Jump to content

Discontinued


  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#1
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
This doesn't work anymore. Use this instead:
http://www.insanelym...howtopic=125569

#2
xgxxgx

xgxxgx

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Sorry i want to know that can it use in leopard 10.5.2?My Motherboard is nForce 550,but i find a driver which can only use in tiger,need one for leopard.Do you have a MSN?I Have some questions to ask you.thxi test it in My leopard,it can't workbut thanks for your kext!

#3
8ender

8ender

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
Reporting success here so far. Worked flawlessly with cpus=1 and so far its also working fine with both cores enabled as well. I tried transferring a few large files to and from my file server to test it with both cores and it hasn't panicked yet. It also seems to be much faster than the older driver, but I might be imagining that.I have an Asus M2N-E with the nForce 570 chipset and thank you very much for working on this driver.

Edit: Spoke too soon. Leopard panicked while downloading a torrent and then again when loading some thumbnails for movies stored on a network share. Everything seems fine with cpus=1 added to the boot plist again.

#4
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
OK, thanks for the feedback. Try this one.

Sorry i want to know that can it use in leopard 10.5.2?My Motherboard is nForce 550,but i find a driver which can only use in tiger,need one for leopard.Do you have a MSN?I Have some questions to ask you.thxi test it in My leopard,it can't workbut thanks for your kext!

Try this one on Leo and report if it works. Also try the kext on the above post and tell me your results. If you have a dual-core CPU, try it with both cpus=1 and nothing when booting. Test also its stability, transfering large files.
Edit: the kext is here below, sorry :D
||
\/

Attached Files



#5
solidus23

solidus23

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Ha ha ha ha ha I am Doctor Frankenstein :) I have made an nForce LAN driver using Forcedeth and nForceEthernetController, but I need subjec... er... testers! to make it work properly. So, please help me doing this! Also give me your opinion! Thx planetbeing and MikeInS for this!


Hey great job man... I have a m61p-s3 mobo nforce 430 built-in lan. It recognizes it but it cant connect to the internet i get a weird address when i use dhcp... it is starts as 168.***.***.*** . I dont know what the problem is, but you have made some great progress. Thanks

#6
goodhzg

goodhzg

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Edit: the kext is here below, sorry
||
\/

Attached File(s)
forcedeth.kext.zip ( 49.11K ) Number of downloads: 10


not work in leo

#7
maxag

maxag

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

OK, thanks for the feedback. Try this one.Try this one on Leo and report if it works. Also try the kext on the above post and tell me your results. If you have a dual-core CPU, try it with both cpus=1 and nothing when booting. Test also its stability, transfering large files.
Edit: the kext is here below, sorry :)
||
\/



It works in Leo but freeze mouse and keyboard on my MSU platinum while loading large files.

#8
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
Strange because my LAN works OK, freeze problem is very common and it is not solved yet, so plz wait and people who want to use it with Leo use the kext on the 1st post too.

#9
bobbydmarriott

bobbydmarriott

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
Solidus,

My apologies if my suggestion is equivalent to asking is "it plugged in". But did you go to the network preference pane and set up the network card in the preference pane manually. You should also check the network card's setting under the advanced, ethernet, pane to ensure that your card is being set up properly.

That address usually comes up due to some type of set up issue not due to a kext issue. (Usually).

#10
8ender

8ender

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
The freezing problem is an odd one because as far as I can tell it happens when there is a lot of different connections at once and not necessarily in a high throughput situation. For example transferring a 4GB file from a network share full of video files works fine but creating the thumbnails for all of the video files causes a panic.

Torrents seem to be the easiest way to cause a panic, I get one pretty much instantly after I load a torrent with lots of peers.

#11
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
Well on my computer that doesn't happen but my modem is really lousy so I limit Azureus to about 20 connections.

#12
MrRoper

MrRoper

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts
  • Gender:Male
thanks for pickin up on this project iNOOB, glad its finally back in the works :)

Both boot the machine successfully, DHCP functional, full-duplex 100, 1500 MTU, 2 cores

1. If i set full-duplex 1000 i get a kernel panic
2. I tried downloading a single file, seemed to be stabile, this was repeated 4 times on different restarts, downloading the MacOSXUpdCombo10.5.2 from apple at 1.6mb/sec, one time i got a panic at about 75% downloaded...
3. Torrents... seems as reported, under load, will induce a panic.

it would be nice to actually be able to use the onboard dual gigabit ethernet ports on the osx side of things... even tho i've resorted to using the linksys pci card w/tulip is rock solid

Looking forward to see some improvements :)

Here are screenies:
Panic 1 is under kext from first post
Panic 2 is under kext from your 2nd post

Attached Files



#13
TBXin

TBXin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Whats new from original MikesIn drivers?

My Board: ASUS M2N32 SLI DELUXE, This kext works for me and all are greate!
But i dont no, will be network work after release of mac adress.

p.s. My English is not good =(

#14
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
1. Try booting with cpus=1
2. It uses the forcedeth sources.

#15
muitommy

muitommy

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 737 posts
  • Interests:Piano x Mac OS X
i have tried both kext,
both work well in cpus=1, (tramissions + comboupdate dl )
but got kernel panic with all core enabled ..(when dl comboupdate from apple @3.6mb/s)

--------------p.s.
those symptoms is the same when i use my belkin usb adapter,
and got network drops instead of panic for 8139 ...

so i think it's really some others prob. of nforce chipset or kernel :/

#16
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
nForce chipsets are somewhat unstable under OSX. The worst in support are the ATI ones, but I am glad I don't have one!(In fact, everything ATI makes are lousy :() I don't have Leo(yet) and a 2-core CPU so...

#17
xgxxgx

xgxxgx

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Thx for your kext,it work with my leopard 10.5.2 and everything is great. Now i downloading some games to test it.When i got a resul,i will reply U.Sorry my english is so pool.ha i am a chinese.

nForce chipsets are somewhat unstable under OSX. The worst in support are the ATI ones, but I am glad I don't have one!(In fact, everything ATI makes are lousy :hysterical:) I don't have Leo(yet) and a 2-core CPU so...

haha my graphics card is ATI X1950 GT. And i have a dual-core CPU.But thry works well in Leopard. Thank U for Your kext. I will post it to Chinese BBS.Many people like me need it.

#18
iNoob

iNoob

    Powered by Intel Core 2 Duo 

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Male
Test it please!

#19
MrRoper

MrRoper

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts
  • Gender:Male
I would probably not choose to run my hackintosh with only one core fulltime but for testing purposes... i tried it with one core, network seemed to pick up, everything seemed to populate in system profiler, network preference panel looked good. but no internet.

I tried running w/ one core: 100 full & half duplex, 10 full & half duplex, dhcp, force to ip
nothing worked for me

#20
xgxxgx

xgxxgx

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I use it for 2-cores, it is great. Full speed,nothing wrong. But i must cut off my computer'power for using it.Like the driver in tiger.I am satisfy with it.Because 8139 can't use in my computer.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy