Jump to content

No Wake From Sleep - Discussion / Fixes thread


  • Please log in to reply
219 replies to this topic

#181
shila

shila

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
I also would like to get a new download link!

thanks
shila

Yeah, the link is dead. Could someone upload it somewhere else?

Thanks a lot.



#182
iron

iron

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
Ok, boys and girls,

After pestering poor Paulicat ( sorry to such a pain :P ), he uploaded that smbios for me. So here it goes for the rest of you guys that need the file.

Thanks goes to Paulicat of course and for his tireless work and to all the other devs out there!

http://www.megaupload.com/?d=9NJQQC8A

#183
GeekMan

GeekMan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
It seems that this is really the one issue that the OSX86 community is having quite the tangle with.

I'm currently working with 10.4.10, updated from the JaS install. My hardware is an HP Pavilion with a P5LP-LE motherboard. After much tweaking, absolutely everything is working except that elusive Hackint0sh feature: sleep. Here are my results:

Sleep seems to work correctly at first. All the moving hardware shuts down and the power light changes to amber.

- With the 8.8.1 kernel, and using an NVidia card, the system seems to wake, but the display never comes back on and the system doesn't respond to keyboard commands.

- With the 8.8.1 kernel, using the built-in Intel g950, the system wakes, but the display shows a BIOS-test message from the intel graphics adapter. The UI is inaccessible.

- Better results occur with the experimental 8.10.1 kernel. The display wakes, but the loginwindow is not accessible for some reason. A spinning compass over the desktop color as if the system were shutting down. Also, with the 8.10.1 I don't seem to be able to mount disk images for some reason.

I hope that the brains of this community can put their heads together to solve this one! I for one would be grateful. :thumbsup_anim:

#184
munky

munky

    Agent of Evolution

  • Retired
  • 2,901 posts
  • Location:The Land of Hairy-Arsed Highlanders
dont suppose PC-EFI helps the situation at all does it? ive not had time to test it yet.

#185
pilsator

pilsator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts

dont suppose PC-EFI helps the situation at all does it? ive not had time to test it yet.


No success here with sleep. See my post (#802) in another thread.

cheers, pilsator

#186
phvrc2nt

phvrc2nt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
I know this "sleep" problem has been haunting osx86 awake... but one thing i noticed...

I'm using version 10.4.6 and sleep works fine. i tried 10.4.10 and every version after 4.6 and nothing seems to work. something must be right with the 10.4.6 kernel that just cant seem to correct itself afterwards...

I might be wrong though...

my2cents...

#187
i_am...me

i_am...me

    Macbook Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 481 posts

dont suppose PC-EFI helps the situation at all does it? ive not had time to test it yet.

It kind does. mine will work if i boot with -f -v, no other combo i tried just -f and it didnt work.

#188
pilsator

pilsator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts

It kind does. mine will work if i boot with -f -v, no other combo i tried just -f and it didnt work.


Just booted with -f -v. That didn't have any effect on the sleep abilities of my board with 10.5.1.

#189
i_am...me

i_am...me

    Macbook Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 481 posts

Just booted with -f -v. That didn't have any effect on the sleep abilities of my board with 10.5.1.

i dunno what it is, i think it might be the vanilla ACPIPlatform.kext im using

#190
pilsator

pilsator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts
Success!
Sleep seems to work at last on my machine.
See my post #43 here.

#191
bill2

bill2

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I've noticed the same thing that sleep only has ever worked properly with 10.4.6 and after that it has never worked correctly, again.



#192
pilsator

pilsator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts
Motherboard support is improving. That seems to be important for sleep (my theory). Kalyway also announced ICHX-support for his 10.5.1-DVD.

#193
NecronoiD

NecronoiD

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
What about ICH6 laptops like mine? I've tried with ich7 10.4.9 upuhck driver with no success

#194
failo

failo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
I`m running 10.4.7 JaS with Gwan Update to 10.4.8 and Semtex kernel 8.8.1 sleep don`t work. All the hardware goes to sleep + the monitor too. At wake the system doesn`t wake but reboots. I have an Nvidia graphics 7300GT running with Natit 0.2 dual. I hadn`t applyed SMBios and PowerManagement kexts, do these kext have something to do with sleep function? I had X800 in my system the sleep didn`t work as well, but i got black screen! My config are Pentium D930, mobo P5LD2, IDE boot-drive + one SATA in AHCI mode, graphics 7300GT with 256MB. Please can somebody help me? Maybe changing the kernel will help, but please post some comands to install and to backup the old one in case something goes wrong!
Does sleep work with EFI? Can I get EFI with Pentium D?

Cheers!!!

#195
yangj08

yangj08

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
My laptop's a Panasonic T5 with 512MB RAM, 60GB HDD and 1.2GHz Core Solo. I first installed with JaS 10.4.8 where I had the same problem as described in the OP. Then I used the koolkal updater to update my system to 10.4.10. Sleep worked normally then, except for a little quirk- I had to use the power switch to put it in sleep but it woke when I opened the lid. Then I had problems and reinstalled with XxX 10.4.11 with vanilla kernel and EFI. Now it'll go to sleep, but it won't even respond anymore. I have to pull out the battery to reboot it. Any help here?

#196
OsXsO

OsXsO

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • Location:Spain
hi

here is my experience with wake from sleep..

i finally isolated my problem waking up from sleep. My system goes into sleep without any problem but by waking up the screen returns but i have no mouse curser and system seems to be frozen..

so i find out that something similiar happens when i reactivate my airport (atheros 5005) after turning it off due systempreference or finderbar.

so i checked if i desactivate my airport first and then i go into sleep my system wakes up perfectly...
i remember that my airport switch on and off problem started ca 10.4.8 "it was an seperate airport update"
same happens to tiger and leo with the new io80211family.kext. as my airport is fully funcitional i did not value this small "bug" until now.

so thats the reason why sleep is not working for me...

cheers

#197
ranova

ranova

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
Doesn't seem much has changed, using 10.5.2, sleep still appears to wake up but the screen is frozen. :wacko:

#198
themacmeister

themacmeister

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 292 posts
I have had limited success on my 845GL chipset with S1 set in BIOS (using iAtkos 10.5.1). Custom Universal NON-SPEEDSTEP sleep kernel 9.2.0 from ToH on IRC. Custom SMBIOS.kext caused no wakeup - blue desktop with disk activity, but nothing else.

Standard SMBIOS from install, gives success 90% of the time - sometimes the harddrive clicks incessantly while asleep, which causes me great concern. The other times, it is a clean sleep (my external 500GB MyBook complains about being ejected uncleanly, but then remounts flawlessly). It all seems to work with S1, NOT WITH S3.

This is the first time in 2 years this machine has SLEPT with OSX86!!!

#199
muitommy

muitommy

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 737 posts
  • Interests:Piano x Mac OS X
i once got sleep working in my leopard too (10.5.2) , the exact same setup below ...
but once i did a fresh install, the sleep ability of my machine is gone ...

could anyone who can sleep (S3) kindly post up their version of following kexts
- AppleACPIPlatform.kext
- AppleSMBIOS.kext
- Kernel (type: "uname -a" in terminal and post up the result)
- EFI or not
- EFI-String or not

p.s. //Leopard user plz!

thanks, i hope i can figured this out ...

#200
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,028 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
I made a comparison of Apple sources IOPCIFamily and IOGraphicsFamily of Tigers and Leo versions. The main difference in sleep support!
May be other kexts.
So you can't improve sleep support in Tiger without rewriting ALL drivers. :)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy