Jump to content

Nearly there - Inspiron 9400 / Ati X1400


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
topbanana

topbanana

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hi guys

I'm so so close with this, I think I just need a little help to jump the final hurdle.

1. I loaded 10.4.8 onto my Inspiron 9400
2. I installed the latest Semthex kernel
3. I ran the universal Natit installer (after I figured out the zip extension was missing!)
4. In the extension config file, I edited the X1300 sections's PCI ID to that of my X1400.
5. I hardcoded the resolution in the Boot.plist file to 1920x1200x32
6. I rebooted.

I was certain that i'd cracked it when I saw the Apple logo and spinny wheel - it was definitely running at the correct resolution. Unfortuantely once the shell loaded everything went black! Even in safe mode it appears to be running in 1920x1200, so I know I'm nearly there.

:thumbsup_anim:

Any ideas?

#2
Bandes

Bandes

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male

Hi guys

I'm so so close with this, I think I just need a little help to jump the final hurdle.

1. I loaded 10.4.8 onto my Inspiron 9400
2. I installed the latest Semthex kernel
3. I ran the universal Natit installer (after I figured out the zip extension was missing!)
4. In the extension config file, I edited the X1300 sections's PCI ID to that of my X1400.
5. I hardcoded the resolution in the Boot.plist file to 1920x1200x32
6. I rebooted.

I was certain that i'd cracked it when I saw the Apple logo and spinny wheel - it was definitely running at the correct resolution. Unfortuantely once the shell loaded everything went black! Even in safe mode it appears to be running in 1920x1200, so I know I'm nearly there.

:angel:

Any ideas?


I would suggest you to remove Natit.
If 1920x1200x32 is a VESA 3 mode, than you might have luck, and it could work without Natit. Thats why you see the text screen on that res.
By the way, I am sorry to dissapoint you, but it would be quite a big thing if Natit would bring 1920x1200 res on X1400. I ve spent days with Natit. Then finally it came out, it will probably never work cause there is no ATI X1300/X1400 driver for Mac which detects LCD displays. And there might wont be ever one :(
We re fcked with these Ati cards on lappies. {censored} :(

Edited by Bandes, 05 February 2007 - 08:57 PM.


#3
cosmo1t

cosmo1t

    InsanelyMac Protégé

  • Developers
  • 98 posts
  • Gender:Male
i had an x1400 in the 9400, and couldn't get it to work, so i tossed it, and got the geforce go 7900 gs.
it works on the correct resolution w/ all the good graphics.. get that, load nvidiaEFI
and load mifkis kernel, and you get full graphics and sleep


the STAC9200 is almost working 100%, so my laptop is now full hackintosh..
:angel:





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy