Jump to content

Ethernet Driver for Marvell 88E1116


  • Please log in to reply
222 replies to this topic

#181
scho

scho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
if i buy a plug n play usb network adapter instead of using this Marvell driver, do i effectively get my other cpu core back?

#182
rollerdead

rollerdead

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Roller what settings are you using under network settings



automatic, already solved :P

#183
panto91

panto91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
this driver work with leopard iAtkos 1.0 r3 on p5n32-e sli??? thanks

excuse me

my english is not very good ...

#184
rollerdead

rollerdead

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

this driver work with leopard iAtkos 1.0 r3 on p5n32-e sli??? thanks

excuse me

my english is not very good ...


never tested yet , are u already installed? if u dont, y dont u try first ;)

#185
panto91

panto91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
if i install it my mac crash??? kernel panic???

can you test for me this driver on leopard???

thanks ...

Panto91

please hel me .. jiji

#186
1ker

1ker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
THANKS FINALLY WORKING FOR ME!!!!
I downloaded the one in the first post and used Kext Helper (download from google) to install this kext using the easy installation!
Then rebooted and quickly switched off my PC from the PSU button. Unplugged the power cable from the PSU AND Cable modem and waited about 30-60seconds. Plugged it back in, turned pc on and booted with "-f" into Mac OSX 10.5.2 KALYWAY and am posting this message from my new working internet!!!!!

I'M SO HAPPY!!! THANKS SO MUCH FOR THIS AWSOME KEXT!!!!!!

#187
shav4life

shav4life

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
try to download somethin and please let me know if it crashes or not. try to download a 100mb+ file. thanks

#188
rollerdead

rollerdead

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

if i install it my mac crash??? kernel panic???

can you test for me this driver on leopard???

thanks ...

Panto91

please hel me .. jiji


no need to worried, u just try install it. if the driver not working just delete the kext.

i try 10 times with 4 driver.. i dont get any mac crash or panic etc...

:P good luck

#189
1ker

1ker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

try to download somethin and please let me know if it crashes or not. try to download a 100mb+ file. thanks


I downloaded a torrent which was about 1GB, with no problems and FULL speed (the usual speed i get at Windows XP) :)

BUT
After i restart my PC, the internet just wont work again ;)
I figured out that deleting the kext and reinstalling solves the problem, but only if i do NOT reboot again.
Is there any fix to that?
(and yes, the kext is in the right extension folder, but i dont know why it just doesnt load properly after a reboot :( )

#190
tijnema

tijnema

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

what distro are u using tijnema?



Kalyway 10.5.2
on a ASRock AM2NF6G-VSTA (MCP61)

#191
TheMarine

TheMarine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts

I downloaded a torrent which was about 1GB, with no problems and FULL speed (the usual speed i get at Windows XP) :)

BUT
After i restart my PC, the internet just wont work again B)
I figured out that deleting the kext and reinstalling solves the problem, but only if i do NOT reboot again.
Is there any fix to that?
(and yes, the kext is in the right extension folder, but i dont know why it just doesnt load properly after a reboot :P )


Did you tried using -f (add it to the com.apple.Boot.plist file), so it rebuilds the kext cache each time you boot on mac?
Maybe it could help.

#192
1ker

1ker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Did you tried using -f (add it to the com.apple.Boot.plist file), so it rebuilds the kext cache each time you boot on mac?
Maybe it could help.


Mmmm, not really no. Where is this file? In the kext? Or somewhere on the system?
Sorry, and thanks for the help!


EDIT
OK Found the file, but what do i change or include?
Thanks again for your help! :D


EDIT2
OK. I used my logic and added "-f" where it already said "-v -legacy".
Looks like it works (as of yet :unsure: )
Thanks, will report later on if it works for definate!

#193
iesposta

iesposta

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Onboard ethernet success with this .kext driver!
Stable if "cpus=1"
Finally a stable system!
Thanks.
(24 hours stable downloading with Azureus and seeding massive files.)

#194
panto91

panto91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
but ... when the leopard driver???

thanks ...

if i test on leopard, leopard break down??? kernel panic???

because i have leopard and i don't want to install tiger ...

thanks another time ...

Panto91

#195
Jay Lucky

Jay Lucky

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portland, OR
This driver works for me under the Kalyway 10.5.2 Leopard install, but only with cpus=1 enabled. Would really like a working dual core driver, but for now it suffices.

#196
KeyKeeper

KeyKeeper

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Running Kalyway 10.5.2 on Asus P5NE -SLI and cannot get nic working with any of the methods mentioned here. When I shut machine down and unplug the power cord/flip switch and deadhead power switch, all power is gone from the system (empty capacitors...). Plug it back in and turn it on then the lights on the lan port blink like normal till it boots to desktop, light go out and "lan cable unplugged...." in sys preferences. Im new to OS X (I do own a macbook though) so can someone piece all these directions together for a "clean cut" installation procedure? Also could anyone using this mobo with kalyway post their bios settings and OS X install method e.g. kernel choice....ect?

So far:
Both cores enabled
Installed on sata drive, can read/write
Audio works
Everything else is up in the air till lan starts working.

#197
josef_rocks

josef_rocks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
I've already installed iATOKOS 2.01 MAC Leo 10.5.2, and got a problem on my Lan Card and Wireless lan on my laptop, its Acer 4715z . Atheros wireless lan, and i think marvell land card. they're not working

#198
O_x

O_x

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belarus
Hi to everyone! Have a problem with Marvell 88E1116 ethernet, motherboard ASUS M2NPV-VM, Zephyroth 10.5.2 Leopard is installed, but MacOS doesn't even see my device, these are only 2 Built-in-COM ports and FireWire port in network system preferencies and nothing else.
So here is my question, what should I do to make MacOS see my network device?

#199
Aancher

Aancher

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

Hi to everyone! Have a problem with Marvell 88E1116 ethernet, motherboard ASUS M2NPV-VM, Zephyroth 10.5.2 Leopard is installed, but MacOS doesn't even see my device, these are only 2 Built-in-COM ports and FireWire port in network system preferencies and nothing else.
So here is my question, what should I do to make MacOS see my network device?



U need forcedeth.kext + nforceethernetcontroller.kext .

There are a few forcedeth.kexts out there.

One of forcedeth.kext is workable for u.

After u access internet ,u may facing pc freeze and hang up problem.

#200
O_x

O_x

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belarus

U need forcedeth.kext + nforceethernetcontroller.kext .

There are a few forcedeth.kexts out there.

One of forcedeth.kext is workable for u.

After u access internet ,u may facing pc freeze and hang up problem.


Thanks, problem solved! I installed SKGE.kext (added my device ID in info.plist) and my system saw my ethernet controller. But after reboot i've got kernel panic. I've also solved this problem by booting in -x mode and deleting forcedeth.kext and skge.kext. After that I installed nForceEthernet.kext and got my network up after reboot in normal mode, but also had a problem,my system hang deadly when I opened a shared network folder, then I just changed the speed of my controller to 100 Mb/s instead of 1Gb/s. Now everything work perfectly!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy