Jump to content

GeForce FX5200/FX5500 Installer for SSE2 AMD/Intel BETA


  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#101
levimusic

levimusic

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

So I'm trying to get dual monitors to work, but it seems the problem is that it will only find a second monitor if I have a TV hooked up to the S-Video port along with one of my monitors, one monitor and one TV will work. I don't want that, I want 2 monitors, is there a way to select which outputs the driver uses? :boxing:


Hey I have the same problem. did you ever get it to work and how? tHANKS!
Levi

#102
oSxFr33k

oSxFr33k

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 838 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Sound and Graphic Design. Electronics in general.
Prasys,

Do you have an installer for the 6200 CO Its the overclocked version. Its PCI. I have the exact same system as you do the Dell DImantion 2400 series . I think that processor is se2 and not sse3.

ANyhow my audio does not work but everything else works. I did the jas 10.4.8 install DVD then did the Kookal's Combo 10.4.9 update about 300mb and finally updated the kernel to 8.9.1 from Irc #kernel.

Only thing is not sure what to checkmark during the install. WHat did you check when you updated to 10.4.9?


Edited Post:

I just read a post a little ways up and they wanted to know if your update will work on Kernel 8.9.1. Thats the one I have to.

LIke I said I installed jas 10.4.8 full DVD install. I think I chose only Intel for the Graphics and the Io stuff for intel. I did not checkmark the ATI nor Nvidia drivers. I might do a fresh install along with the Koolkals' combo 10.4.9 update. I just have to think about what additional features I need to checkmark to get the Nvidia 5200 to work?

Dell DImetnion P2.4GHZ SSe2 processor. 1 gig ram.

#103
tronfolo

tronfolo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi
I have a problem with a asus nvidia GeForce FX5200 - 128mb -0x10de - 0x0322 - 0x00a1 - 1280x1024
I can to change all resolution but no CI,QE. I used a prisys's method, but no accelereted graphics.... but .......why??
All users have a good installation... I not!!! :-(
Help me please!!
Excuse me for my bad english!

#104
lionskin

lionskin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Prasys, thanks alot for this, i finally got good video on my install with everything supported. You are the king .:bows:. ;)

#105
=-Devin-=

=-Devin-=

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Baltimore, Michigan
Do I need to have the Titan package installed? When I do that, I cannot boot my machine. It just has a kernel error.
If I DONT have it an install this, i ALSO get a kernel panic.

NVIDIA GeForce FX5200 266mb PCI
Pentium 4 1.7 SSE2
512mb RAM
25gb Partition

#106
megaboy

megaboy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
what happened to fx5500 installer ?
Please add it or if u don't have enough time put the source and guide us how to make it :(

#107
BadAxeUser

BadAxeUser

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
You have a working 5200go 32mg, on external lcd?
Wow! I 've a toshiba m200 with same video card, but can't get any QE or CI,
have tried
Natit 1.0 mannual and automatic install.
Titan (as included in this 5200 installer also tried mannual install with Device ID change in info.plist)
MacVidia Drivers.
NVInject also editing DEV IDS.

I'm using Jas 10.4.8 SSE2+SEE3, running kernel 8.8.1 (semthex)
An information you could give on how you got it wokring with Natit or Titan would be very helpful!

Thank You.


Getting Close.

Have 10.4.8 sse2 installed and working. Natit and Titan both work on external LCD with QE/CI. 5200go with 32megs. Built in 15.4 only gives black screen. Tutorials section advise trying latest kernel, is nebukanezer the latest?(The one on Disk) . Video out is listed as PCI internal should be AGP 4x . Will try the earlier AGP .kext Tried one and gave the restart message . Don't know if device id's will make any difference now as acceleration is working.

Last hurdle


Toshiba M30 1.4m laptop.



#108
Homer Simpson

Homer Simpson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Thank you very mauch, Prasys!!! My Geforce Fx 5200 works fine withe fully CI/QE! I'm so happy! You are a :king:


:)

#109
m.e.slater

m.e.slater

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
I also have an m200 and am on 10.5.2. No luck with ANYTHING for the internal LCD. NVInject with the right NVCap can get external working nicely but this is kinda useless... Any more on getting the 5200go working in leopard?

Thanks :-)

#110
myself108

myself108

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Location:Saskatchewan, Canada
is the installer for the 5200 still posted on the website posted above?? or has it been deleted, I get a 404 error when i try to download it

#111
oiemero

oiemero

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
can any one reupload it agin

#112
Tanc

Tanc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I found a link to the file on another blog. Hopefully its the same version of the file: http://x86osx.com/bb...fter/gf5200.zip

#113
Tanc

Tanc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I was having some trouble using that link so I've mirrored the file here: http://www.mediafire.com/?fayytmlzwxq

#114
UltimateKylie

UltimateKylie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Thank you so much :) That is one of the things I truely hate about this forum is dead links (even to older posts on this forum) and having to dig up the drives (like I had to for my Audio). Lets hope this driver works, I know the MacVidia drives enable full resolution support but lets hope I get the acceleration benifits!!

#115
bonestonne

bonestonne

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 356 posts
thanks so much for the mirror!

G3 is on the move.

only sound is left.

#116
politicosx86

politicosx86

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Okay, so I can't get any of this to work. I've been here, here and here, plus this page and I just can't get it to work!

I have a Gainward nVidia GeForce FX 5200 AGP 128MB (devid: 0x0322, vendorid: 10de) video card. I am running Mac OS X 10.4.8 JaS with Semthex 8.8.1. Please help me. Titan doesn't seem to work and I'm just going crazy!!! :D I might break down and buy another card (of course today happens to be the day that osx86project.org chooses to have a database error and be offline, so I can't get at the HCLs -- jeez).

The card is capable of working. It displays the Mac OS X installer just fine. What am I doing wrong?

It would be nice to get core image and quartz extreme going as well, but I want to focus on getting the card to work first.

Thank you to anyone who can offer any helpful information! :D

***EDIT***

Okay, so I did break down on the hardware thing a little while ago. Now I have an MSI nVidia GeForce 6200 (NX6200AX-TD256) AGP 256MB. I removed Natit.kext and installed Titan.kext, so now I finally got the display to work...but still no CI/QE, etc. :-( Any thoughts?

NVIDIA GeForce 6200:

Chipset Model: NVIDIA GeForce 6200
Type: Display
Bus: AGP
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0221
Revision ID: 0x00a1
Displays:

VX37L HDTV10A:
Resolution: 1280x720 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Not Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported

Display:
Status: No Display Connected

#117
amamboking

amamboking

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Miami
  • Interests:tinkering, reading, kickn ass in call of duty 4
link to the installer
http://www.mediafire.com/?fayytmlzwxq

#118
Taz416

Taz416

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
This worked for me on a Dell Dimension3000 with the FX5200 PCI added on. I searched forever and couldn't find a solution.

Thanks a lot.

#119
Quaront

Quaront

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
CI/QE Working on FX5200 AGP w/ iPC 10.5.6 / Revised 01/06/09

1. Install iPC 10.5.6 with NVKush Complete Package - Working
Alternative: Modified version of NVInject Attached File  NVInject_FX5200.zip   9.22KB   399 downloads
(NVInject 0.2.1 from DVD did not render QE/CI)
After rebooting, view boot screen to confirm that NVinject (or the "injector" you installed) actually loaded; if it didn't load, rebuild permissions using disk utility and restart

2. If no QE/CI after Reboot: try GForce/NVDAN kexts from 10.5.5

3. Repair "System Preferences Blacked-Out GUI Corruption"
(Only for 10.5.6 install - not occuring in 10.5.5)
Restore the Coregraphics.framework from 10.5.5 WITH PACIFIST
to /System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/ then Reboot
using Sanya's Method (Thanks Sanya!) ----
--------------------------------------------
Coregraphics.framework 10.5.5 install
1. insert a 10.5.5. distro
2. open pacifist
3. click "open apple install disks"
4. browse to the system folder (inside of one of displayed choices, depends on which distro you are using), and follow the path to Coregraphics.framework, then right-click on it and choose install
5. when it asks you to replace, choose yes (it will over-write the 10.5.6 version)
6. it may go a bit slow, let it run. after, reboot. On reboot, working Preferences GUI...
Alternative: Use "Search" in Pacifist
-------------------------------------------
SSE2 DVD Player Application Fix:
Patched AppleVADriver.bundle to fix DVD Player (SSE2)

Repair Permissions, update prebindings
Above tested and working on MY SYSTEM with Voodoo 1.0 and XNUstage 9.4.0 kernels (individually)
----------------------------
Additional Options: -
10.5.5. seatbelt.kext to fix open dmg issue
Notes:
iTunes "classic" visualizer wont run with options/open GL checked - runs unchecked

#120
testmusictest

testmusictest

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

CI/QE on FX5200 AGP w/ iPC 10.5.6

1. Installed iPC 10.5.6 with no particular graphic driver selected

2. Repaired "System Preferences" Corruption using Sanya's Method (Thanks Sanya!)-

Restore the Coregraphics.framework from 10.5.5 WITH PACIFIST
to /System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/
Reboot

3. Replaced 10.5.6 Gforce kexts with GForce/NVDAN kexts from 10.5.5 / 9f2114 (dated Nov 10 2008)

4. Install modified version of NVInject 0.2.1 marked "johnny carcinogen version"
(standard NVInject 0.2.1 did not render QE/CI)

5. Patched AppleVADriver.bundle to fix DVD Player

6. Repaired Permissions, update prebindings

Above tested and working on MY SYSTEM with XNUstage 9.4.0 and Voodoo 1.0 kernels (individually)


Hi, Quaront

Could you provide the files needed w/in your post?

EDIT: Thanks a lot to Quaront!!!
ipc10.5.6 or XxX 10.5.6+865G mobo +FX5200 AGP card(as pci) w/ NVkush complete package both work!!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy