit.kext)

Natit.kext allow your card to be recognized, and ATIRadeonX2000.kext enable QE/CI, and changing resolutions.

#27
marius.pozna

marius.pozna

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
i have tried this and others method whit no result. My vga card is radeon HD 2400 XT (id: 0x94c8; vendor id: 0x1002; revision id: 0x0000; DevicePath = PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)). Is there any way to make it work, enable QE/CI?! 10x and sory for my english.

acer tm5720
cpu: centrino core duo 2,4G
ram: 4G DDR II 667MHz
wifi: bcm 94312 mgc
vga: HD 2400 XT 256Mb
hdd: 320 G
dual boot Windows 7 + iAtkos v7

PLEASE SOMEONE HELP....

#28
Arthur Lazzarini

Arthur Lazzarini

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hey guys, i have a half solution for this problem. I got my hd 2400 mobility working on my internal notebook monitor, though i have no brightness, i can barely see the screen and the icons ( it seems that the backlit is turned off) but i see that it's working. I half solved it with an external display via VGA out on my notebook, i can even change its resolution... For information purpose i've used the natit kext inside the last release of iPC. Hope it helps someone to solve the full problem, we are anxious for it... thx

#29
Aziiris

Aziiris

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 9 posts
hey all anyone figured this out yet? (:

#30
Aziiris

Aziiris

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 9 posts
is anyone still on working on this? seems like theres no progress still ):

#31
Neolo

Neolo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 99 posts
Up :(

#32
melaverde

melaverde

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 989 posts
  • Gender:Male
  • Location:81031

Up :whistle:

:) no chance

#33
hopperr

hopperr

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
This life just isn't fare! :thumbsup_anim: (Another "happy" HD 2400 XT 94c8 owner)

#34
hopperr

hopperr

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
There is a way to make video work in 1024x768 mode without a need to boot in a safe mode using -x. I know, the performance is very low, but still - that's already something.

I've done it on my Acer Aspire 4920G with the ATI Mobility Radeon HD 2400 XT (1002 : 0x94c8) on iDeneb v1.3 (Leo 1.5.5). So, here's what I simply did:

1) Log in a safe mode using -x
2) Open System/Library/Extensions - there find the ATIRadeon2000.kext and backup it (just in case)
3) Now copy this ATIRadeon2000.kext somewhere to be able to edit it (I edited one in a texi editor on a Win PC)
4) Open the file you've copied (opens as a folder in win), then open the Info.plist file to edit.
5) Now write the "0x94c8" into the line, that contains versions (usually is like <string>0x94001002 0x94011002 *blah-blah-blah*</string>). I just wrote one in the end of the line just before the </string> tag. Save
6) Now copy the edited ATIRadeon2000.kext back into the Extensions folder on Mac, replacing the old kext.
7) Open Kext Helper b7, and install the ATIRadeon2000.kext, you've edited.
8) Enjoy your low-res screen :)

#35
ferrari1st

ferrari1st

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
need to do clean install 10.6.3 don't select nothing like ati inject/natit/graphics driver/ ...boot with -x
go in system/library/extension and delete all files with ATI...... all files with names ati
use repair permission and kext utility, after that put the file from attachement in system/library/extension
with kext utility (drag the file in kext utility icon and wait to finnish restart with -f and voila ....1280 with 800 resolution
for ati mobility hd 2400 0x94c9 with no acceleration but with full resolution maybe work also with 0x94c8 please try

Attached Files



#36
sbaby3

sbaby3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
 I don't believe it, I've been waiting for this for 2 years...Can't test it right now, but I will soon

Thanx in advance

#37
angelswithneedles

angelswithneedles

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

need to do clean install 10.6.3 don't select nothing like ati inject/natit/graphics driver/ ...boot with -x
go in system/library/extension and delete all files with ATI...... all files with names ati
use repair permission and kext utility, after that put the file from attachement in system/library/extension
with kext utility (drag the file in kext utility icon and wait to finnish restart with -f and voila ....1280 with 800 resolution
for ati mobility hd 2400 0x94c9 with no acceleration but with full resolution maybe work also with 0x94c8 please try


Just want to say thank you! Although I have a Radeon HD 2400 (94c3) - not a mobility - this worked for me. No QE/CI of course, but it got me full resolution.

#38
sbaby3

sbaby3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
 Unfortunately it doesn't seem to work for me though I have the 94C9.  I followed your instructions and still have 1024x768.


My laptop screen size is 900x1440. Could it be the problem?

#39
ferrari1st

ferrari1st

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

 Unfortunately it doesn't seem to work for me though I have the 94C9.  I followed your instructions and still have 1024x768.


My laptop screen size is 900x1440. Could it be the problem?



try with ....arch=i386

#40
sbaby3

sbaby3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

try with ....arch=i386

:D  It works! 1440x900 ! Thanks again!


TOSHIBA P200 1G7 : IATKOS S3 dual boot with 7





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy