Jump to content

ATi Mobility Radeon x1700


  • Please log in to reply
808 replies to this topic

#761
mairhons

mairhons

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

i have the same and got my vidcard workin. see the 3 files above!
install them with kexthelper , and try...


here
http://www.insanelym...p...d=1461955

and you can try this one

http://www.insanelym...p...p=1452238

instead of my NatitX1700




Did you got your mic working? (how?)




I have not installed Mac OS yet, but I will do that tomorrow.

After that i will watch for the mic and tell you.

Does your internal monitor work 1280x800 with QE/CI? Any problems with the graphic?

(PS: i need only internal monitor)

#762
dorkakutya

dorkakutya

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

I have not installed Mac OS yet, but I will do that tomorrow.

After that i will watch for the mic and tell you.

Does your internal monitor work 1280x800 with QE/CI? Any problems with the graphic?

(PS: i need only internal monitor)



yes it does, right now im without external monitor, im using my kext ( ATINDRV.kext.zip
ATIRadeonX1000.kext.zip ) from here:
http://www.insanelym...p...p=1452238

and that one righteye gave me: dorkakutya_71DE_x2500_EVOenabler.kext.zip
http://www.insanelym...p...p=1452238

#763
mairhons

mairhons

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

yes it does, right now im without external monitor, im using my kext ( ATINDRV.kext.zip
ATIRadeonX1000.kext.zip ) from here:
http://www.insanelym...p...p=1452238

and that one righteye gave me: dorkakutya_71DE_x2500_EVOenabler.kext.zip
http://www.insanelym...p...p=1452238





So, first i install ATINDRV.kext.zip, then ATIRadeonX1000.kext.zip. Do I need the dorkakutya_71DE_x2500_EVOenabler.kext.zip too?

Is the order in which i install the Kexts equal?


Thank you for your help.

#764
dorkakutya

dorkakutya

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

So, first i install ATINDRV.kext.zip, then ATIRadeonX1000.kext.zip. Do I need the dorkakutya_71DE_x2500_EVOenabler.kext.zip too?

Is the order in which i install the Kexts equal?


Thank you for your help.




yes
yes
but evoenabler.kext has two info.plist inside, u have to delete one of them!
which one? you have to try...

#765
mairhons

mairhons

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

yes
yes
but evoenabler.kext has two info.plist inside, u have to delete one of them!
which one? you have to try...



Ok, i will try that tomorrow.

Now are you happy with OsX? Do everything work, USB, LAN, Sound,....?

#766
mairhons

mairhons

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
@dorkakutya

I see you used a Retail DVD to install Snow Leopard. Can you tell me which Boot CD you used and which kexts do you need for your TM 5720g?

#767
dorkakutya

dorkakutya

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

@dorkakutya

I see you used a Retail DVD to install Snow Leopard. Can you tell me which Boot CD you used and which kexts do you need for your TM 5720g?


Chameleon rc5 as bootcd, im not sure if rc5 is out i got it from the author. but earlier versiont may do it.
my kext are in the zip file:

#768
mairhons

mairhons

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Chameleon rc5 as bootcd, im not sure if rc5 is out i got it from the author. but earlier versiont may do it.
my kext are in the zip file:



Ok!

Where is the zip file? Can you send me your boot cd?

Thank you!

#769
dorkakutya

dorkakutya

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Ok!

Where is the zip file? Can you send me your boot cd?

Thank you!


have fun, bye!

Attached Files



#770
mairhons

mairhons

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

have fun, bye!



@dorkakutya
Thank you for the kexts!

I have another problem with the Travelmate 5720g.
Until now i tried different Boot cd's (EmpireEFI_V108, #####). I got kernel panics....

I know i have to create my own Boot cd and to insert your kexts. But now I'm working in MS Windows and I can't edit the Boot-CD (especially the Preboot.dmg from the boot cd). I haven't access to a Mac now.

So, dorkakutya, can you send me your Boot-cd file for our TM 5720g?

or

Can someone tell me how to edit the Boot-cd with Windows to insert my kexts?

Thank you.

#771
righteye

righteye

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
4 fallouttt
use one of this kexts
Attached File  fallouttt_EVOenabler.kext.zip   20.69KB   11 downloadsAttached File  fallouttt_RadeonHD.kext.zip   195.91KB   16 downloadsand also the files related to 10.6.3 update
hope it helps

cheers

#772
fallouttt

fallouttt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

4 fallouttt
use one of this kexts
Attached File  fallouttt_EVOenabler.kext.zip   20.69KB   11 downloadsAttached File  fallouttt_RadeonHD.kext.zip   195.91KB   16 downloadsand also the files related to 10.6.3 update
hope it helps

cheers


Thanks... I will try...

#773
city10001

city10001

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
Hi righteye! You good programmer and your kext for 10.6.2 working! Thanks again.

Now my OS is Snow Leopard 10.6.4

Permission 1280x800 but QE don't working.
x1700 128 mb
ID :0x71de


EDID BYTES:
0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F
------------------------------------------------
00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 04 21 00 00 00 00 00 00
10 | 01 00 01 03 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
20 | 00 00 00 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01
30 | 01 01 01 01 01 01 64 00 00 00 00 00 00 00 00 00
40 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00 00 00
50 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00
60 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10
70 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 38

Waiting kext ;)

#774
righteye

righteye

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

Hi righteye! You good programmer and your kext for 10.6.2 working! Thanks again.

Now my OS is Snow Leopard 10.6.4

Permission 1280x800 but QE don't working.
x1700 128 mb
ID :0x71de


EDID BYTES:
0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F
------------------------------------------------
00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 04 21 00 00 00 00 00 00
10 | 01 00 01 03 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
20 | 00 00 00 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01
30 | 01 01 01 01 01 01 64 00 00 00 00 00 00 00 00 00
40 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00 00 00
50 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00
60 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10
70 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 38

Waiting kext :o

check my first post
cheers

#775
city10001

city10001

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
i installed patched ATISupport.kext for 10.6.4 71de
and remove ATI1600Controller.kext == nothing

then i installed ATIFramebuffer.kext and ATIRadeonX1000.kext for 10.6.2 71de == bad image and don't working system

Now permission 1280x800 but QE don't working.


i use this kexts permission x1700.zip


Waiting kext ;)

Attached Files



#776
righteye

righteye

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

i installed patched ATISupport.kext for 10.6.4 71de
and remove ATI1600Controller.kext == nothing

then i installed ATIFramebuffer.kext and ATIRadeonX1000.kext for 10.6.2 71de == bad image and don't working system

Now permission 1280x800 but QE don't working.


i use this kexts permission x1700.zip


Waiting kext :D

1.
So ... if you use old kexts ... then you have to use them all:
ATIRadeonX1000.kext and ALL RELATED
ATIFramebuffer.kext
ATISupport.kext

since you mixed the files ... are not working

2.
the device id 71DE is supported by the vanilla kext witch is ATIRadeonX1000.kext
in order to get it loading you need the support for that ... ATISupport.kext modified to see your card
then comes the injector (ex: Atiinject + old ATINDRV.kext, or EVOEnabler.kext + ATINDRV.kext) that was making the card working also in earlier releases

3.
My mistake regarding the device id from 10.6.4_71de ... it is 71d5 ... now fixed ... download it again
sorry

#777
city10001

city10001

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
i installed NEW patched ATISupport.kext for 10.6.4 71de == nothing



Now permission 1280x800 but QE don't working.


i use this kexts permission x1700.zip


Waiting kext ;)

#778
righteye

righteye

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

i installed NEW patched ATISupport.kext for 10.6.4 71de == nothing



Now permission 1280x800 but QE don't working.


i use this kexts permission x1700.zip


Waiting kext ;)

do not use the permission ATIRadeonX1000.kext it is from 10.5.x Leopard... use the vanilla from the update 10.6.4
also only one injector, or Natit or Atiinject

#779
city10001

city10001

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
i use
1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) ATIinject.kext (from permission x1700.zip )
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

and i remove
1) ATIRadeonX1000.kext (from permission x1700.zip )
2) Natit.kext (from permission x1700.zip )

==================================
Permission 1280x800 but QE don't working.

when i use


1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) Natit.kext (from permission x1700.zip )
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

and i remove
1) ATIinject.kext (from permission x1700.zip )


==================================
Permission 1024x768 but QE don't working.

And when i use


1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) EVOEnabler.kext
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

and i remove
1) Natit.kext (from permission x1700.zip )


==================================
Permission 1024x768 but QE don't working.








NOW
i use
1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) ATIinject.kext (from permission x1700.zip )
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

permission 1280x800 but QE don't working.

Waiting kext :(

Attached Files



#780
righteye

righteye

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

i use
1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) ATIinject.kext (from permission x1700.zip )
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

and i remove
1) ATIRadeonX1000.kext (from permission x1700.zip )
2) Natit.kext (from permission x1700.zip )

==================================
Permission 1280x800 but QE don't working.

when i use


1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) Natit.kext (from permission x1700.zip )
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

and i remove
1) ATIinject.kext (from permission x1700.zip )


==================================
Permission 1024x768 but QE don't working.

And when i use


1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) EVOEnabler.kext
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

and i remove
1) Natit.kext (from permission x1700.zip )


==================================
Permission 1024x768 but QE don't working.








NOW
i use
1) ATISupport.kext for 10.6.4 71de
2) ATIinject.kext (from permission x1700.zip )
3) ATINDRV.kext (from permission x1700.zip )

permission 1280x800 but QE don't working.

Waiting kext :D

yes ... the problem is in atiframebuffer ... check first post for files and explanations





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy