Jump to content

MAC OS X86 on DELL D800


  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#21
erbic

erbic

    I am the Mighty Finder.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Middle of nowhere
Way to revive a 6-month-old topic.



I have a Broadcom 57xx with those exact same manufacturer/device IDs. And it works. Unfortunately I'm not on the computer that has my Mac installation on it, so I can't post the kext ATM. I'll try and get around to it tomorrow. Maybe.



A couple annoying things about the way my card now works:

1. The MAC address always shows up completely zeroed out. Doesn't seem to affect operation though.

2. It won't get an IP address from DHCP. You have to manually set the IP, and you MUST set it to whatever address your router normally assigns to your Windows system.

For example, when XP runs on my PC, my Netgear router always assigns it the address 192.168.1.2. That's the address I had to manually set in Network configuration.



Sorry to keep you waiting for the kext, but I have no access to the computer containing the kext right now. Deal with it.

#22
dougn

dougn

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I guess I spoke too soon. I got my GX520 with the Broadcom NIC (14e4,1677) working!

I followed the instructions in "ual808" post

<http://forum.insanel...om 57xx&st=100>

I then changed the info.plist. I changed the 1659 to 1677 (same as what you do with hexedit in the driver)

Then at step 11, I did what Human posted in

<http://forum.osx86pr...showtopic=8162>

sudo -s
cd /
cd /System/Library/Extensions/
ln -s IONetworkingFamily.kext com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext
rm /System/Library/Extensions.kextcache
rm /System/Library/Extensions.mkext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions
kextcache -k /System/Library/Extensions

Rebooted.

then in terminal

sudo ifconfig en0 ether 00:13:72:18:XX:YY

and BAM. It works.

-doug

#23
liebowa

liebowa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
I have a Dell 8400 w/a Broadcom adapter. It is a 14e4,1677. I've done up to step 11 in UAL808's post. then followed the instructions here - but no matter what I try, I get a "ifconfig: interface en0 does not exist".

Any ideas???

#24
smithjn

smithjn

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi, I just followed these instructions and got my on-board ethernet working on my Dell Latitude X300 so thanks very much..

#25
mach_six

mach_six

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I am using 10.4.6 on a D800.
I am trying this command from the boot after booting up to the DVD-ROM "platform=X86PC -x -v".

I was able to install this on an Optiplex GX260 w/ no problems however, it didn't like the Intel video card where the GUI was unreadable during the installation so I used an ATi card.

edit:

The partition wasn't active. But I find it odd that the GX260 worked fine on first install.

#26
pgiom

pgiom

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Hello!
I'm new in this forum and I'm not so expert with macs...
I was succesful enabling broadcom 57xx on my tablet c302, but not on my aspire 1694. I followed the steps at the beginning of this thread, then I've tryed changing vendor and dev. id (for me 14e4 - 169c) but without result.
Network in preferences show me only d-link g-122 wireless adaptor... (working at the moment).
I read that after changing dev id I've to do something else like rebuild kextcache or something like that...
Could anyone help me?
Thanks. (This forum is very helpful!!! :) :) :D

#27
BryanKennedy

BryanKennedy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
My problem was I was running it inside VMware and I needed this driver: http://www.paulooi.c...ork-mac-osx-x86

#28
Lowcash

Lowcash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:NashVegas

Hello Together,

i have found a Solution that works for my Dell D800 Broadcom Card (Model 570x, Gigabit Integrated Controller, Vendor 14E4,Device 165D)
My System is an patched MacOS 10.4.5.

What have I done:

1. I Found a patched Driver somewhere here in the Board (Sorry, I have read so many threads, that I have forgotten the Name of the real publisher)
2. This Driver ist attended to this Post. I hope the patcher will allow this
3. Copy this Driver File to the Mac Desktop
4. Open Finder and navigate to System/Library/Extensions
5. Find the IONetworkingFamily.kext and copy it also to your Desktop
6. Mark it with the right Mousebutton and select "Show Package Content" or so.
-- Sorry I'm using a German Language OSX and so i don't know the real English Button Names. I think you will be able to find the correct ones ;-) --
7. Move in the opend KEXT to Contents and then to PlugIns
8. Find AppleBCM5701Ethernet.kext and copy it to Desktop
-- The Copy to Desktop Actions are neccesary, otherwhile you could not edit the KEXT Files --
9. Mark the AppleBCM5701Ethernet.kext with right Mouseclick and choose "Show Package Content" or so, like above
10. Navigate to Contents - MacOS
11. There You will find a File called AppleBCM5701Ethernet
12. Overwrite/ Replace this File with the patched one from your Desktop
13. During all these Steps it is possible that you have to Identify with your Root Passwort. Do so and you are able to replace the Files
14. At this time you have placed the modified Driver in the AppleBCM5701Ethernet.kext ON YOUR DESKTOP
15. Now its time to complete the IONetworkingFamily.kext on YOUR DESKTOP
16. Therefore mark the in Step 5 copied File on Desktop with right MB and select "Show Package Content" or so
17. In the opend Package navigate to Contents-PlugIns
18. Copy your modified AppleBCM5701Ethernet (Step 14) from Desktop to this package. Replace the old One
19. After closing you got a modified IONetworkingFamily.kext on the Desktop
20. Now you have to copy this File to your System/Library/Extension Folder.
21. Navigate there with Finder and replace the existing one with the modified one from Desktop
22. The KEXT is now replaced an you have to do some jobs in the Terminal
23. Open Terminal and execute the following Commands:
sudo -s
cd /
cd /System/Library/Extensions/
ln -s IONetworkingFamily.kext com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext
rm /System/Library/Extensions.kextcache
rm /System/Library/Extensions.mkext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions
kextcache -k /System/Library/Extensions
24. Now you have to do a Reboot.
25. The Network should now work
26. At my System an other Error occured.After the second Reboot OSX showed that the patched File was not correct loaded. The Network was again greyed out :-(((
27. To handle this problem, open the DiskManagement Tool form MAC OSX.
38. Choosee your Systempartition and select the Opinion to repair the Acces Rights on this Volume.
39. After the next reboot the System worked fine and the Network Card was working

I hope this Workarround works also for your System. My special thanks goes to the real Patcher of the Driver. Sorry that I have forgotten his Name. Without his patching my Network would never come to live....

Human

humanmx,
I have gotten as far as the terminal and entered sudu -s. then it asks for my password, then puts me at *****-computer:~root#. now when i try the cd/ or the cd/System/Library/Extensions/ i get No such file or directory. What am i doing wrong? HELP! !

#29
cpascu01

cpascu01

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

humanmx,
I have gotten as far as the terminal and entered sudu -s. then it asks for my password, then puts me at *****-computer:~root#. now when i try the cd/ or the cd/System/Library/Extensions/ i get No such file or directory. What am i doing wrong? HELP! !


There is a space between cd /System/Library/Extensions/

#30
kk=dsfasdf

kk=dsfasdf

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi guys i ge it all i get until the error but i dont understand where to go to get to recet the Acces (I assume he ment Access? but i still don know what to do) PLEASE HELP [email me at super.hyper.boy@gmail.com if possible plz]

Edited by kk=dsfasdf, 28 January 2007 - 03:38 PM.


#31
itaybt

itaybt

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
Thanx humanmx for great instructions.
driver worked fine for me on broadcom 570 Gigabit ethernet chip in an hp d330 machine.
:thumbsup_anim:

#32
rmcdra

rmcdra

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male

I have a Dell 8400 w/a Broadcom adapter. It is a 14e4,1677. I've done up to step 11 in UAL808's post. then followed the instructions here - but no matter what I try, I get a "ifconfig: interface en0 does not exist".

Any ideas???


Check your version of OS X. I was having the same problem but I had 10.4.1 installed and these instructions are for 10.4.3 or newer versions.

#33
brokenglass

brokenglass

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Thank you, this was very good.

Now it works.

#34
mam693

mam693

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Just thought that I would post to everyone that I have gotten MAC OSX86 running native on a Dell D800:

MAC OSX86 811111G (JAS 4.2 Patch)
Processor: 2.0 Ghz Centrino Processor
RAM: 2 GB
Video: Nvidia Go5650 - 128 MB
Internal Ethernet: Broadcom 57xx (working 100Mb)
Wireless: Intell 2200BG (not working)
Bluetooth (working)

As far as I can tell it is smoking fast, and runs stable. I have running MSN Messenger as well, and I am going to attempt a couple of additional software installation tonight.

MarineCorps97

I have a Latitude D800 with 1.7 GHz Pentium M, 1 GB Ram, an Nvidia Geforce4 4200 GO which does not work. The sound, network, and wireless all work. My main concern is the graphics card, if anyone had instructions on how to enable resolution selection and QE on the Geforce4 4200 GO it would be greatly appreciated.

#35
cw4u

cw4u

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
I followed the instructions, and the kext seems to load. My problem is that darwin spits out a good bit of information while os x is loading like: Device is unkown, get adapter info failed, disable () called when not gated, etc. Does anybody have any ideas? This is the only piece of hardware that is not working on my laptop.

#36
BoBoeBoe

BoBoeBoe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Do you have the pcmcia slot also working?

#37
ckeven

ckeven

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Just thought that I would post to everyone that I have gotten MAC OSX86 running native on a Dell D800:

MAC OSX86 811111G (JAS 4.2 Patch)
Processor: 2.0 Ghz Centrino Processor
RAM: 2 GB
Video: Nvidia Go5650 - 128 MB
Internal Ethernet: Broadcom 57xx (working 100Mb)
Wireless: Intell 2200BG (not working)
Bluetooth (working)

As far as I can tell it is smoking fast, and runs stable. I have running MSN Messenger as well, and I am going to attempt a couple of additional software installation tonight.

MarineCorps97


My laptop is Dell D810 with the same CPU as yours. However, the system cannot recongnize the CPU, so it runs at a speed of 800MHz. Did you meet the same problem with me? btw, where did you find the driver for Ethernet?
Thanks a lot

#38
sofark

sofark

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
PLEASE HELP

Hello Together,

i have found a Solution that works for my Dell D800 Broadcom Card (Model 570x, Gigabit Integrated Controller, Vendor 14E4,Device 165D)
My System is an patched MacOS 10.4.5.

What have I done:

1. I Found a patched Driver somewhere here in the Board (Sorry, I have read so many threads, that I have forgotten the Name of the real publisher)
2. This Driver ist attended to this Post. I hope the patcher will allow this
3. Copy this Driver File to the Mac Desktop
4. Open Finder and navigate to System/Library/Extensions
5. Find the IONetworkingFamily.kext and copy it also to your Desktop
6. Mark it with the right Mousebutton and select "Show Package Content" or so.
-- Sorry I'm using a German Language OSX and so i don't know the real English Button Names. I think you will be able to find the correct ones ;-) --
7. Move in the opend KEXT to Contents and then to PlugIns
8. Find AppleBCM5701Ethernet.kext and copy it to Desktop
-- The Copy to Desktop Actions are neccesary, otherwhile you could not edit the KEXT Files --
9. Mark the AppleBCM5701Ethernet.kext with right Mouseclick and choose "Show Package Content" or so, like above
10. Navigate to Contents - MacOS
11. There You will find a File called AppleBCM5701Ethernet
12. Overwrite/ Replace this File with the patched one from your Desktop
13. During all these Steps it is possible that you have to Identify with your Root Passwort. Do so and you are able to replace the Files
14. At this time you have placed the modified Driver in the AppleBCM5701Ethernet.kext ON YOUR DESKTOP
15. Now its time to complete the IONetworkingFamily.kext on YOUR DESKTOP
16. Therefore mark the in Step 5 copied File on Desktop with right MB and select "Show Package Content" or so
17. In the opend Package navigate to Contents-PlugIns
18. Copy your modified AppleBCM5701Ethernet (Step 14) from Desktop to this package. Replace the old One
19. After closing you got a modified IONetworkingFamily.kext on the Desktop
20. Now you have to copy this File to your System/Library/Extension Folder.
21. Navigate there with Finder and replace the existing one with the modified one from Desktop
22. The KEXT is now replaced an you have to do some jobs in the Terminal
23. Open Terminal and execute the following Commands:
sudo -s
cd /
cd /System/Library/Extensions/
ln -s IONetworkingFamily.kext com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext
rm /System/Library/Extensions.kextcache
rm /System/Library/Extensions.mkext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions
kextcache -k /System/Library/Extensions
24. Now you have to do a Reboot.
25. The Network should now work
26. At my System an other Error occured.After the second Reboot OSX showed that the patched File was not correct loaded. The Network was again greyed out :-(((
27. To handle this problem, open the DiskManagement Tool form MAC OSX.
38. Choosee your Systempartition and select the Opinion to repair the Acces Rights on this Volume.
39. After the next reboot the System worked fine and the Network Card was working

I hope this Workarround works also for your System. My special thanks goes to the real Patcher of the Driver. Sorry that I have forgotten his Name. Without his patching my Network would never come to live....

Human


Hello,

the "kextcache -k /System/Library/Extensions" terminal command gives me an error. It displays that the com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext bundle is not findable. However every command before that one worked just fine.

Do anyone Knows what can i do ??

PLEASE HELP !!!


PS: sorry for my englis level i'm french

#39
cw4u

cw4u

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
I do have the PCMCIA working. I used a kext for the TI xx21.

#40
cw4u

cw4u

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
I just upgraded to 10.4.8, and it did detect the card, but was grayed out. When I installed the driver for my Intel Wireless 2200, the Broadcom is no longer there. Any help would be appreciated.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy