Jump to content

Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.


  • Please log in to reply
240 replies to this topic

#181
heppy

heppy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead


I also have Gigabyte GA-EP45 motherboard, using a Realtek ALC889A sound card, which I'm unable to get working.. any idea's I running 10.5.2.. Everything else is working sweet..

thanks

#182
Mostafa Jafzradeh

Mostafa Jafzradeh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
It seems there are no answers here! Just questions! :) So I have one,too
It worked for me partially. Rear output works perfect, but front panel output doesn't work. I tried AppleHDA (no sound at all), VoodooHDA (no front panel output) and AppleAzalia (again no front panel output)!

Any idea?

Main: Asus P5KPL-1600
Audio: ALC662

using iAtkos v7

#183
idiot_outside

idiot_outside

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Murmansk, Russia
  • Interests:IT
i'm searching for stac9227 kext's, snow leo
applehda, voodohda doesn't work(
pls help, thx

#184
randall29

randall29

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I've got a Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01), I know it's a conexant from WIndows.
AzaliaAudio works perfectly with it, I've got sound from the speakers, but no luck with headphones, sound is still playing on the speakers. Is it any chance that I can make them work with some modifications?

#185
Assassin_007

Assassin_007

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
i want a driver for sound card on this mainboard: m2n68
plz help me

#186
Evan Cox

Evan Cox

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead


under sound preferences it shows output device HD Audio Output but when i try to play in iTunes i don't hear anything. can anyone help me?

#187
88833324

88833324

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
thanks,but my sl400 can not play sound anyway...

#188
wip3out

wip3out

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
thanks for the driver.

noob attack here so I would like to know if there is a way to use headphones with this driver because I need to enable them and I cant find a way to do so.

any help?

my card is Conexant.

#189
skwish

skwish

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Dell Inspirion 1525 don't works

thanks

#190
JuanCamilo

JuanCamilo

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead



#191
SAFAD

SAFAD

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Sank You
This Works For Sure

#192
Flashe

Flashe

    Flashy ~ Flasheu

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 298 posts
  • Location:93 Carats
Hi,
I tried everything that can be found on the Net for ADI1988B on snow,I have in preference his :
Uses 4 kexts for work the his for me:voodooHDA,HDAEnabler,Darwinx86-ADI1988B,AppleHDA.

Realese :


Unknow
Headphones
SPDIF-out

Between:
Cd

Sound only works when is selected Unknow,you have an idea for a better display and detection as for leopard ? 
As works on léopard;  Example:line out,line in ect ect .......


Thanks a lot

#193
pachrick

pachrick

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead

does nothing for me on a analog device SoundMAX HD

#194
ultimo

ultimo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
aint workin for the Pin thingy....

Thanks for contributing though :(

#195
SandeepB

SandeepB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hi,

I have Leopard 10.5.8 running with AppleAzalia audio atm, it's running alright with 2.1, but I have a 5.1 system and I need the drivers for my soundcards.

I have the onboard SOUNDMAX AD2000B sound and also the C-Media 8770 Chipset Soundcard (HT OMEGA Striker 7.1)

I would be extremely grateful if someone can provide drivers for both of these, if not then the cmedia driver would be great.

I just want 5.1 working, thanks.

#196
hack007

hack007

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Thanks! :P

#197
Dominik G

Dominik G

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
I installed this driver and it worked so much as to make OS see the device and show the volume control but no audio is produced.

I have Dell Latitude D620, with what I believe is a Sigmatel 9200 and ICH7 - 945 Board.

Have you any ideas?

Cheers

PS: Here is a Window Grab of my System Profiler, Audio Section -
Posted Image

#198
Tiezep

Tiezep

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
no luck with my toshiba A55-S106 with sigmatel c-major audio.

looked for 2 hours now and no luck at all

happy my wifi is working though

#199
jbaruch76

jbaruch76

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
will this work on 10.6?

edit: yes!!! this did work for my alc888 in SL. nothing else i tried had worked up to this point.

#200
Gasher

Gasher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi,
I am trying to get the following to work:
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller [8086:293e] (rev 03)

And as far as I can tell I should be able to get this working since so many others have got it to work using pretty simple methods. However, so far, no luck.

After several different kexts there is only on thing that seems to remain the same in my system.log:
Feb  3 13:44:15 This-Mac com.apple.kextd[10]: Kext id com.apple.driver.AppleHDAController not found; removing personalities.
Feb  3 13:44:15 This-Mac com.apple.kextd[10]: String/URL conversion failure.
Feb  3 13:44:16 This-Mac com.apple.kextd[10]: Can't load /System/Library/Extensions/SleepEnabler.kext - validation problems.
Feb  3 13:44:16 This-Mac com.apple.kextd[10]: Failed to load /System/Library/Extensions/SleepEnabler.kext - (libkern/kext) validation failure (plist/executable).
Feb  3 13:44:16 This-Mac com.apple.kextd[10]: Load sk.triaxis.kext.SleepEnabler failed; removing personalities.

Could someone give some insight as to where I can get a new AppleHDAController file? It's obviously missing somehow.

Is it on the original SL DVD? If so, where?

Thank you,
Gasher





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy