Jump to content

Official : koolkal 10.4.10 intel combo sse2 & sse3 V2


  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#1
chival4ry

chival4ry

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
Hi, all. First of all, I thank koolkal for his nice work! :)

--------------
Details for koolkal 10.4.10 intel combo sse2 & sse3 V2 ( Demonoid )
Created by koolkal 22 hours ago (2007-07-15)

UPDATE koolkal 10.4.10 intel combo sse2 & sse3 V2

choose kernel 8.10.1 sse3 intel hpet or kernel 8.9.1 sse2&sse3 (universal) !!!

INTEL SSE3 HPET only & SSE2,SSE3 (universal)!!!!

i haven't test it on AMD because i haven"t AMD pc for test !!!

automatic backup of extenstions folder in /backup/extensions/
automatic backup of kernel in /old
automatic repair befor & after!

original 10.4.10 apple combo + various patch :

jmicron/ ioata enhanced/+ich8 sata support/ gma 900 & 950 patch inclu/ ac97/ionetworking + 10.4.4 login window from jas! nvidia and ati drivers/
azalia sound drivers /ntfs read write support/ wifi and ethernet support!

i added some drivers packages from uphuck dvd 1.3 !

all in one!!! installer

designed for 945 mobo should workin for other!

thx to jas semthex netkas myzar uphuck and all the other!!!

use it at your own risk!!
and post your comments!

UPDATE YOUR TRACKER

install apple smbios fixe from netkas!

good luck!!!

Size: 319.70 MB
------------------


BTW, after rebooting,
I look at
" panic (cpu0 caller 0x003AB83F) : Unable to find driver this platform : "ACPI". "
and "4-languages(You need to restart your computer. ~~)

-My system : 2.4c(sse2), nvidia 5600, 1024 ram, asus p4p 800

I was using 10.4.8.
( Jas 10.4.6 iso + Some Mac OS X 10.4.8 Combo Update (Intel)[Pacifist] + JaS.10.4.8.Intel.SSE2.SemtheX.Beta9.dmg +Titan.kext(2006-11-4) ) ( http://forum.insanel...showtopic=36480 )

- My choice : default(no kernel 8.10.1 sse3 intel hpet) + kernel 8.9.1 sse2&sse3 (universal) + ntfs read write support

Can you help me?

----------------



----------------- [ Additional Info and Experience : 2007-07-17] ------------------


Although I succeeded in this work without koolkal 10.4.10 intel combo sse2 & sse3 V2,
I got good knowledges thanks to this koolkal` patch.

Above all, see sources, please, and this post was mostly wiritten for sse2.

After trying Titan.kext, GeForce*, NVDA* on 10.4.6jas, I didn`t have additional works,
but CI & QE appeared and appear on 10.4.8 & 10.4.9 & 10.4.10.


-----
[1] 10.4.6 to 10.4.8 ( nylock10 )
[ source : http://forum.insanel...showtopic=36480 ]

( Jas 10.4.6 iso + Some Mac OS X 10.4.8 Combo Update (Intel)[Pacifist]
+ JaS.10.4.8.Intel.SSE2.SemtheX.Beta9.dmg +Titan.kext(2006-11-4) )


-----
[2] 10.4.8 to 10.4.9 ( Ahmad Moawya )
[ source : http://forum.insanel...showtopic=45283 ]

(1) /system/library/coreservices/loginwindow.app (replacing)
(2) /system/library/extensions/AppleSMBIOS.kext (replacing)
(3) /system/library/extensions/AppleACPIplatform.kext (replacing)
(4) /system/library/extensions/AppleAPIC.kext (replacing)
(5) /system/library/extensions/IOATAFamily.kext (replacing)

(6) /system/library/extensions/system.kext (no replacing because of a new mach_kernel.070506[8.9.1])

(7) /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext (removing because of 2.4c[no dual core - me])


-----
[3] 10.4.9 to 10.4.10 ( josh256 )
[ source : http://forum.insanel...showtopic=54678 ]

(1) /System/Library/CoreServices/loginwindow.app (# cp -R)

(2) /System/Library/Extensions/AppleACPIplatform.kext (# cp -R)
(3) /System/Library/Extensions/AppleSMBIOS.kext (# cp -R)

(4) /System/Library/Extensions/AppleAPIC.kext (# cp -R)
(5) /System/Library/Extensions/AppleCPUThermo.kext (# cp -R)
(6) /System/Library/Extensions/AppleThermal.kext (# cp -R)
(7) /System/Library/Extensions/IOATAFamily.kext (# cp -R)
(8) /System/Library/Extensions/System.kext (# cp -R)

(9) /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext (# rm -R)


( I applied (1) ~ (9), btw, if there are unnecessary kext works, let me know, please. )
( After this 10.4.10 work, and then, after rebooting 2 times, could see Desktop. )


-----
[4] the latest AppleSMBios.kext (netkas site : Google Search)

by netkas @ 11.07.2007 13:53 CEST
Few days ago I started work on new AppleSMBIOS.kext
What fixed:
- loginwindow crash, and no more need to patch loginwindow (as I previously made)
- System Profiler work fine, without any patches.
- CS3 works
- CPU speed reading fixed (for loginwindow)
updated
- boot rom version identidy added to profiler output
known issues
Information abour memory banks reads wrong, but who cares ? ;)


-----
[5] System Profiler Problem Solution

[ source : http://forum.insanel...showtopic=55525 ]


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Thanks, Jas, nylock10, Ahmad Moawya, josh256, koolkal...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Attached Files



#2
kaly

kaly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
hi ! have you deselect 8.10.1 kernel at the install?


sorry i haven't seen attached thumbnail !

what's your chipset ??? you can try to restore your AppleACPIPlatform.kext from /backup/extensions/

#3
sdsbgdfsjm

sdsbgdfsjm

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
你们说什么呢,我想知道中文的 ,谁能翻译一下成Chinese啊?

#4
chival4ry

chival4ry

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
- sdsbgdfsjm : I don`t know Chinese. ^^;


- kaly, thanks.


[ After booting ]

- [Normal mode]
" panic (cpu0 caller 0x003AB83F) : Unable to find driver this platform : "ACPI". "
and "4-languages(You need to restart your computer. ~~)"

- [boot: -s]( I can`t use Commands) or [boot: -v -f] : panic (cpu0 caller 0x003AB83F)


[ After replacing and removing 3 kexts in MacDrive7.2 on xp ]

- Replacing : AppleACPIPlatform.kext, NVDANV30Hal.kext(me-nvidia 5600)
- Removing : Titan.kext

(1) [Normal mode] : "4-languages(You need to restart your computer. ~~)"
(2) [boot: -s] : good (I can use Commands.)
(3) [boot: -v -f] : localhost configd[52]: No Airport Driver found.
(4) [boot: -x] : "4-languages(You need to restart your computer. ~~)" + localhost configd[52]: No Airport Driver found.


[ After replacing /backup/Extensions on single mode[boot: -s] ]

(1) [Normal mode] : "4-languages(You need to restart your computer. ~~)"
(2) [boot: -s] : good (I can use Commands.)
(3) [boot: -v -f] : localhost configd[51]: No Airport Driver found.
(4) [boot: -v -f -x] : localhost configd[44]: No Airport Driver found.



I would like to learn your experiences.

#5
someguy360

someguy360

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Location:Adelaide, Australia
is it intel only.

#6
nicknowsky

nicknowsky

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
note* for SiS disable USB in BIOS

#7
Detosx

Detosx

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 924 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
Everything seemed to be going when but I get kernel panic in the final stage of bootup. I can boot into safe mode. I have a HP DV6205US laptop

The full spec is listed here:-

http://reviews.cnet....7-32328474.html

Any suggestions welcome :)

#8
kaly

kaly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
hi try to restore your apple acpi kext from back up !

#9
duncanidaho

duncanidaho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Caution: This update borked my 10.4.9 setup.

When I first installed it, all I got was the blue screen.

In Single User Mode I then reinstalled my old ATI drivers (1950XT), and was able to boot into the GUI. I then reinstalled JCool's patch, rebooted, and it worked. I updated my audio drivers too, and upon rebooting, it worked. 10.4.10! iTunes recognized my iPhone! Sweet.

Then I needed to reboot into Vista for some reason, and upon rebooting into 10.4.10, it stopped working. Got to the blue screen and no further, just like in the initial koolkal installation.

So I attempted to reinstall the old ATI drivers again (it worked last time, right?) and wasn't able to. Somehow something got really screwed up and the hard drive was locked in read-only mode. I tried to fsck but unfortunately no go. Not sure what to do next other than weep my way back to 10.4.9.

#10
Detosx

Detosx

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 924 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
Thank you for that Kaly! I'm not sure I went about this the right way but for others and my own peace of mind, perhaps you could comment on what I did here. :D

I went into the backup folder (via Vista and macdrive) and copied my old acpicputhrottle. I then went to my extensions folder and moved the acpicputhrottle folder from there to another drive, then pasted my old backup acpicputhrottle into said extensions folder. I then booted os x into safe mode and repaired disk permissions, then rebooted os x and -

I got a message after bootup saying '/System/Library/Exensions CPICPUThrottle.kex' was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

I remembered that a moth ago I had installed DCPUManager. I went to my Applications folder and ran the script RemoveACPICPUThrottle.command. Having done that, I took the backup of the newer acpicputhrottle, put it in the extensions folder, verified disk permissions and rebooted. The reboot was a little slow and things slow to appear on screen - but no error messages. Reboot was faster the next time, though things are still a bit slower to appear on the screen.

Did I do right?

About this mac shows 10.4.10, the correct processor and memory. Nice!


EDIT The laptop feels quite hot, more so than usual. A moth ago I updated the bios and noticed the fan was working a lot harder, which is why I then downloaded DCPUManager.

#11
BaselineAce

BaselineAce

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 256 posts
  • Gender:Male
  • Location:New York
ACPI error.... Trying to restore my AppleACPIPlatform.kext now...

#12
Macnoobz

Macnoobz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Location:Stinkgapore
i have a total failure updates using this koolkal 10.4.10 intel combo
after updates completed & a reboot.......got a kernel panic :wacko: ;)

i installed with "Kernel 8.9.1_kernel_SSe2/3_Universal" selection.

My Current Kernel:
System Version: Mac OS X 10.4.8 (8L2127)
Kernel Version: Darwin 8.8.1


any idea? :(

TIA

#13
EddieR

EddieR

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA-New York
Same here system repeatedly try to boot, finally gave up and just restored my system back to windows Vista...maybe the next UpHuck Release will be a better one for my computer...

#14
Macnoobz

Macnoobz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Location:Stinkgapore

Same here system repeatedly try to boot, finally gave up and just restored my system back to windows Vista...maybe the next UpHuck Release will be a better one for my computer...



quick check, how do i restore back to old config / kernel when in kernel panic mode?
i cant get into the terminal or safe mode after pressing my pc case reset button.

#15
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,885 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
I didnt have irc and demoind access.

Can somebody mail me (zipped) newest 10.4.10 kernel (i have SSE3 Intel CPU)

Thanks

amichalakATneuearbeit.de

#16
kamikaze

kamikaze

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 218 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, FR
Upgraded my uphuck 1.3 system (10.4.9) on my B130 (sse2/gma900).

Got a problem with ACPI, kernel panic... haven't looked into it yet

#17
arjeab

arjeab

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi,

After installed koolkal combo update v2. from jas 10.4.8 on Benq Notebook R55 series (intel chipset + 945 graphics)

very successful, and special thing a wifi card atheros AR5006EG (device id 0x168c, 0x100) which never work before, now working right after first restart,

a wifi signal (fan shape) appear on a menu bar and can connect to open access point (no wifi wep password)

Thanks to koolkal!

#18
vin

vin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

quick check, how do i restore back to old config / kernel when in kernel panic mode?
i cant get into the terminal or safe mode after pressing my pc case reset button.

For me, i used transmac (software for windose that can read/write HFS+) and replace the old kernel back. Usually for kernel, don't need repair permission, at least it works for me. If you encounter error msg like permission invalid. Then you boot your osx86 dvd and go diskutility to repair permission. Btw, you can use macdrive as well. I prefer transmac instead :)

#19
Dr. C

Dr. C

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts

Upgraded my uphuck 1.3 system (10.4.9) on my B130 (sse2/gma900).

Got a problem with ACPI, kernel panic... haven't looked into it yet

Kamikaze, I have the same system... Dell Inspiron 1300 (European name I guess) with 10.4.8 installed, working almost perfectly (no sleep, minor issues). I am planing to update to 10.4.10 too, so please post your progress here, I`m very interested!

Dr. C

#20
kamikaze

kamikaze

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 218 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, FR
My progress... well it's actually very simple : DO NOT UPGRADE to 10.4.10

uphuck 10.4.9 works great on a 1300. 10.4.10 gives little unless you need 2 sync with an iphone.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy