Jump to content

Zijn hier ook nederlanders?

- - - - -

  • Please log in to reply
352 replies to this topic

#61
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Helemaal niks met FAT32 doen zoals ik al zei, en ook niet fdisk...

Schijf 1 -> Mac OS installer -> Disk Utility en er 1 grote HFS+ partitie van maken
Schijf 2 -> Vista installer -> 1 grote NTFS partitie van maken

simple as that

Merk wel op dat Disk Utility die schijf (1) gaat herformatteren, maar dat is geen probleem neem ik aan.

Edited by Kaspers, 24 February 2007 - 08:39 PM.


#62
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Ik heb het de vorige keer zo gedaan, dus gewoon een partitie gemaakt op een ntfs schijf met de diskutily van osx, en toen heb ik niet anders dan probelemen gehad.
Maar ik zal dus de hele schijf partitioneren met osx dan.

Hopelijk komt dat goed...
Kan ik dan later die partitie weer verkleinen, want 320 gig voor een systeem die niet zo goed draait zie ik nie zo zitten (en nee ik ben niet over vista bezig :thumbsup_anim:).

#63
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Nou het zit zo.. verkleinen kan daarna niet meer, Disk Utility gaat dan herformatteren..

#64
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Ok ik waag het erop, we zien wel hoe het afloopt.
Ik ben versie 10.4.8 aan het downloaden, dus die moet er zowiezo nog worden overgezwierd...

Bedankt al voor de tips Kaspers.
Btw ik ben crazyheinz op GoT, moest je die naam herkennen... :thumbsup_anim:

EDIT: Installatie is mislukt, net zoals de eerste keer dus, en vanaf toen deed mijn harde schijf zeer raar.

De installatie is dus nog maar 1 keer gelukt, als er een fat32 partitie is aangemaakt.
Kga nu nog eens hernieuw proberen.

Edited by buffalobitch, 24 February 2007 - 09:20 PM.


#65
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
De installatie is gelukt na drie keer proberen, de eerste keer had ik bij de installatieopties de printers en talen die ik niet ndig had uitgevinkt.
De tweede keer had ik sse3 aangevinkt en al de rest aangevinkt gelaten.
De derde keer enkel de talen uitgevinkt.

Ik ga binnen enkele uren 10.4.8 installeren Is er iets waar ik op moet letten?
Moet ik sse3 aanvinken of niet?

#66
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Het is toch gelukt ?
En aangezien je een Core 2 Duo hebt (toch ?) is het logisch dat je SSE3 moet aanvinken, en zeker niet SSE2, dat is vragen om problemen...

Heeft verder niks met talen en of printers te maken..

#67
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
welke extra heb jij allemaal geinstalleer?
ik zie dat je smethex sse3 heb aangevinkt maar wat moet er nog?

#68
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Dat moet je zelf weten..
Het is slim eens te kijken of er ook patches voor je hardware beschikbaar zijn op de dvd..

#69
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
De enigste patch die ik heb aangevinkt is die semthex.
Voor de rest zat er niets bij voor mijn hardware.
Installatie is succesvol zegt de cd, maar ik start nu op en krijg de melding 'error loading operating system'

Edited by buffalobitch, 25 February 2007 - 10:37 PM.


#70
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Ja dat krijg je als je niet de juiste hdd in je bios als 1st boot sequence opstart.
Misschien is het handig dat je m'n posts nog eens doorleest, aangezien ik al aangegeven heb hoe je het beste tussen Vista en Mac OS {censored} opstarten, want Vista heb je er nog niet op zoals aan je vorige post te lezen is, toch ?

#71
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Ik heb exact gedaan zoals jij me vertelde, dus 1 OS op 1 hd.
Dat ging prima met 10.4.6
Mijn primary boot schijf is de vista schijf (staat dus geinstalleerd en werkt), maar zoals je vertelde, met F8 kan je de boot schijf kiezen.
Dat werkte dus met 10.4.6, maar met 10.4.8 niet meer..

EDIT: hernieuw geinstalleerd, nu zie ik enkel een streepje pinken en verder niets...
Ik draai trouwens bios 1801.
Zijn er verder dingen waar ik op moet letten in het bios scherm???

Edited by buffalobitch, 26 February 2007 - 08:26 AM.


#72
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Niet dat ik weet, aangezien het altijd met mijn settings gewerkt heeft.

#73
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Ben nu een andere versie aan het downloaden, we zien wel hoe het gaat dan...

#74
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Het begint hier hopeloos te worden.
Heb dus die andere versie van 10.4.8 geinstalleerd, en zelfde probleem nog altijd.
Installatie lukt, maar dan bij het booten gewoon een plat streepje dat staat te blinken...

Hoe staan je harde schijven in het bios?
Als AHCI of als gewoon IDE?
Bij power: heb je daar ACPI APIC support enabled of disabled??

Ik heb de indruk dat die door die sse3 aan te vinken het booten nie gaat.
Met de 10.4.6 kon ik wel booten enzo zonder iets aan te vinken...

#75
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Zonder SSE3 instructieset boot-hij-niet.

En m'n HDD's zijn 2 SATA schijven.
ACPI heeft hier verder niks mee te maken.

Ik weet zeker dat je meer info hebt dan alleen een blinking streepje..

Boot eens met -v

#76
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
ik kan volledig niets intypen.
Het commando streepje staat er, maar ik kan niets invoeren.

Bij de pre installatie deed hij ook wat rare dingen, kzal der eens een foto van trekken.
Er kwam ook geen grijs scherm met apple logo op, terwijl ik dat bij de vorige versies altijd had

#77
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Ok als ik via de dvd boot en dan F8 druk, kan ik die -v indrukken, maar dan start hij gewoon de installatie.
Als ik in disk utility, disk ehbo doet vind hij geen errors...

#78
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Uhm nee niet de DVD booten, maar je Mac OS partitie..
Daar gaat het toch mis mee ?

Edited by Kaspers, 28 February 2007 - 07:09 AM.


#79
buffalobitch

buffalobitch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
als ik mac partitie boot heb ik enkel dat streepje en kan ik dus niets invoeren...

#80
Kaspers

Kaspers

    Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
  • Gender:Male
  • Location:the Netherlands
Al op F8 gedrukt ?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy