Jump to content

6600GT + natit 0.0.2... what's wrong?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
kuntz

kuntz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
hi guys,
i need to find a solution for my 6600gt Galaxy (512MB).
I installed natit 0.0.2 (only the kext in /extensions/ and desktop is now @1280x1024. This is good but i can't play any video files.
- DvdPlayer crashes at startup with this error message "A valid videodevice could not be found for playback [-70017]"
- VLC don't play any file

someone can help me?

GeForce 6600 GT:

Chipset Model: GeForce 6600 GT
Type: Display
Bus: PCIe
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0140
Revision ID: 0x00a2
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1280 x 1024 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Not Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported
Display:
Status: No display connected


Edited by kuntz, 13 February 2007 - 09:00 PM.


#2
John Burton

John Burton

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
The Proble ist that you dont have QE/ci support for the card and the videoplayer need this features ... 512mb Graphik Cards from NVidia are a problem because the driver Titan/Natit dont run with them on this time :o

(i have a 7950GT with 512 mb and cant use it .... )

Greetings
John Burton

#3
kuntz

kuntz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

GeForce 6600 GT:

Chipset Model: GeForce 6600 GT
Type: Display
Bus: PCIe
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0140
Revision ID: 0x00a2
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1280 x 1024 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Not Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported
Display:
Status: No display connected


now i'm trying with another graphic card by my frind...but with natit v0.02 i can't get QE/CI... someone can help me to understand wath i need to do??

Thank you!

#4
mayormario

mayormario

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Natit works for me:

nVidia GeForce 6600:
Modelo de chipset: nVidia GeForce 6600
Tipo: Pantalla
Bus: PCIe
VRAM (total): 512 MB
Fabricante: NVIDIA (0x10de)
ID del dispositivo: 0x0141
ID de la revisin: 0x00a2
Pantallas:
Pantalla:
Estado: No hay ninguna pantalla conectada
SyncMaster:
Resolucin: 1280 x 1024 @ 75 Hz
Profundidad: Color de 32 bits
Core Image: Compatible
Pantalla principal: S
Duplicado: Desactivado
En lnea: S
Quartz Extreme: Compatible

...but recognizes 2 displays (i had only one and the card has only one connector, VGA). when i power on the pc, the monitor fades in and out, need to restart an everything works fine. that happens every day. the first time i see the monitor fades in and out, but when restarted everything works. any subsequent restart works fine.

I dropped natit.kext into .../Extensions, repair permissions, etc....





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy