Jump to content

Realtek Audio Driver AC97 for MacOS X Tiger 10.4.1


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
Angel'z

Angel'z

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
hello guys, i want to find driver for My MacOS X Tiger 10.4.1, i've been instaled this Hackintosh to my PC

FYI:
AMD Athlon64 2800+ Socket 754 ClawHammer
Albatron K8X250GB NForce 3
Radeon 9200
Kingston 512 MB DDR RAM PC 3200
Seagate 40GB DiskDrive

after finishing installation, i don't hear any sound from my PC, and when i'm checked, there's no sound device on my system properties, my sound device is onboard Realtek ALC6xx AC97

before i'm installing Tiger 10.4.1, i've been installed Tiger 10.4.8 and i can hear 'Welcome' sound, but the sad things is Mac can't respond my standard PS2 keyboard and mouse, it's only respond when i'm booting 10.4.8 in command (Safe Boot)
-v -x platform=X86PC

why this can happend?

please help me with the link for my Realtek driver for Tiger 10.4.1 or solve my problem with Tiger 10.4.8 on my keyboard & mouse

thanks a lot :welcomeani:

#2
TrYp MyNe

TrYp MyNe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male
  • Interests:modding pc's, psp, xboxes, and more. i find alot of passion in technology, so im always loo...
the release u have of tiger probably doesn't have the sound drivers that 10.4.8 had. you will have to manually install them, which can be a pain, but its worth it :) but yea, try that and u should get sound

#3
Angel'z

Angel'z

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

the release u have of tiger probably doesn't have the sound drivers that 10.4.8 had. you will have to manually install them, which can be a pain, but its worth it :) but yea, try that and u should get sound


can you give some wizard step by step to configure and instal sound driver from 10.4.8?coz i'm really new in Mac, and i did't understand what should i do with my 10.4.8 DVD to instal properly

#4
Angel'z

Angel'z

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
can anyone help to solve my problem above? :)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy