Jump to content

780i mobo


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Yoru

Yoru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Today or tomorrow I will receive the new mobo from XFX, the one with 780i chipset that supports 3-way SLI.

Anybody have tried to install Leopard or Tiger on a XFX mobo? And in a mobo with 780i chipset? I have seen on the wiki that that the rest of the hardware (8800 GTX and Q6600) works with Leopard.

Congratulations for this great community!

#2
MrRoper

MrRoper

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts
  • Gender:Male
Not yet, i'm debating whether to jump onto the 780i myself.
I'd be interested to know if you got it working once you get your board ;)

#3
Envying

Envying

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 451 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
If you are trying to run OS X as your primary OS, forget about Nforce chipset Mobo. A pain in the Ass!

#4
Yoru

Yoru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

If you are trying to run OS X as your primary OS, forget about Nforce chipset Mobo. A pain in the Ass!

My intention was to use Vista for gaming and OC, otherwise Mac Os X. Acording to this thread Mac Os X 10.5.10 works with nforce chipset isn't it?

#5
Envying

Envying

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 451 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

My intention was to use Vista for gaming and OC, otherwise Mac Os X. Acording to this thread Mac Os X 10.5.10 works with nforce chipset isn't it?


It's is working somehow, but not perfectly. If your major time will be on M$ win, that's fine. Just ignore what I said. ^_^

#6
Shrapnel

Shrapnel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Just got Kalyway 10.5.1 installed on an EVGA 780i (they're all basically reference boards). Had to us "-v cpus=1" during the install (don't think vanilla kernel will work), then "-x -v -m -f cpus=1" on first boot to get to a safe mode to install Punk92's 10.5.2 drivers for my 8800 GTS 512MB (G92). Just getting started, hopefully I can find a driver for the onbard lan and sound, or my X-Fi PCI-Express...

Good luck!

#7
Yoru

Yoru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

It's is working somehow, but not perfectly. If your major time will be on M$ win, that's fine. Just ignore what I said. :D


I plan to spend around 2 hours a day with M$ Winsucks ( :D ) I prefer to do the other tasks with Mac OS, so let's see if it works well... :( I had many problems with Winsucks in the past, but unfortunately, gaming is not the same in Mac OS X.

Just got Kalyway 10.5.1 installed on an EVGA 780i (they're all basically reference boards). Had to us "-v cpus=1" during the install (don't think vanilla kernel will work), then "-x -v -m -f cpus=1" on first boot to get to a safe mode to install Punk92's 10.5.2 drivers for my 8800 GTS 512MB (G92). Just getting started, hopefully I can find a driver for the onbard lan and sound, or my X-Fi PCI-Express...

Good luck!


Then the mobo is supported, not fully but at least it works... At the moment I don't understand where those commands go because I have to receive the mobo and start installing Leopard, but I think I will be able to do it searching at this forums.

One question, SATA works? I have read that SATA in some mobos with 680i don't work properly.

Thanks for your help guys! (And sorry for my bad english)

#8
Shrapnel

Shrapnel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Currently I believe there is a problem with the NForce mobo drivers on Kalyway. I get an error if I try to partition my 500GB SATA drive. I could install to my 250GB ATA drive but it only shows up as 120GB. I've heard there are or will be updated drivers to resolve this. Can't wait for an update. BTW, the commands are entered when the disc boots up and says press F8 to enter boot/command line options. Same thing upon reboot.

#9
MrRoper

MrRoper

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts
  • Gender:Male
Good to know. I know they were "supposed" to work, just wanted to hear it from someone that actually had a 780i board and did the install. :rolleyes: cheers

Just got Kalyway 10.5.1 installed on an EVGA 780i (they're all basically reference boards). Had to us "-v cpus=1" during the install (don't think vanilla kernel will work), then "-x -v -m -f cpus=1" on first boot to get to a safe mode to install Punk92's 10.5.2 drivers for my 8800 GTS 512MB (G92). Just getting started, hopefully I can find a driver for the onbard lan and sound, or my X-Fi PCI-Express...

Good luck!



#10
Yoru

Yoru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Finally I bought an EVGA 780i, tonight I will search for 10.5.1 Kaliway and try to install :)

#11
JaE-V

JaE-V

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 933 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas
Sata will work fine with Medevil's sata driver, not the new one but the old one....links to the thrread are in my sig...also you should be able to use my golden post patch i put together in my 650/680i thread for your processor support whereas it containts a kernel enabling so..

#12
EGOvoruhk

EGOvoruhk

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 259 posts
Anyone running this board with a vanilla kernel?

#13
ben10

ben10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Gender:Male
ive been using the voodoo xnu 1.0 kernel with good results. I dont think vanilla works on this board.

#14
xx66stangxx

xx66stangxx

    Keepin' forum peace

  • Retired
  • 389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
  • Interests:Technology
@Ben10, what distro did you use? I have a ASUS M3N-HT Deluxe 780i board and the only way I was able to install Lawless AMD was to switch sata configuration to AHCI and it would only show my sata hdd's but no pata hdd's.

#15
ben10

ben10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Gender:Male

@Ben10, what distro did you use? I have a ASUS M3N-HT Deluxe 780i board and the only way I was able to install Lawless AMD was to switch sata configuration to AHCI and it would only show my sata hdd's but no pata hdd's.


I am using the XxX 10.5.5 with PPF2 patch applied to the iso. You can find more info on the distro here: http://forum.insanel...howtopic=134861 . Supposedly it works with AMD also, maybe read through that thread to find more info on that. Goodluck!

#16
Monte SS Burnout

Monte SS Burnout

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
Did anyone get the onboard lan to work for 780i?





3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy