Jump to content

ALERT! Newer MSI P35 and G33 based motherboards don't work with OSX86!


  • Please log in to reply
257 replies to this topic

#241
D.Moscowstar

D.Moscowstar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
hey everyone. i've found solution for that's board IDE working if it's still interesting and isn't solved.
you have to put that kext to IOATAFamily.kext\Contens\Plugins and reboot. i also repaired permissions but i don't think if it's necessary

Attached Files



#242
Mike_AC

Mike_AC

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Got it runnin on MSI P35 (7345 V1.0)
I used the mod Bios from http://osrom.net/biosmod/
Bios 7345V18
I know, the checksum is wrong, but i flashed and it is not crashed.
Then, my trick.
I used my Notebook and installed Kalyway 10.5.2 on an external HDD
After installing put the hdd on the Computer (P35)
i used F8, -f -v cpus=1 (all for the first boot)
Then solution with the video loop and then finished.
Login and have fun. the only thing is to got my DVD running, but i habe a stick ;-)
Sound works, Network works, parallels works and my 8800GT too
The next thing is to try the updates.
GREAT

#243
wootster

wootster

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Hi people. This thread seems to be dead. I will bump it with a question about your flawless bios by kabyl.

i have mobo P35 Neo3 (it also responses when called P35 Neo 3-F)
So i have downloaded this bios from the link which is in previous post.
Before installing i would like to ask a question: should i mod my bios if with standard one i get to the aPPle start logo and it freezes or this is not a bios issue.

#244
Yellowtang

Yellowtang

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Location:New Zealand
Hi, are there any newer patched p35 bioses?
I am using the patched Bios 7345V18 on a MSI p35-Platinum and would like to upgrade
to a Q9550 CPU which is only supported by V19 BIOS, which is not available as a patched binary.
Who is applying the patch DSDT patches? How is it done? Can anyone help please?

#245
Zac Jardine

Zac Jardine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
Hi,

I have an MSI P45 Neo F, which is almost the same as the P35. To get it to work, I used the Kalyway 10.5.1 DVD. At bootup, i had to type in cpus=1 -legacy -platform -f -v. This also worked on my old Dell to install the Kalyway disk.

You can also upgrade to 10.5.8 by backing up AppleACPIPlatform.kext, AppleAPIC.kext and AppleEFI.kext from Kalyway 10.5.1. You may need to delete extra kexts after upgrading.

(Note, you need a second Hacintosh install to upgrade past 10.5.5)

Hope it all works out OK.

Zac.



Hi,

I already tried to install OSX to:

MSI P35 Neo
MSI P35 Platinum
MSI G33M

There seems to be an issue with the ACPI implementation of these newer MSI motherboards (I already installed OSX86 in a MSI P965 Platinum motherboard without issues). None of the OSX86 releases work (the computers just reboot a few seconds after booting).

The only thing that kinda works is JaS 10.4.8 in safe mode (useless) and with only one CPU core, with these switches:

-cpus=1 -x

This is not a SATA issue.
This is not a GPU issue.
This is not a general chipset issue (P35 and G33 motherboards from other vendors work, i.e. Asus and Gigabyte)

This is about something weird happening with the ACPI implementation. Researching about this problem, I found that this same strange thing is happening with some notebooks.

Anyone has any information about fixing this problem?

Thank you!



#246
VasiliosA

VasiliosA

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:Athens Greece
I'm new on this forums and i got G33Platinum mobo ( MS-7345 ver 1.1 ).
the only version of MacOSx86 that actually installs the OS on my computer are the iDeneb series.
My problem is that when i boot up i get stack in the apple screen and my computer freezes. Did you all had the same problem as me ?
Is there an update on a solid solution for this problem?

#247
VasiliosA

VasiliosA

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:Athens Greece
i just used the modded bios from here: http://osrom.net/fil...od.by.Kabyl.zip
and all worked fine with iDeneb 1.5.8!!!

#248
s.m.t

s.m.t

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

i just used the modded bios from here: http://osrom.net/fil...od.by.Kabyl.zip
and all worked fine with iDeneb 1.5.8!!!

Would this work on a MSI G33m?

I am trying to use the lifehacker tutorial to load my retail snow leopard disc...

But I get a kernal panic during boot stating "Should have 2 threads, but only found 3 for Die 0"

any ideas?

#249
strab88

strab88

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
I have the same problem of VasiliosA but my motherboard is a MSI P31 Neo and i can't found any modded bios.. ;)
Someone has this modded bios?
Thanks!!

#250
Limited87

Limited87

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Hey Folks


I Tryed The Iatkos V7 with a Flashed bios and it works perfekt !!!
(Mobo: Msi P35 Neo)
Just select the right drivers ;-)


Greetz from Germany

Ps: Projekt Osx86 Wikipage

#251
newengland

newengland

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

Hey Folks


I Tryed The Iatkos V7 with a Flashed bios and it works perfekt !!!
(Mobo: Msi P35 Neo)
Just select the right drivers ;-)


Greetz from Germany

Ps: Projekt Osx86 Wikipage


I installed 10.5.7 using iAtkos V7 without flashing custom bios on MSI P35 Platinum.
Still need to use cpus=1 though. working on that.

Intel Q6600 Quad core
MSI P35 Platinum
All S-ata devices
Nvidia 8600GT Diamond Plus

BIOS settings:

MPS 1.4
IOPIC enabled
ACPI S3
Hpet Enabled
Eist Disabled
Execution bit Enabled.

I'm typing this from my MAC OSx ;) lol

#252
Marius_rg

Marius_rg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
newengland would you mind to describe more in detail was options did you used when installing leopard using iAtkos7 DVD?
I've tried using same DVD and, after install I gets stuck at loading :) (using sata hdd)


#253
Yellowtang

Yellowtang

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Location:New Zealand
Hi, I got 10.6.2 running on my MSI p35 board, (see signature).
You have to get a DSDT patched bios in order to avoid ahci problems.
Did you flash yours?

#254
miomika

miomika

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
how did you solve that? any step-by-step instruction? I have MSI MS-7352 with Intel q33 chipset and all SATA drives.

try lots of tutorials here, but right now I stuck with a problem that mobo dont recognize 2 sata channels and of course, my optical drive which is attached to the one of the that sata channel.

#255
miko88

miko88

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,334 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia
Osxcores and osrom bios are closed. Where I can find the bios for the P31 Neo? Thanks

#256
Tetsuya Tsurugi

Tetsuya Tsurugi

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts
  • Location:Italy
Hi, i have p35 platinum (ms-7345) i have try to install hazard 10.6.6 after boot on dvd and load primary screnn i'm select utility disk for format my partition for mac but not view any disk sata only view usb flash pen and disk.

this is my configuration

intel quad core q9300- MSI p35 platinum (ms-7345) - MSI gtx 560 ti frozer II/OC- 4 GB RAM KINGSTON DDR2 800 HYPERX - ethernet Realtek RTL8168B/8111B - audio Realtek ALC888 - SAMSUNG HD753LJ sata 750gb - seagate barracuda sata 500GB - dvd/rw pionner 111D - win xp pro sp3 - win 7 64 - OCZ MODXSTREAM PRO 600W

attach aida (ex everest) report and system-info

Attached File  report_Tsuru.txt   338.33KB   4 downloads

https://rapidshare.com/#!download|847l3...fo-img.jpg|1253

help me

best regards

Max

#257
himac59

himac59

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
Have a MSI P35 Neo with 10.7 Lion working
also update to 10.7.2 work.

Had "waiting DSMOS" problem with a Nvidia 8500GT video card.
I made a trash from all graphic drivers
didnt do anything with the bios
only disable IDE
Bought the system with XP problems for €60,-

Config:
-Mobo MSI P35 Neo
-Intel E4500 duo Core 2.2Ghz
-2Gb RAM
-Nvidia GeForce 8500 GT 256 MB works but is minimum
-200Gb Harddisk

i have sound not working Realtek ALC888

Lion 10.7 USB installer and ##### 4.03 for Lion

#258
himac59

himac59

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
Working MSI P35 NEO:

install iAtkos L2 standard and
-non ahci

with E4500
audio here:
http://www.osx86.net...?do=file&id=929





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy