Jump to content

LaptopDisplay


  • Please log in to reply
428 replies to this topic

#381
lsc

lsc

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Sony Sz16 CP_C,(Go7400) Test:

EDID INfO:

Monitor
Windows description......... Generic PnP Monitor
Manufacturer description.... Nvidia Default Flat Panel
Manufacturer................ MS_
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Plug and Play ID............ MS_0040
Serial number............... n/a
EDID data source............ Registry (stored)
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Manufacture date............ 2002, ISO week 45
EDID revision............... 1.3
Display type and signal..... Digital
Sync input support.......... n/a
Screen size................. 320 x 200 mm (~16")
Power management............ Standby, Suspend, Active off/sleep

Color characteristics
Display gamma............... 1.00
Red chromaticity............ Rx 0.600 - Ry 0.342
Green chromaticity.......... Gx 0.295 - Gy 0.570
Blue chromaticity........... Bx 0.147 - By 0.111
White point (default)....... Wx 0.313 - Wy 0.328

Timing characteristics
VESA GTF support............ Not supported
Horizontal scan range....... 29-50kHz
Vertical scan range......... 0-60Hz
Video bandwidth............. 90MHz
Extension blocks............ n/a
Timing recommendation #1.... 1280x800 at 60Hz
Modeline................ "1280x800" 83.500 1280 1352 1480 1680 800 803 809 831 -hsync -vsync

Standard timings supported
n/a

Raw EDID base
00: 00 FF FF FF FF FF FF 00 36 7F 40 00 00 00 00 00
10: 2D 0C 01 03 80 20 14 00 EA A8 E0 99 57 4B 92 25
20: 1C 50 54 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01
30: 01 01 01 01 01 01 9E 20 00 90 51 20 1F 30 48 80
40: 36 00 42 C9 10 00 00 18 00 00 00 FC 00 4E 76 69
50: 64 69 61 20 44 65 66 61 75 6C 00 00 00 FC 00 74
60: 20 46 6C 61 74 20 50 61 6E 65 6C 00 00 00 00 FD
70: 00 00 3C 1D 32 09 00 00 20 20 20 20 20 00 00 8D

Display adapter
Adapter description......... NVIDIA GeForce Go 7400 (Microsoft Corporation - WDDM)
Adapter device ID........... 0x01D810DE
Display settings............ 1280x800, 32bpp

User/computer information
Registered user name........ lsc
Registered organization..... e
Network user name........... lsc
Network computer name....... LSC-PC
Windows version ............ Windows 2000
Windows build .............. 6.00.6000
Installation date .......... 10/28/2007 12:00:00 PM

And Now intenal display still black.

Attached Files



#382
romanosgr

romanosgr

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Athens
can i have mirror with this?

#383
SuBDivisions

SuBDivisions

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Ok i have a sony vaio laptop with a Geforce 6200 Go in it and i get the External Display working Perfectly with all that QI crapola whatever it is working, full accelerations.. using that Geforce Installer pack i found in the forums... But I can not get the laptop display to work at all using the laptipdisplay.kext and NvidiaEFI. I even tried the paperclip thingy to no avail..

I get the white screen, plug in my enternal dell 20" monitor and it works perfectly..

Any further on this? Can i help in any way?

#384
zillion42

zillion42

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hi,

I read the whole thread (took a night and a morning)... I feel kind of :o for reading eveyones detailed error descriptions and trying to extract some usefullness for my own problem...

First of all a couple of questions:

1. I read a couple of times to remove all AppleDrivers... Whats their names and where are they ?
2. How can I make an ioreg while booted with a white fading, strange colour displaying internal LCD ?

As far as I can think, I tried nearly everything mentioned here except the removing of AppleDrivers and putting the EDID inside Natit's Info.plist. I couldn't find where I should put it inside the Natit's Info.plist, there was no vendor child and no EDID,LVDS silbling to find ?
Instead I put the full EDID data inside Titans Info.plist under EDID0 and EDID1. Doing that is quite interesting because that's how I found out that, first my EDID data seems to be correct and second that my internal is EDID1, whereas my external is EDID0. When I put it for EDID0 it set my external monitor to 1920x1200 and called it ColorLCD, when I put it for EDID1 it tries it for my internal I guess, but I only see white fading. I have a toshiba internal display with 1920x1200... MonInfo gives me "TOSHIBA Internal Panel" and "DisplayVendorID-51f3" results from DisplayUtility. I also put my EDID block into the "DisplayProductID-508d" from DisplayUtility.

Anyway, none of it got my internal Toshiba Panel working. I keep on seeing the strangest white fading combined with black and blue blocks burning out previous contrasts... It's nearly like a screensaver, or a scare: "Ohh god, I ****** my Laptop Display !!", anyway it doesn't work...

If anyone can give me instructions on how to make ioreg without seeing anything and which the apple drivers are, I'd be helped a little...

thanks.

Edit: Added internal Toshiba Panel EDID data from MonInfo...

Attached Files



#385
-Q- Master

-Q- Master

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
How did you make your card work ? I have a GeForce Go 7300 and I installed Natit but its not working should I install Laptop Display ?

Why so many similar packages ? I'm a bit confused.


Oh my god!!! The long standing problem is gone!!!!!!! What I did was load BOTH Natit Uni 1.0 & latest NVidiaEFI. Thanks alot np_ !!!!!



#386
HackBook Pro

HackBook Pro

    Web Developer & MLP:FiM Fan

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 219 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Interests:Ponies

ok here is for test LaptopDisplay.kext

it "should" work on any laptop nevermind what video card is

if work you should see class "LaptopPanelA" attached to "IOPanelDevice" in root device tree ( under IOACPIPlatformExpert )

also there should be IOBackLightDisplay class set for current display not "IODisplay" !

So what exactly does this do? Will it enable my laptop's backlight (so I can change the brightness) in OS X?

P.S. Will this even work w/ my laptop (stats in sig)?

#387
captainLoknar

captainLoknar

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Thailand
Good effort, but..


ok, I tried this kext at my own risk and I couldnt boot anymore. Yes, I'm no expert.


Description:
Acer Aspire 5540 (ATI X1300)
-I installed 10.4.9 with X1300 driver
-The LCD panel did not work, then I always used external LCD and tried many drivers (not callisto)
-upgraded to 10.4.10 and 10.4.11
-I saw this thread and I copied the laptopdisplay kext. After this I could not boot or repair the video driver - it always crashed before the gray apple. (I dont know how to prevent the kext from loading. Its probably because I didnt have a callisto driver.. but how should I have known?

Now im using Callisto and I can use Panel or External but not both, and retricted to 1024x resolution (native of my panel should be 1200x800)

Well this is my story!

#388
keplenk

keplenk

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
hi all,

Will this step work with Leopard 10.5.1? I can see that this thread started a long time ago (even before Leopard was released), will this work?

Thank you very much.

EDIT: What I meant about "will this work?" is the Laptopdisplay.kext made by np_ (by the way, thanks and great work!) to work with Leopard =)

I read almost all of the previous posts and I must say I was confused (Im a noob) =(

I have a working Natit.kext from Paulicat (I have GMAX3100) but When I install it, I have to install Switchresx or DisplayConfigX just to get 1280x800 resolution.

I was hoping that if I use a modified Natit.kext with my EDID inside, I dont have to intsall SwitchResX or DisplayConfigX anymore.

I got my EDID information using Windows OS and DumpEDID. But I dont know where to start.

I dont know if the LaptopDisplay.kext by np_ is still needed or not. If not, where do I put the EDID in Natit?

I guess what im trying to say, If this will work in Leopard, what is the easiest step by step guide.

THank you very much.

#389
J. Weggemans

J. Weggemans

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I have a IBM T40 with a Ati Mobility Radeon 7500 32MB.

I've tried several install cd's.

ToH RC2 - Install disc boots but booting ends just before going into graphic install mode.

JaS 10.4.9 - Installation succeeded, but system halts with a black screen, in safe mode white striped screen.

Will this laptop kext do the trick for me?
What do I need to do to install it?
What will I need to do to install ToH RC2? Prepatch the DVD?

Thanks!

#390
pop_aka_kiki

pop_aka_kiki

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Any one Help!

I use Sony Vaio Sz14sp that use GeforceGo7400 and My display on laptop is not work.
I use Nviject0.2.0 the make it work with external display.
Is it possible to make this one work with my computer?

I read and try on my com and it still not work. (because I don't Understand :( :unsure: )

Oh! I use Leopard 10.5.1 From Kalyway disk

Another question. My Laptop have other Display that is intel945 but when I use it. It can display on my laptop screen but It display only 1024x768 that is not full screen. My full screen is 1280x800. It is possible to make it full. Thanks

Other question did I do something wrong when I copy to library\extentions\ directory It show up that It not proper install please contact vender something like this

I don't know how to do then I attach the EDID that I do from monitorinfo but I dont know how to do next :)

Attached Files



#391
amity

amity

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
This project appears to have been quiet for some time. np_ indicated his updates would appear over at the macvidia forum, however the domain is no longer valid and therefor the forum is unreachable.

does anyone have any information about laptopdisplay.kext or the macvidia team?

-a

#392
s3mt3x

s3mt3x

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male

ok here is new app "DisplayUtility"

unzip anywhere you like

start it

copy your EDID first block ( look like 00 FF FF FF FF FF FF 00 4C A3 55 31 00 00 00 00 ) ( spaces will be removed)

paste to DisplayUtility EDID: line

push "parse button"

and then "create button"

you should have now folder with name "DisplayVendorID-"(ur vendor 4 chars hex ) and file inside called "DisplayProductID-(your display product hex 4 char ) in same place "DisplayUtility.app" is located

copy that folder with file inside to location /System/Library/Displays/Overrides/

repair permission's
next need is new version of LaptopDisplay.kext , i will post when i have it working and tested

thanks

np_



i've done that above..
But it doesn't get my vga info :

DisplayVendorId : None
DisplayProductId : None

So, on my folder doesn't have any EDID at all

I;ve try many ways, with natit, the gmax3100 provide by iATKOS DVD and Kaly, it doesn't work at all
Always got bad video, restarting on login ,..crash on normal mode etc..:censored2:


My Laptop : Toshiba Portege M600-E311
Intel GMAX3100 <--- Must login with -x option, i never can get my normal mode boot :)
Intel HDA Soundcard <--Once i get my normal boot, i think i can handle it with taruga's stuff
Ethernet Realtek 8169 <-- OTB
Wifi Intel Wireless 3945 <--Still wating for the package done..

Thx,

#393
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,067 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
The LaptopDisplay is successfully loaded for me but do nothing.
Is there any programmer here wants to revive the project? I have some informations to discuss.

Useful keys

// display property keys

#define kIODisplayEDIDKey "IODisplayEDID"
#define kIODisplayLocationKey "IODisplayLocation" // CFString
#define kIODisplayConnectFlagsKey "IODisplayConnectFlags" // CFNumber
#define kIODisplayHasBacklightKey "IODisplayHasBacklight" // CFBoolean
#define kIODisplayIsDigitalKey "IODisplayIsDigital" // CFBoolean
#define kDisplayBundleKey "DisplayBundle"

#define kAppleDisplayTypeKey "AppleDisplayType"
#define kAppleSenseKey "AppleSense"



#394
rapidshare

rapidshare

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Hy to all! I have read all post in this world about mobility radeon x1600 but i havent found a simple guide for stupid guy like me! This is my edid from phoenix on windows xp:

EDID BYTES:
0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F
------------------------------------------------
00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 04 89 30 88 65 1F 00 00
10 | 33 0A 01 03 68 20 18 7D E8 06 92 A0 57 4F 97 26
20 | 10 48 4F 25 4A 00 31 59 45 59 81 80 61 59 01 01
30 | 01 01 01 01 01 01 D6 09 80 90 20 E0 1D 10 10 60
40 | A2 00 00 00 00 08 08 1E 00 00 00 FD 00 32 A0 1E
50 | 46 FF 00 0A 20 20 20 20 20 20 00 00 00 FF 00 30
60 | 35 31 48 30 31 31 30 38 30 33 37 0A 00 00 00 FC
70 | 00 41 44 49 20 4D 37 30 30 0A 20 20 20 20 00 30

And this is Mac Info:
Bus: PCIe
Larghezza Lane PCIe: x16
VRAM (totale): 128 MB
Fornitore: ATI (0x1002)
ID dispositivo: 0x71c5
ID revisione: 0x0000
Monitor:
不明のディスプレイ:
Risoluzione: 1024 x 768
ProfonditÓ: Colore 32-bit
Core Image: Hardware accelerato
Monitor principale: Sý
Mirror: Spento
Online: Sý
Quartz Extreme: Supportata



Anyone can made simple guide, step by step, for me? I don't have plist editor. Thanks and sorry for disturb. Bye bye from italy.

#395
humru

humru

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
my laptop asus f3sc
whic for me?

#396
Adnan Khan

Adnan Khan

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Gender:Male
Wow this seems to be interesting, i'm going to try it later and put my success or failure story :thumbsup_anim:

#397
ADoNuT333

ADoNuT333

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
This didn't work for me. It didn't even register.

#398
fatfatwolf

fatfatwolf

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

under "any" i do mean any laptop ( old or new ati or nvidia or whatever else video card )


Even including those Mobility Radeon X1300s? I thought ppl were saying that LVDS is not supported within X1300 driver, so there's no hope to get it running?

#399
RaFaeL_Rj

RaFaeL_Rj

    InsanelyMac Prot├ęg├ę

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil
Where can I get the driver to make my GMA965 X3100 work properly?
Thanks in advance!

#400
j o e l

j o e l

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore
isnt working for me, booted in verbose and it shows "could not alloc class "IOPanelDevice""





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy