Jump to content

XxX_OS_x86_10.4.11_Install_Disc_Intel


  • Please log in to reply
319 replies to this topic

#101
eukanuba

eukanuba

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
got it run without any problems from first shot with 775Dual-VSTA mobo.

i chose default setup and

Via Rhine Ethernet for networking,
NVidia natit dual v02 for crappy GeForce 6200


Sounds i couldnt get to work even there is drivers for ALC888.

I also tried like in osx86 wiki has describe to install sounds:
http://wiki.osx86pro...hp/775Dual-VSTA

but without any luck.

now, what to do you think about trying to install Jas 10.4.8 with 775Dual patch?

cheers!

#102
BlackCH

BlackCH

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,617 posts
  • Gender:Male
  • Location:BCN
You cuould try this installer for the ALC888:

http://forum.insanel...o...&hl=alc883)

let me know if it works and if so whichone....

#103
eukanuba

eukanuba

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

You cuould try this installer for the ALC888:

http://forum.insanel...o...&hl=alc883)

let me know if it works and if so whichone....


yes i also tried from this link azalia and alc888 boths but without any luck :)

#104
BlackCH

BlackCH

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,617 posts
  • Gender:Male
  • Location:BCN

yes i also tried from this link azalia and alc888 boths but without any luck :censored2:


I've tryed those ALC883/888 drivers in combination with intel 945/965 chipsets and they work fine...

theres this thread:

http://forum.insanel...hl=775Dual-VSTA

might help

#105
davejones

davejones

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
Hello BlackCH,

First things first, YOU ARE THE F#@KING MAN!!! This install DVD works flawlessly, as virtually all the necessary files/drivers/kexts are already located on the disc! Making life just that little bit sweeter :D

I just had a few minor questions as this was my first dip into the MAC world (as well as MAC on PC). I am trying to replicate my old windows setup, ie mapping network drives from my NAS. How does one do this on Mac OS X? Following existing guides does not seem to work as certain functions on my install seem to do nothing (like clicking on the Network icon in Finder, doesnt generate any new windows).

But I suppose the main concern I have is what software actually work? Or are included in this release? I cant see Front Row on my MAC, and have tried to install it by the Customise Install feature, as well as by searching for it on Spotlight via the frontrow.pkg (this generates an error stating it couldnt install). Please can you tell me what is missing or what I can expect to NOT work on my setup?

My PC specs are:
Dell Optiplex GX270
Intel P4 2.8GHz Northwood (SSE2 only) :o (Runs Tiger sooo much better than Windows XP & Vista, boots in 20secs)
2GB DDR3200 RAM
120GB PATA Drive
XFX Geforce 6200 256MB (Works 100% with Titan kext) :)
Netgear WG311T Wifi card (Works 100% as Airport Extreme see wiki on editing Info.plist for this card)
Onboard NIC
17" Dell Monitor
Logitech Laser Wireless Keyboard & Mouse

BTW everything else seems to be working ok! Actually primarily it's only Safari I can vouch for as working (software wise), Will be testing Office 2004, iLife 2008 & iWork 2008 soon (unless you advise otherwise?...)

Lastly (I promise), can you tell me how I can make the sleep function work correctly as now when I press Sleep on my keyboard it prompts me to choose what I want to do (Shutdown, Sleep or Restart), if I choose Sleep or press the Sleep button from the Finder drop down, it APPEARS to go to sleep (ie powers everything down nicely) BUT when I try to power up again (either by the same Sleep button on the keyboard) on press any key it restarts the unit, like it was just started up from a fresh power on.Can you please assist/advise on any of my problems with my setup?...

P.S. If I havent made you feel that WE ARE ALL grateful for all your hard work & dedication and especially support for your amazing release then I apologise!

THANK YOU! YOU ARE TRULY A LEGEND!!! ;)

davejones

P.P.S I have to let people know that I have been able to apply ALL of the available "Apple Software Updates", except for the 1 x "Airport Extreme" one, as it funked up my hacked kext and knocked the Wifi out. Sorted it out immediately by readding the info to Info.plist in the relevant kext file = ALL OK AGAIN!!! :D

#106
eukanuba

eukanuba

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
OK, problem solved!

Audio is now working! my bad, i checked from BIOS audio chip setup and it was on AUTO
turning ENABLED did a trick.

stupid me :wacko:

#107
peakymonster

peakymonster

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
Wow works great on my p4 ht 630 3.2ghz
using sse3 efi v8 guid only problem
is my geforce 6800xt any way of this working without natit
everything else is working
great work
also no need for me to boot with -legacy
works perfect




My system

Fujitsu Siemens Scaleo p
Machine Name: Mac
Machine Model: P5GD1-FM
Processor Name: Intel Pentium 4 CPU
Processor Speed: 4 GHz
Total Number Of Cores: 1
L2 Cache (per processor): 2 MB
Processor Features: FPU VME DE PSE TSC MSR PAE MCE CX8 APIC SEP MTRR PGE MCA CMOV PAT PSE36 CLFSH DS ACPI MMX FXSR SSE SSE2 SS HTT TM SSE3 MON DSCPL EST CID CX16 TPR
Memory: 2 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: 1012.003 (American Megatrends Inc.)
Serial-ATA Bus:

ST3200827AS:

Capacity: 186.31 GB
Model: ST3200827AS
Revision: 3.AAE
Serial Number: 4ND2BLHH
Removable Media: No
Detachable Drive: No
BSD Name: disk0
Protocol: ata
Unit Number: 0
Socket Type: Serial-ATA
OS9 Drivers: No
S.M.A.R.T. status: Verified
Volumes:
Mac:
Capacity: 100.37 GB
Available: 97.31 GB
Writable: Yes
File System: Journaled HFS+
BSD Name: disk0s2
Mount Point: /
STORAGE:
Capacity: 85.62 GB
Available: 85.6 GB
Writable: Yes
File System: MS-DOS FAT32
BSD Name: disk0s3
Mount Point: /Volumes/STORAGE
GeForce 6800 XT:

Chipset Model: GeForce 6800 XT
Type: Display
Bus: PCIe
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: nVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x00c3
Revision ID: 0x00a2
Displays:
AL1916W:
Resolution: 1440 x 900 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
Display:
Status: No display connected
_NEC DVD_RW ND-4551A:

Firmware Revision: 1-84
Interconnect: ATAPI
Burn Support: Yes (Unsupported)
Profile Path: None
Cache: 2048 KB
Reads DVD: Yes
CD-Write: -R, -RW
DVD-Write: -R, -RAM, -RW, +R, +RW, +R DL
Burn Underrun Protection CD: Yes
Burn Underrun Protection DVD: Yes
Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, CD-Raw, DVD-DAO
Media: No

#108
BlackCH

BlackCH

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,617 posts
  • Gender:Male
  • Location:BCN

is my geforce 6800xt any way of this working without natit


Go here:

http://forum.netkas.....php?topic=55.0

It might be possible. Maybe someone helps you with it there. They were looking for 5xxx and 6xxx cards testers a couple of weeks ago. You need to have EFI 8 installed.

#109
peakymonster

peakymonster

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
Thanks m8 i modified the geforce.kext nvdanv40hal.kext and nvdaresman.kext without natit it says everything working then just freezes strange
but works with natit

#110
Schmacintosh

Schmacintosh

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
Hi BlackCH - firstly, thanks VERY much - this thread has given me some hope


I'm installing on an Acer 7720g - Attached File  Acer7720_specs.txt   11.04KB   11 downloads
At the moment I've got Uphuck 1.4i r3 installed - it crawls and no hardware works. Also I have to change BIOS to IDE mode to install and boot Tiger, then change back to AHCI to use Vista or XP

Could you please advise on choices in the setup for my machine. Desperate to experience the real Tiger, I've got a three-legged, mangy moggy at the moment :)

Thanks

IMM

#111
99558

99558

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Many thanks BC, love your work!

#112
smoerk

smoerk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
I tried to boot the install dvd on an asus p5b-vm se, but without success. It hangs at:

[...]
using 10485 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers
Enabling XMM register save/restore and SSE/SSE2 opcodes
Started CPU 01
IO APIC: Version 0x20 Vectors 0:23
ACPI: System State [S0 S3 S4 S5] (S3)

Any idea whats wrong?

#113
davejones

davejones

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
Hi BlackCH,

Any help on any of my questions from Post #105 in this thread mate?...

Really appreciate if you could help me out, from one "Hackintosher" to another :D

Cheers,

davejones

#114
BlackCH

BlackCH

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,617 posts
  • Gender:Male
  • Location:BCN

I tried to boot the install dvd on an asus p5b-vm se, but without success. It hangs at:

[...]
using 10485 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers
Enabling XMM register save/restore and SSE/SSE2 opcodes
Started CPU 01
IO APIC: Version 0x20 Vectors 0:23
ACPI: System State [S0 S3 S4 S5] (S3)

Any idea whats wrong?


this happens booting the install DVD, or your HD after installing?

Please PPL, post your system specs

#115
smoerk

smoerk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

this happens booting the install DVD, or your HD after installing?

Please PPL, post your system specs


As I wrote, this happens booting the install DVD.
Mainboard Asus P5B-VM SE (G965 + ICH8)
Intel E2140
Onboard GMA X3000 graphics
HDD on SATA 1
DVD on SATA 4
(makes no difference which SATA port they are plugged to)

#116
BlackCH

BlackCH

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,617 posts
  • Gender:Male
  • Location:BCN
You could try other x86 release; see if works.

#117
bbogus_2008

bbogus_2008

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Location:Central-Europe
  • Interests:my wife and son, <br />that old, ugly-smelling dogomine, <br />our four cats,...
thanks in advance for this..

..tryin -just right now- to install this
on my notebook.. will tell you if it works
(..guess so, had no problems with 10.4.7
and 10.5.0/.1 - JaS 10.4.8 didnt work..)

thanks a lot, guys (all of you) for making
this great os available for all machines and
sharing..

#118
Schmacintosh

Schmacintosh

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
Specs

Northbridge.....Intel GM965 rev. C0
Southbridge.....Intel 82801HBM (ICH8-ME) rev. 03
Graphics..........NVIDIA GeForce 8400M GS
Network...........Broadcom NetLink ™ Gigabit Ethernet
Network...........Intel PRO/Wireless 3945ABG Network
Sound..............Realtek HDA

Installed Uphucks 1.4i r3 and it crawls - does XxX 10.4.11 stand any chance of runnng or am I totally out of luck with my hardware? Are the drivers likely to come along in the near future?

I'd be very grateful if someone could give me a hint as to what install selections to make

Thanks

IMM

#119
BlackCH

BlackCH

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,617 posts
  • Gender:Male
  • Location:BCN

Specs

Northbridge.....Intel GM965 rev. C0
Southbridge.....Intel 82801HBM (ICH8-ME) rev. 03
Graphics..........NVIDIA GeForce 8400M GS
Network...........Broadcom NetLink ™ Gigabit Ethernet
Network...........Intel PRO/Wireless 3945ABG Network
Sound..............Realtek HDA

Installed Uphucks 1.4i r3 and it crawls - does XxX 10.4.11 stand any chance of runnng or am I totally out of luck with my hardware? Are the drivers likely to come along in the near future?

I'd be very grateful if someone could give me a hint as to what install selections to make

Thanks

IMM


A basic installation should work. You will have problems to get your graphics supported (AFAIK 8xxx cards works only under leo 10.5.2 except for the 8800). For the rest the only way to know is trying. I would try to install Leopard if I were you; OSX without hardware accelerated graphics is a bit of a pain in the ass. The rest of the hardware can be fixed (even if is not supported at all you could add an USB w-lan or USB audio for a few $), but the graphics cannot be changed (assuming you have a laptop, do you?).... Run a search in the forums to see if your hardware is supported.

#120
Schmacintosh

Schmacintosh

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
Thanks very much for advice BlackCH, really wanted Tiger, but beggars, choosers and all that. Sounds like you've saved me a whole lot of time and grief. Now just got to track down USB w-lan and sound that will definitely work with Leopard

Oh btw, yes, it's an Acer 7720g notebook

Thanks again

IMM





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy