Jump to content

Has anyone ACTUALLY a working multi i/o fw interface?


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
hm_ok

hm_ok

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
Hi, i was wondering if anybody has a working Audiofire, Motu, RME, Apogee, Konnekt or similar Audio-interface? I tried it with Audiofire, in fact i only bought one because it had FW. My Hammerfall wasn't recognized by OSX. The Audiofire8 made OSX shut down when connected to the PC. If it was connected from the beginning, OSX would shut down just a few seconds after the grey screen.

Also, does anybody do this whole thing just to get logic running?? If it weren't for logic, i'd never have installed this :thumbsup_anim: over 40 times by now!

#2
imott

imott

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Presonus FP10 running just fine on Kaly Leo and XxX Tiger.

#3
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Yes Im doing it just to get Logic running. Ive got a Phonic Firefly (pretty cheap stuff though) and a Saffire Pro 10 i/o (pretty good stuff) Kaly Leo 10.5.1 Logic Pro 8.1 Leagal version (updated online) running ok. I`ve got Logic running with 34 audiotracks effects on every track at least 10 audioinstrument loaded (no midi data on these tracks yet though) conected to the internet right now while typing this reply.

I have an Asus p4 p800se mobo, 3Ghz cpu, 3 gig memory, Pny Gforce 6200 graphics card and a Exsys EX-6450 TI chipset Pci FW card, so my computer is a pretty old crappy standard machine. Maby some Bios/setuptweak can fix it for you, maby graphic card compability problem. If you have a PCI FW card maby not the TI chipset on it? If you have onboard FW on your mobo try a PCI one instead. Be sure to use your soundcards own power supply not the "onboard". Its hard to say whats wrong for you cause pretty much even small stuff can make it go wrong. The PCI FW card with the TI chipset was the soloution for me with my soundcard problems. I had it working pretty ok but with sound drop outs, theyre completely gone now.

I tried to upload a sample of the stuff but it didnt work theres some probs here at the moment probably. To big it said but it was only 1.2 meg and 2 meg is the max so?

#4
peach-os

peach-os

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,286 posts
  • Location:lago di constanza
similar situation like starobrno but running a saffire26 - flawless on leo 10.5.2
BTW...."starobrno" - I like that beer :P

#5
birdz

birdz

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Got my Tc Electronic Konnekt 24D working fine here, and my Focusrite Sapphire too :unsure:

#6
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Yeah thats a good beer for sure those guys can really make beer. When I at last I managed to get a good Texas Instrument based pci fw card it runs ok even on my old crappy gear so I think this osx on PC thing is pretty icredible that it can be done all. Im a Logic fan since years back I have from version Gold 4.8 up to Pro 8 Studio, all leagal versions and if Apple decided to let osx free even for PC Id be the first to order a copy. Hell Id even pay twice as much for it.

#7
chipxsd

chipxsd

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovenia
I have the M-Audio Projectmix I/O working on my hackintosh... It works flawlessly with Logic 8.

Posted Image



#8
andia

andia

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
RME Hammerfall HDSP (PCI) + Multiface working here flawlessly!! :D I will soon get my my HDSPe Expresscard for opening a slot for my third UAD1 that sits here outside of the computer because it has no space right now. BTW, the 2 UAD1's are doing a grat job, too.

#9
tomazzzi

tomazzzi

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • Gender:Male
  • Location:FRANCE
motu 828 FW works great on my hack

can record up to 22 tracks at the same time without any problem

#10
DJ Loe Kee

DJ Loe Kee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:210 TX / 504 LA
  • Interests:music production, djing, imports, sports

I have the M-Audio Projectmix I/O working on my hackintosh... It works flawlessly with Logic 8.

Posted Image

nice, you have a projectmix.

#11
andia

andia

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Currently, I have a RME HDSP PCI card with a multiface running alongside with 2 UAD1's. But I'm happily looking forward for my HDSPe expresscard for the multiface and another UAD1expresscard.

I hope everything works well then with 4 UAD's (one UAD is sitting on the shelf right now because of the lack of pci slots) and the RME HDSPe. :censored2:

#12
RipperG

RipperG

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
As asked originally , does anyone have an apogee duet working on their Hackintosh?

I ask because I plan to build an 8 core 2.8 Ghz system mainly for audio producing with Logic Studio 8.


This is what I am planning building for $2532 $CDN before tax when I receive working confirmation on apogee duet drivers

Case: Silver Lian-Li PC-V1200 Plus II Aluminum ATX
PSU: Enermax EMD625AWT MODU82+ 625W ATX12V V2.3 24PIN Power Supply
Motherboard: TYAN TEMPEST DUAL XEON SOCKET 771 INTEL 5000X EXTENDED ATX SERVER MOTHERBOARD
Processors:Intel Xeon E5440 Harpertown 2.83GHz LGA 771 80W Quad-Core Processor Model BX80574E5440P - Retail
Ram: 8 gigs Centon 2048MB PC5400 DDR2 667MHz Memory
HD: Exisiting HD's 2 x 400GB Sata + 500 GB sata (all seagate Barracuda's 7200 rpm)
Graphics Card: Diamond Viper Radeon HD 2600XT 800MHZ 256MB 800MHZ GDDR3 Dual DVI-I HDCP HDTV Out Video Card
DVD-RW Drive: LG GSA-H55L DVD+RW 20X8X16 DVD-RW 20X6X16 DL 10X Lightscribe DVD Writer IDE 2MB Black OEM W/ SW




#13
Pondscum

Pondscum

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
RME Fireface 800 working @800 with PCI card perfectly in Logic 8.

#14
rama

rama

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
you know RipperG... you could almost get a REAL mac for the price its going to cost for that beast ;)But on a lighter note yes the apogee duet is working perfect for me... I too took on the task of hackintosh nightmares for the sole purpose of running logic. No one would say if duet was working but a mate of mine has a fireface 400 working fine so i susspected that it might just work... so i bit the bullet and bought one.. Horay! it works! thank god for that...oh yeah... dont skimp out on the memory either... 667mhz? why not go for 800? hardly any price diff these days.... although I'm in Australia, dunno about up there..

#15
inimicus

inimicus

    Drunk and Angry Slurs in 31 Flavors

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 473 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sacramento, CA
Yep, Mackie Onyx 1640 using onboard firewire on Intel D945PSN motherboard into Logic Pro 8.

Posted Image

Native support through CoreAudio.

#16
seppa

seppa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
My RME FIREFACE 400 work flawlessly on my badaxe2 with 10.5.2 installed

#17
chrispthing

chrispthing

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
I'm currently struggling to get my Duet up and running. The system recognises it ok when it's plugged in, but when I install the Apogee software, I get the grey screen of death at reboot. I've got the latest driver downlad from Apogee 'May08', anybody know how I can get it working? Perhaps installing the kexts without the installer?

Be really grateful if anybody can help me...

#18
DBass

DBass

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi mates!

I got an Alesis io 14 firewire working under Kalyway Leopard 10.5.2 running Logic 8 and Ableton Live 6.0.7
Ive used the Alesis Mac Osx Driver on their website.
I use a TI chipset firewire card and my PC specs are.

Motherboard: Asus P5P800
Ram: 2 GB
CPU: Intel P4 530 Ghz HT
Video: Nvidia Chipset Geforce Fx5700LE
HD: 2 SATA 7200 Drives

I hope to start making some music with this new setup soon!

Cheers,

DBass

#19
macita

macita

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 575 posts
You can read my signature...onyx firewire 1620, maudio firewire 410, edirol pcr-1, Virus TI. all is ok!

and i can add that the latest VIRUS TI drivers are pretty stable under kalyway 10.5.2 vanilla 9.2.2 kernel

enjoy the sound!!!

#20
pepechuelo79

pepechuelo79

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male
  • Location:Buenos Aires, Argentina
And Digidesign MBox2Pro. (ProTools LE 7.4cs4)
Several months without any problem.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy